hiç sasırmadım desem yeri.
o talihler umarım biz olmayız
bakalım hala duruyorum
Printable View
Mehmet Atay yönetim kurulu üyesi 5000 adet almış. 8.8222 fiyattan
ytd
Bilanço ya yatırım yapmış dım sonuç benim acımdan hüsran oldu.
Bu gün çoğunu verdim
Kalanlara bol şans
Lenovo K33a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ky ye uyarim hisse_man denilen adama inanmayin
Ustune basarak soyluyorum
O da buradaki operasyonun bi parcasi zaten
Ne olacak böyle bu hisse, hergün eriyo malum sitedeki uçacak kaçacak diyenler de artık ümidi kesmiş durumda. Bi ara yılsonu 15 17 arası diyenler şimdi 11 üstü demeye başlamışlar. İnşallah millete pazarlamamışlardır yüksek fiyatlardan
Amerikanın halkb'a operasyon yapacağı endişesi nedeniyle bütün tahtalar düştü, hangi hisse çıktı ki.
Msgyo'nun durumu iyi, tepki verir, sabretmek lazım.
Borsa parayı sabırsızdan alıp, sabredene veren bir makinedir.
arkadaslar niye umutsuzsunuz bu kadar anlamadim. Fiyat düşebilir. Faaliyet raporlarini okumadiginizi dusunuyorum. mistral izmir projesinde 110 konut.1 otel.1 avm.158 adet ofis var. Konut satislarin cogunlugunun ilk 6 ayda bittigini varsaysak ki konutlar ofise göre daha ucuzken kar 165 milyon tl geldi. Zaten yoneteciler fiyat tespit raporunda 2017 yil sonu karınin 276 milyon tl gelecegini ongordulerse kismen dogru oldugunu dusunuyorum. 18 agustos 2017 de ofis kulesinin yapi kullanim izni alindigina gore satislar 2017 yili son bilancoya yansiyabilir. Kagittaki beklenti bitmiş gibi davranmanizin size faydasi ne olacak? esas yeni basliyor. ileride coşku geldiginde maliyetlenmek daha zor gelecektir.partiye gec kalan bulasiklari yikar.
Haftalik grafiklerde 2.dalga bittigi goze carpiyor. 3.büyük dalga baslangicinda oldugumuzu dusunuyorum.haftaya cuma kendini belli eder. ytd.
mersinlideki arsa ve cinarlidaki arsa diger yapi ve yatirim alanlari.arazi degerleri de iyi 30-40 milyon tl arası. Çinarli arsasina otel ve hastane tesisi yapilacakmis. gecen aylarda yelken a.ş. ile anlasma karsiliklı fesh edilmis. fesh kismi hastane ile ilgili sanirsam. bu aslinda kotu. insallah en yakin zamanda buralara baslarlar da 2020 de de gelirler artar. Yoksa simdi 2020 icin bir gelir goru nmuyor. Sirketin en guzel temennisi duzenli temettü vermeyi taahhut etmesi(2017 % 70.2018 ve 2019 da % 50). Insallah bu konuda dürüstturler. Hatta FTRaporunda 3 sene icinde 175 milyon tl temmettu verme politikasi benimsenmis. aslinda biraz iyimser bir tablo sunmuşlar. Bence en kotu tarafi bankalardan aldigi kredilerin Abd doları cinsinden olmasi. Sadece is bankasından 13 milyon TL kredi gozukuyor yanlis anlamadiysam. ytd.
Önemli olan temel analiz. Bu acidan katkisi olacak arkadasları duymak kazancimizi arttiracaktir.
Bist son on yilda tum kasim aylarini bir kere 2016 da artida kapatmis.digerlerinde eksi. genelde bir bahane bulunuyor.
Merhabalar,
Bu hisse de tek olumsuzluk ortak satışı niyetinin kap da açıklanmsıydı bence. Bu konuda o günden bugüne bir gelişme oldu mu ? Bilen arkadaşların bir kaç satır yazmasını rice ediyorum.
Şirket halka arzda bir yıl içerisinde halka arz fiyatı olan 4.5 tl nin aktında ortak satışı olmayacağı taahhütünde bulunmuş . Ancak yanlış hatırlamıyorsam 17 ocak 2018 bu taahhüdün süresi doluyor. Satışa çıkarılan hisseler bu tarihten sonra satışa sunulursa hissede halka arz fiyatının altıda görülebilir.
Bu nedenle bir kez daha rica ediyorum bilen arkadaşlardan bu satışa çıkarılan hisselerin durumu ne dir ?
Zarar eden firma değil malı mülkü var 4 TL hisse başı kar var neden kötümser olalım ki kısa vade ve hisse oynakligina oynayıp tutanlar dökülüyor
Şirket borçlarının çoğunu kapattı
Kalan borcu da nerdeyse alacakları kadar....
Her hisse düşer ama sağlıklı kar eden firmalar her zaman kazandırır.
ytd
Kapaniş flyatina takilmayin..adamin biri 50k dolarlik mal satti şirket 8 milyon dolar değer kaybetti
..yersek
Son açıklanan bilanço verilerinin hesaplama
İşlemleri yanlış olduğunu düşünüyorum.
6 aylık bilançoda hasılat rakamı
270.543.382 tl
9 aylık bilançoda hasılat rakamı
271.057.152 tl
3 aylık fark 513.700 TL
Koca şirket 3 ayda bu kadar hasılat elde etmiş
Gibi görünüyor.
Oysa ki yine 9 aylık bilançoda
1 temmuz / 30 Eylül 2017
3 aylık hasılat rakamını
23.161.940 tl
Biryerde bir yanlışlık var
Eğer son 3 ay hasılatı
23.161.940 TL gerçek se
O zaman 9 aylık kar rakamını
147.910.427 TL değil
170.558.669 OLMALI
Benmi yanlış düşünüyorum bilmiyorum
Durumu pazartesi şirkete
Soracam mantıklı cevap
Alamazsam SPK yazarım.
enteresan gercekten. 6 aylik bilancoya nispeten 9 aylikta satislara ek 500.000 tl gelmis olmasina ragmen satis maliyetlerine 13.300.000 tl eklenmiş.hasilat yanlis yazilmis olabilir.13.3 milyon tl ye 23.1 milyon tl hasilat yapmali.
Şirketin yatırımcı ilişkiler bölümüne mail attım
Sonuç gelirse paylaşırım
Bu benim görebildiğim bir hata başka yanlışlıklar varmı bilmiyoruz
inşallah ben yanılıyorum dur.
Koskoca şirket kar rakamında böyle bir hata yapmışsa vay halimize.:(
hata varsa bu kar rakamını da otomatik degiştir
147.910.427 tl olan net dönem karı 170.648.240 tl yükselir.
evet dostum en basit hali ile açıklamak gerekirse
Cari Dönem 3 Aylık
01.07.2017 - 30.09.2017 de
DÖNEM KARI 5.541.885
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/640616
Cari Dönem
01.01.2017 - 30.06.2017
DÖNEM KARI 165.168.536
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/626383
6 aylık kar 165 ml son ceyrek karda 5 ml olduğuna gore
2017 /9 kar 170 ml gelmeli idi.
Cari Dönem 3 Aylık
01.07.2017 - 30.09.2017 de zarar etmeyen hatta 5ml kar eden şirket
nasıl oluyor da 6 aylıkta 165 ml kar varken 9 aylıkta karı 147 ml
düşürebiliyorlar .
buda ayrı bir başarı.:oleyo:
Fitness,spa bölümü 30 Eylül de açıldı.
Çarşının diğer mağazalarıda açılmışmıdır.
Bilgisi olan varmı
ytd
Faaliyet raporunda yazıyor anladığım dükkanlar kiralandı ama çarşı halen açılmadı.
Kira geliri basladimi belli değil ve otel olan kısmı satilacakti acaba satildimi kim aldı belli değil ofislerin kaçı satıldı konutların kaçı kaca satildigi belli değil.
ytd
F/k'sının 2lerde olması bu kağıdı elimde tutmak için güçlü bir sebep, yüksek karlılık 2018'de bedelsiz potansiyelini de arttırıyor, şirket halka açıklık oranını yükseltmek için bu imkanı kuvvetle muhtemel kullanacaktır, yoksa hisse satışıyla nereye kadar yürür bu işler, dağıtılmayan karlardan vergi alınmasına ilişkin son yasal düzenlemeler de bu fikrimi destekliyor, ne dersiniz arkadaşlar?
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın kavak63 kardeşim araştırman için çok teşekkürler.:bravo:Allah razı olsun..Yalnız şurada hatalı gibisin;
Biryerde bir yanlışlık var
Eğer son 3 ay hasılatı
23.161.940 TL gerçek se
O zaman 9 aylık kar rakamını
147.910.427 TL değil
170.558.669 OLMALI
demişsin ya...23 milyon kar değil ki hasılat,o yüzden 170 küsur edemez diye düşünüyorum.23 ün hepsi kar olsa haklısın.
Ama bir de şu yazın var...
6 aylık kar 165 ml son ceyrek karda 5 ml olduğuna gore
2017 /9 kar 170 ml gelmeli idi.
Bu şekilde de son çeyrekte 5 milyon kar varsa ,dediğin olmalı
o zaman 170 küsur eder.
Ben de yanılmış olabilirim,tesbitlerimi yazdım,bir hatam varsa affola...Tekrardan çok teşekkürler...Sana gelecek cevabı sabırsızlıkla bekliyoruz.İnşallah sevindirici bir cevap alırız...Ha bir de inşallah ben yanılmış olurum demişsin.tam tersine onlar yanlış yapmış olsun ki biz sevinelim değil mi:halay:
dostum hatalı olduğunu düşündüğüm son bilanço ile ilğili
değerleri mail yolu ile Serkan Ergüneş Genel Müdür 02324215080 sergunes@mistralgyo.com
bildirim muhatap kabul edip cevap verirler mi bilmiyorum .
olmazsa vergi rekortmeni olan gerçek patrona yazarım.,
inşallah ben yanılırım
koça sirkte son dakikada gönderebildiği bilançoda bu kadar büyük hata yapmış olması
bu şirkete GÜVEN i zedeler.
Robert Bosch un
Meşhur sözü hatırlayalım; İnsanların güvenini kaybetmektense,para kaybetmeyi tercih ederim
Birincisi koca şirket dediğiniz 7 kişi çalışıyor...ikincisi muhasebe dışarda tutuluyor.
9 aylıkta son günü beklemeleri çok komik...zaten hesapta 5 kalem var...23 milyon hasılat....14 milyon falan maliyet düşmüşler...1.750.000 personel ve yönetim kurulunun maaşı...ufak tefek bi giderler daha vardı...kala kala 5 net kalmış...
Bence hepimiz yazalim .Hem sirkete hem de spk ya. Öyle tek mail ile etkili olmaz. Bariz hata görünüyor arkadaslar. Geçen senelerde bir iki kağıtta böyle hata yapıldığını ve bir-iki gün sonra düzeltilerek doğru bilançonun kapa gönderildiğini hatırlıyorum. Niye burada da olmasin? Bu hatanın açıklanacak ne tarafı var. Farklı yerlerden defalarca baktım. Acaba 6 aylıkta böyle hata yaptı ve 9 aylıkta düzgün bilanço olsaydi 3 ay icinde duzeltilerek tekrar gonderilirdi herhalde.
Bir de fiyat tarafi var. eger kâr 170 milyon tl diye gelseydi fiyat bu kadar düser miydi? belki aramizda stop geregi 10 ustunden alip satmak zorunda kalan vardir. Yazık degil mi? Böyle bir hata kabul edilecek türden değil. Ky olarak zaten parayi zor kazaniyoruz.
dostum belkide siz haklısın.
320.000.000 tl piyasa değeri olan şirket küçük şirket olabilir.
muhasebe nin dışarıda tutuluyor olması hata yapma lüksü tanımalı.mı ??
1.750.000 personel ve yönetim kurulu maaşı alıyorlarsa
altına imza attıkları bilançoya da bi zahmet baksınlar.
hatalı ise bu nedenle cuma hisselerini satan insanların günahını kim çekecek.
Sorumluluk Beyanı (Konsolide)
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/640619
Gönderdimi bilançoyu durum nedir
Arkadaşlar ben şu şekilde mailimi gönderdim. Belki tek maili arada kaçırabilir bile. Hakkımızı arayalim derim. Sizin de göndermeniz etkili olabilir. Bir elin nesi var iki sesi var.
"Sayın Serkan bey,
Mistral gyo şirketinize güvendiğimden şirketinizin borsada halka açık kısmında hatırı sayılır miktarda pay sahibiyim. 9 bilançonun yanlış açıklandığını düşünüyorum. Bu muhasebe hatanız manipülasyona bile girebilir ki bu suç sayılabilir. İstirhamım tarafınızca bizzat kontrol edilmesini öneriyorum.
Neden mi? 6 aylık bilançonuzda satış maliyetleri 270.543.382 tl iken 9 aylık satış maliyetleri 271.057.152 tl açıklanmış. Aslında 6 aylık hasılata ilave 1 Temmuz-30 Eylül 2017 olan son hasılatınız 23.161.940 tl eklendiğinde 270.543.382 tl +23.161.940 tl= 293.705.322 tl olarak açıklanmak zorundaydı. Son 3 aylıkta 5.541.885 tl kârı ibraz etmişsiniz. Peki o zaman nasıl oluyor da 6 aylık bilançoda açiklanan 165.168.536 tl üzerine 5.541.885 tl eklendiğinde toplam 9 aylık kâr 170.710.421 tl olarak açıklanmıyor. Sırf bu yüzden hisselerinizin değeri 6-10 kasım haftasında ciddi değer kayıpları yaşadı.
Cevap almayı ümit ve rica ediyorum."
Sayın nakama,
Ziraat yatırımın ocak 2017 de düzenlediği fiyat tespit raporunda sayfa 8 de otel ile ilgili bilgi var. ama sanırsam sirketten bir aciklama gelmedi. otelin er yatırim turizm a.ş. ne 15 milyon dolar bedelle satıldığı yazıyor. internet sitesi:
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/580124
Bitik gene
Bugün yesilleri yakmazsa ben fiyata bakmadan satar çıkarım.
Sebep mi ?
Haddinden fazla cibiliyetsiz ve spekülatif hareket ediyor.
Göz var nizam var