Teşekkürler
Printable View
Müteahhit firmalara verilen hasılat paylaşımlı arsalar çok yüksek olan finasal borçları azaltmaya önemi katkı sağlayacaktı ama birden emlak sektörü dip oldu.
Bundan sonra kira gelirlerine oranla yükselen doviz fiyatı önemli odak noktası
kimse bugün yazmamış, görüş belirtmemiş, sattı mı herkes yoksa +2,3 puanı görünce
İlk 5 kurum bazında 403 912 lot para girişi var.
RYSAS abisinde de iş yatırım toplamaya devam ediyor.
https://resmim.net/f/ejWYqV.png
Daha önce 0.6' lı seviyelerde yabancı satıyor diyenlere "yabancı hisse ayırımı yapmadan endeksi satıyor , endeks toparlandığında RYGYO' yu yukarıdan alan da yabancı olacaktır" demiştim.
Takastaki yabancı alımı bunu doğruluyor ve alımları çok önemli; hem hissenin değerinin anlaşılmasını sağlıyor bu alımlar hem de diğer yatırımcıların psikolojisini olumlu etkiliyor.
Dolar ne olacak, Dolar' ın hareketi borsayı nasıl etkiler.
Dolar' da şu anda yaşanan sınırlı yukarı hareketin iki nedeni var :
- Merkez bankası kararının bekleniyor oluşu.
- Euro/Dolar parite hareketi.
Bu hareket Dolar' da yükseliş bekleyenleri bence heyecanlandırmamalı, hala aynı fikirdeyim.
"Yukarı hareketler satış fırsatı, 5.83 üzeri anlamsız , 5.7250 aşılmadıkça 5.83 bile olası değil."
Çember içerisine aldığım ilk bölgedeki hareket 2. bölgede "adeta kopyalanıyor ve kapyalanacak"
Bu tip benzerlikleri her zaman görüyoruz , benzerleri Bist grafiklerinde de var.
Yukarı hareketten sonra Dolar' ın yeniden 5.6 seviyelerine yaklaşmasını bekliyorum.
Dolar yatay hareket edeceği için borsaya olumsuz bir etkisi olmayacaktır.
https://resmim.net/f/FU0wBp.png
Endeks beklentimi dün yazdım.
Geçmiş yazılarımda Viop başlığında bulabilirsiniz.
Bu kağıdın sipeek i endex le ters hareket eder endeksin durduğu yerlerde kağıdı yukarı sürer endeks çıkarken kağıdı düşürür , ters adam
yabancılar fiatı yükseltmeden ince ince alıyorlar.
1 temmuzadan bu yana citi 756.000 lot doçe 1.900.000 lot almış.
dün ve bugünki işlemler hariç tahminime göre dün ve bugünde 1 milyon üzeri alış yaptılar.
kesin bilgiye dayanmadan hissiyatıma dayanarak söylüyorum oyunu yuzde 2-5arası totalde hisse üzerinden kar transferi şeklinde oynuyorlar yani total hisse miktarı 200 milyon tl ise 4- 10 mlyn tl lik hisse uzerinden reel , diğer miktar varsa sağ cep sol cep muhabbeti dediğim gibi hissi
Yabancı oranları 42 -45 arası ileri geri
ne çektin be gedik.
patron gerçekten bu işin içinde olmasa size bu oyunu oynatmazdı.
hissenin çok büyük kısmını zaten toplamışsınız üç beş garibanın elindeki hisseyemi diktiniz gözünüzü.
tek tek lot sayar bu şahıslar ,aynen katılıyorum o yüzden bu hisseye böyle borsa tecrübesi yüksek adamlar balıklama dalıp çıkamaz elinde patlar , spekten ricamız üç beş kuruşumuza göz dikmemesidir kendisi ile ispatlamıyoruz, bilmem anlatabildim mi sayın patronumuz ,....
İspatlamıyoruz değil inatlaşmıyoruz olacaktı düzeltiyorum
88 -91 dirençler.
Endeks - kapatacak gibi acaba bizi nasıl etkiler
Reysaş' a yabancı fon alım yapmış.(ak yatırım eliyle)
Bu arada endeks ve Dolar yorumlarımı Viop başlığında paylaşıyorum.
Oradan ya da geçmiş mesajlarımdan takip edebilirsiniz.
Endeksin , Dolar' ın yönünü anlarsanız hissenizin ne yapacağını da anlayabilirsiniz.
Yabancı alımı güzel.
Seviyesizce manipülatör olmakla suçlayanlara , hakaret edenlere rağmen bilgimi paylaşmaya devam ettim "karşılık beklemeden" Nedense karşılıksız iyilik yapmayı anlamak bazıları için zor.
En son paylaştığım kısa vadeli 0.91 hedefime bugün ulaşıldı.
Orta uzun vadeli hedeflerim geçmiş yazılarımda mevcut.
Sözlü saldırılar olursa bu başlıkta yazmayı bırakacağım.
Karanlık odada ne oldu varmı bıleb 5 milyon işlem hacmi olmuş
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bana konuşuyorsan cevabım , beni manipulatörlerin adamı olmakla suçlayan sendin cevap verince gidip şikayet etmişsin şimdi aklın sıra bilgi vermem falan filan ben senin bilginle almadım da satmadım da bugün %50 verdim sen dedin diye mi hayır bak açık konuştum başkaları belki seni dinler o yüzden cevap vermezsen benim cevabım burada biter , naz niyaza gerek yok
Sattılarmı, topladıkları hisseleri virman mi ettiler. Alış olsa hisse tavan yapardı. Hayırlısı varmı bilen birileri
Gün içi AKD...
karanlık odada iş yat.dan iş yatırıma işlem hacmi yapmışlar..
Bugün Reysaştaki hareketlilik yansıması olmuş..
Merak eden arkadaşlara görsel olarak sunuyorum..
https://resmim.net/f/i8HWMb.png
tşkler 4.600.000 adt lot el değiştirmiş, yada farklı hesaba aktarılmış, demek ki birinin elinde var. açıklama gelir mi kapa..
yorumlayabilecek... yabancılar reysaşı fena almış.. rygyo nun da sahibi reysaş sonuçta. durmuş geceleri kabusla uyanıyordur.
herkese bol kazanç
Olanı çarpıtıyorsun...
Sen beni manipülatör olmakla suçladıktan sonra aynı suçlamayı sana yönelttim "yaptığının yanlışlığını anla empati yap diye"
"Kul hakkı diye bir şey var bana bu suçlamayı yöneltirken bunu düşündün mü" diye de sordum sana.
Benim için insani değerler son derece önemlidir.
Birinin kalbini kıracağıma para kaybedeyim daha iyi.
Yazılarımı okursan iki şey görürsün
Nokta atışı tahminler
ve
Yüksek insani değerler.
Bu değerler arasında mütevazi olmak yok, eksiklik midir değil midir tartışılır.
Çok tepki çeken bir yönüm olduğu için belirttim.
Sence mümkün olmasa da "burada karşılıksız bilgi paylaşıyorum , bunu görmen için sadece geçmiş yazılarıma bakman yeterli olur"
Hatta sadece dün arsan başlığında yazdıklarıma bakman bile yeterli.
İşte bir örnek, olumlu yazılar yazmama tepki gösteren bir kişiye verdiğim cevap
İyi hoş da 83 gelinceye kadar yazdın durdun da , 75 inince neden yok oldun burada ksc gün yoktun o zaman bir arkadaş burada yazdı ben de olabilir dedim şimdi tekrar 80 olunca birden yazı ve grafik vb. benim o anda düşünüp yazdığım bakalım buradan gidecek mi yoksa salacak mı tekrar idi bence yazan yazmayan herkes aynı şeyi düşünür , sen de olsan kendin için şüphe duyardın asıl suçlama manip olmakla ilgili değil manip gibi davranmakla ilgili idi ,görüşüm baki madem görüşlerinde mütevazi bile olamıyordun o zaman çıkıp 75 oldu ama ben böyle düşünüyorum deseydin , sabah akşam yaz çiz bi anda yok ol , sonra insanları suçla bu olmaz nokta
Boşverin geçmişi şimdi güçlerimizi birleştirme Zaman'ı. Hisse nereye gider destek dirençler ne bunlara odaklanalım. Durmuş uykusuz geceler geçiriyorsa bize ne, 4600000 lotun akıbetini öğrenelim. Kur bu seviyelerde gezinirse yıl sonuna doğru biraz heyecanlanlı günler yaşarız kanımca
Birisi virman mi yapti ne? Yaklasik 2 milyon lot el degistirdi ama fiyat hareketlenmedi...
Tahtada kendi satışlarını aldı...
iş yatırımdan iş yatırıma ..
Cuma kapanış seansında benzerini yapmıştı..
kendi kendine alışlar gibi duruyor.
Dövenler arası işlemler ...
https://resmim.net/f/Vdw6lQ.png
fiyatı yukarı çekmek istiyor ama başkasının malını alarak değil kendi malını top çevirip yükseltmek niyetinde araya birileri yuksek lot satış koyunca bekliyor ,almıyor , bu durumda yabancı lotlarin satıştan çekilmesi gerekiyor :)
bunlar tamamen bir fantazi ama akla en yatkini bu bir de dinlendirip kademelerin saglamlasmasini sagliyor :) sayin patronumuz
son aylarda tahtada büyük oranda dökme hareketi yapıldı.
080 lerden milyon lotlar satanlar var spek aklı başında birisi ise bu milyon lotların geri alınmasını engellemek için tahtayı aşağıya salmaması lazım.
tabiki birlikte hareket etmiyorlarsa.
dövizin düşüşü sürüyor 6 aylık blanço geçti ama 9 aylık blançoyu iyi yönde etkileyecek.
kimseye alın yada satın diyememem ben mecburiyetten borsadan 3 ay evvel çıkmak zorunda kaldım rygyo arkadaşımda var şu an maliyeti civarında ama satmaya niyeti yok çünki bistte uzun vadeli beklenecek hisselerden biriside bu.
bven yeniden borsaya girecek olsam uzun vadeli hisse alıcaksam ya halkb alırım yada rygyo.
ve rygyoyuda bu takasıyla 3 tlden aşağıya satmazdım herhalde.
al sat tut tavsiyesi değildir tamamen duydusal düşüncemdir.
Dolares inde freni patladı