MNDRS Konsolide 2022/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 126,820,749
Printable View
MNDRS Konsolide 2022/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 126,820,749
Basit bir hesap yapmıştım pozitif yönde yanıldığım için sevindim.
Bence piyasa beklentisinin üstünde ama tam da usd nin psikolojik sınırı aştığı zamana denk geldi.
Bu şirkette her çeyrekte bu kadar kar açıklayacak potansiyel var ama şu doviz olmasa kelepir olur bu fiyatlar.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Guzel portföy ama mepet hiç yakışmamış sanki digerlerinin yanına.
aktur üzerinde çok değerli taşınmazlar var..
bir de bornovadaki arsa hala 58m ile taşınıyor..
şirketin özkaynağı en az bunun iki katı bence gerçekte..
bu yıl tekstilde ihracat güzel gidiyor.. bir de yekdem kapsamında döviz girdisi var..
zaten bu borç olmasa bu fiyata menderes kalır mıydı?
:)
tavan açtık ...hadi bakalım
Mendersin varsa satma.1'e 100 lük kağıtlardan.
Menderes gideceği rakam 60 tl.Şu anda 2.93/11.05.22
Sebep?????
Atani tutani gördüm de boylesini hiç görmedim [emoji3] Ziya ile akrabalık var mı?
Yukarılarda bir arkadaş hisseye değer biçmiş, altınada tarih düşmüş... çok uzak bir olasılık gibi görünsede bizim borsada olmaz diye bişey yoktur, şahsen 1,5-2 yıl önce vakfn de başıma geldi. 2,5 lira civarlarından cüzi bir kârla elden çıkardığım hisse 5-6 ay sonra 34-35 liraları görmüştü...
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Menderes'e daha önce de değer biçildi, yaklaşık 2 yıl önce 20 tl lafları dolaştı, şimdilerin 50-60 tl lerine tekabül eder. Şirketin faaliyet karlılığı ve iştirakleri düşünüldüğünde Menderes'in ciddi bir ederinin olduğunu bende düşünüyorum. YTD
Mesele bugüne kadar finansal olarak şirketin borcunu doğru yönetemediler ve sürekli büyümeye odaklandılar. (temettü vermemek için de olabilir :), bilmek zor)
Kur korumalı sistemden dolayı Usd baskılanacaktır önümüzdeki günlerde, yoksa hazine işin içinden çıkamaz. Bu da Menderes için ilave bir sigorta demek, zaten yıllar içinde borç Usd olarak ta azaldı ciddi anlamda.
Bir arkadaş yazmış, bu sene o sene diye, ne diyebilirim, hayırlısı :) :) YTD
Bir hisse için fiyat zikretmeden önce çok etraflıca dusunulmeli. Oyle duz mantik bakkal hesabı fiyatlar büyük hayal kırıklığı ile sonlanabilir.
https://www.hizliresim.com/soq2j3c
https://www.hizliresim.com/622eqmf
Bugünkü akd yi yükledim üstte diğer rakamları dikkat çekici, 1lk beş alıcı dışında 269 bin lot alım var, satış kısmında ise ilk beş satıcı dışında 2993000 lot satış var satıcılar parçalı küçük yatırımcı satmış.
Buda son üç günün akd tablosu https://i.hizliresim.com/qxetpy2.jpg
https://i.hizliresim.com/ikk8sio.jpg
aklımdaki soru kafamıza bedelli yer miyiz. daha önce patronun hisse satıp bedelli yapma düşüncesi vardı. siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar. bu konuda fikriniz var mı.
balıkadam ve minikyatırımcı dostlar sizinle burda da karşılasmak güzel. selamlar.
yatırım tavsiyesi değildir.
İki sene önceki çıkışa benziyor hareketleri, bakalım 4 üzerinde döndüğü seviyelerden sonra çıkış devam edebilecekmi???
Bu hissede bedelli ihtimali her zaman var. Ama bunun zamanını bizim bilmemiz imkansız.
Ancak once ki iptal edilen bedelli kararından yola çıkarsak, (yine hisse satışı yapilacaksa) patronun maksimum faydayi sağlaması için hisse fiyatının belli bir seviyede kalmasi ve bu fiyatlardan satış yapabilecek bir ortamin oluşması lazim diye düşünüyorum.
Bu da iyi gelebilecek 2.ve3. ceyreklerden sonra olabilir.
Mndrs ters köşe yapmayı her zaman becerebilmiş bir hisse. Bu da şirkete güven olmaması ve yatırımcı gözündeki değeri ile doğru orantılı.
Eğer patron şirketini borsaya açıyor, moda fuarındaki gibi teşhir ediyor ise, herkesten çok dikkat etmeli, şirketinin değerini beş paralık edecekse de borsaya açılmamalıdır.
Şirketin faaliyet alanları çok kritik ve stratejik. Tekstil, tarım ve enerji. Tam da dönemin sektörleri aslında.
Faliyet karları güzel geliyor. Bu çeyrek ise nihayet overall da görece yüksek kar getirmeyi başardı. Devamı gelir ise güven kalmayan hisseye güven gelmeye ve fiyatlama ve değerlemeler değişmeye başlayabilir.
Şirketin son iki çeyrek faaliyet karı 500 milyon TL üzerinde. Maddi varlığı 2 milyar TL. Piyasa değeri ise 800 milyon TL.
Borçluluk genelde enerji tarafındaki yatırımlardan geliyor. Bilindiği gibi, enerji yatırımları çok maliyetli yatırımlar. (Akkök Grubu, Akenr ile zamanında döviz bazlı yaptığı yatırımlar nedeniyle halen belini doğrultamıyor.)
Bugün bu şirketi almaya kalksanız 10 katından fazla ödeme yapmanız gerekir ki şu an 1/10'undan fiyatlanıyor. Şaka gibi.
Üstelik Bornova arazisinde 450 bağımsız bölüm seneye bitecek. 225 bölüm Mndrs'in olsa 500 milyon gibi bir meblağ borçların ödenmesinde kullanılacak. Şirketin borç kamburu da azalacak.
Orta vadede daha iyi olacağını düşünüyorum. Umalım ki bu sefer yanıltmasın yatırımcılarını...
eee rıza imtiyazların kalkacak mı bu yıl da zarar açıklarsan.. paçan tutuştu mu :) daha ilk çeyrekten kar çekmişsin :)
Bu ulkede boyle zamanlarda yüksek döviz borçlusu olupta hedge etmeyen ya iş bilmez ya da kötü niyetlidir.
Bunun gibi yüksek döviz borcu olan çoğu şirket hedge mekanizmasıni kullaniyor. En son Odaş- Çan-2 tüm döviz borcunun hedge edildiğini açıkladı. Bunlar halen neyi bekliyor anlamak zor.
info ve nnf yine salça olmuş kağıda.. arkadaş bi gelmeyin peşimden.. oyak taki kimse silip süpürdü kağıdı 12m çekti..
hüp diye içine çek beni :wave:
yüksek enflasyon ortamında en iyi primi borçlu şirketler yapar :)
piyasa yeni anlıyor :) o kadar duran varlık var.. şirketin tekstil ihracatı ve yekdem gelirleri döviz cinsinden :)
eee sen borç alıp duran varlık satın aldın :)
düşünsene 1.2 milyara yakın faaliyet karı olan bir şirket var :) piyasa değeri mayıs başında 500milyon
ahahahhah :)
Kur riskini ne yapacağız sayin minikyatırımcı ortağım. Bu riski gözardı edip yapilan tüm hesaplamalar yıllardır çöp oluyor, bundan sonra da durum çok farklı olmaz.
ku riski yok ki.. sadece ilizyon.. bilançoyu dolar bazlı tutsa borçların azaldığını görürsünüz..
şirketin gelirleri döviz.. ha net dönem karından bahsediyorsanız o mesele ayrı.. zaten net dönem karı esas faaliyet karı gibi gelse (sizin deyiminizle "kur riski olmasa") bu hisseyi 3tl den almak mümkün mü? ki ben 2 maliyetle bekliyorum..
en son 2019 baharda alarko aldım 2.5 filan maliyet.. aynısını dediler kur riski? şirketin devasa borcu vardı :)
Piyasa her zaman net kar ve borçların azaldığını görmek ister. Alarko da çok akıllı ve ihtiyatlı bir yönetim vardi yıldan yıla durumun iyiye gittigi görüldü ve piyasa bunu fiyatladi.
Aynı yonetimi şimdilik mndrs te göremiyorum ben. Ama şirket güzel mi güzel, faliyet alanlari on numara.
görelim bakalım neler olacak.. ayrıca borç azalıyor.. dolar bazında baktığınızda.. ki borcu kapatacak gücü var şirketin.. ihracat ve yekdem gelirleri dövizle.. tarım tarafı da full ihracata mal veriyor..
zaman her şeyin ilacıdır :)
olur bakalım.. adam gelse 1milyar net kar açıklasa menderesi bırak 2tl ye 30 tl ye alamazsın :)
sayın balık adam.. her şeyin zamanı var