Nefesimi tutmuş beklerken çok pis geçirdiler, Sayın bawer:)
Tahtacıdan, Patrondan yediğimiz dayak yetmemiş gibi gelip üstümüzden geçtiler.
Beklemeye devam...
YTD.
Printable View
Sabah açılışta 19,50 görmüş...
Şimdi 17,10....Marja bak.:Sad:
Aylardır bu şirket ve sahibine güven, Paranı bağla sonu hüsran.
Ulan, İnsanda bir parça Karakter olur.
Sizin karakter yapınızda tahtanıza sahip çıkmak gibi bir anlayış yok mu???
Aylardır olmayacak fiyatlarda kıllatıp durdunuz...şimdi fırsat doğdu.
Allah, Bistte üç, beş kuruşunu değerlendireceğim diye çabalayan tüm,
K, yatırımcılara girdikleri tahtanın da, Onun sahibinin de, Tahta yapıcısının da,
Karakterlisini nasip etsin...
YTD...:28:
Acaba yarın da tabandan alım izni verecekler mi? Saçma fiyatlamaların olduğu bir dönemdeyiz.Herşey mümkün görünüyor fakat umutsuz olumacak bir şirket değil. Finansalları ve iş modeli açısından avantajları var. Bakalım piyasa kendine geldiğinde ne şekilde yorumlayacak.
Eregli 4 kat giderken eşlik etmeyen hisse düşüşte eşlik edyor.
Senelikte Eregli %115 kazandırmış, bu vatandaş da aşağıdaki gibi, bu ayıp yeter size.
https://imgyukle.com/f/2021/12/22/ok7nwM.png
Kansız, Cibiliyetsiz Endeksten fazla düşüyor...:vk:
YTD.:28:
Şirketin geri alım yapması lazım.Şirket yönetimi bu duruma kayıtsız kalıyor ise bu durumdan çıkar elde ediyor demektir. Bu durumda yatırımcı düşmanı bir zihniyete sahip olduğunu ispat ediyor olur. Böyle günlerde ortaya çıkıp aksiyon alınmaz ise kukla bir yönetim olduğu ortaya çıkar.Onurlu ve duyarlı şirketler böyle durumlarda belli olur.Yatırımcılarınıza sahip çıkın.
Ah bee, Birader...
Çok güzel yazmışsınız ama tahta sahibi bu zihniyette bir insan değil.
Tam bir yıl önceki zirvesini şundan bir hafta önce gördü ve biraz üzerine attı.
Sonra aşağı yönlü mendil salladı. Daha önceki zirvesini görmek için bir yıl bekledik.
Şimdiki zirvesini de bir yıl bekletir...
Zaten Endeks 30 kagıtlarının yüzü suyu hürmetine gitti 21'lere...
Şimdide onlardan fazla değer kaybediyor, Şerefli.:seyt:
Sidik zoruyla yükselen tahta, Paraşütsüz çakılıyor.
Kabahat şirket sahibi Muhteremde değil...
Ona ve Onun şirketine güvenip para yatıranda.
YTD...:28:
Kademelere bakılırsa suni bir satış baskısı var. Yönetim ile ortak hareket etmeseler bu cesareti gösteremezler. 100 lot ile kademe değişen bir tahta da operasyon çekiliyor demektir. Şirket ilgilileri bunu görmüyor olamaz.
İflasını görürüm inşallah
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirket sahiplerinin bütün işi gücü borsada küçük yatırımcıyı dolandırmak, sinirden söylemiyorum gerçeği bu. Bu adamlar kötü niyetli.
Asla YTD. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O kadar tabandan sonra bugün de yeşil piyasada yine eksi yahu, piyasa buna güvenmiyor demekki.
Koca seneyi TL fiyatı ile bile sıfır kazanç, Usd bazlı %40 zararla kapatacak bizim gibi yatırımcılar hem de karını katlamış bir şirket, hiç mi Allah korkusu yok bunlarda arkadaş.
Yine de küfür falan etmeyin arkadaşlar, öyle gitseydi çoktan giderdi, hatta ters tepiyor.:)
https://imgyukle.com/f/2021/12/23/oEnHfQ.png
Resmen Türk yatırımcısını yok etmek için oluşturulmuş bir bataklık. Mercedes yetkilisi olsam bu piyasa değerine sahip ve güven duyulmayan şirketle çalışmazdım. Sen yatırımcılarına ne katkı sağladın da bana ne vereceksin derdim. Gerçekten vicdansızlık bu.
Bu kaat robot kontrolünde düşürülüyor. Yıllardır bu böyle ekrandan attım. Portföyümde en iyi karları açıklayıp en az getirisi olan hisse bu.
Şerefsizler doların düşüşünü bahane edip hisseyi düşürdüler şimdi dolar yukseliyor hisseyi baskılıyorlar.Vatan haini bunlar.Cimere yazıcam bu durumu inceleme başlatsınlar.Halkı soymak neymiş görsünler.
Mercedes-Benz Türk’ün Kasım ayında en fazla ihracat yaptığı 3 ülke Almanya, Polonya ve İspanya oldu
24-12-2021 11:28:14
Türkiye’deki faaliyetlerine 1967 yılında başlayan Mercedes-Benz Türk, Ocak - Kasım 2021 döneminde Türkiye iç pazarına 3.191 adet kamyon, 6.333 adet de çekici olmak üzere toplam 9.524 adet kamyon satışı gerçekleştirdi. Türkiye pazarındaki başarılı performansını sürdüren Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ürettiği kamyonların ihracatına da hız kesmeden devam ediyor.
En büyük ihracat pazarı Avrupa
Mercedes-Benz Türk’ün Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretilen kamyonlar, Almanya, Fransa ve İtalya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretilen kamyonların ihracatı Kasım 2021’de de aralıksız olarak devam ederken, Almanya ay bazında 623 adetle en fazla ihracat yapılan ülke oldu. Bu ülkeyi 329 adetle Polonya ve 234 adet kamyon ihracatı ile İspanya takip etti.
Toplam ihracat 89.000 adedi aştı
Yüksek standartlarda ve kalitede üretim yapan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, Batı ve Doğu Avrupa’da 10’dan fazla uluslararası pazara kamyon ihraç ediyor. Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyondan 8’ini üreten Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrikası’nın kamyon ihracatı, ilk ihracatın gerçekleştirdiği 2001 yılından bu yana 89.000 adedi aştı.
Anadolu’nun merkezi Aksaray’da bir başarı hikayesi
Daimler Truck AG’nin önemli kamyon üretim üslerinden biri konumunda olan ve dünya standartlarında üretim yapan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, kurulduğu günden bu yana yatırımlarıyla kendini yenilemeye ve geliştirmeye devam ediyor. Türkiye’de üretilen her 10 kamyondan 7’sinin üretimine imza atan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası; üretimi, istihdamı, AR-GE faaliyetleri ve ihracatı ile Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamayı sürdürüyor.
35 yılda 500 milyon Euro’yu aşan yatırımın gerçekleştirildiği ve günümüzde 1.600’den fazla kişiye istihdam sağlayan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda, kamyon üretiminin yanı sıra AR-GE Merkezi de bulunuyor. Üretimin yanı sıra ürün geliştirme ve teknoloji çözümleri alanlarına da önemli yatırımların yapıldığı Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda hem istihdam artışı sağlanıyor hem de pek çok ilke imza atılarak tüm dünyaya mühendislik ihraç ediliyor.
Yurtdışında tahsilini yapmış 2. kuşak Tarman ailesinin fertleri Şirketlerinin ucuz olduğunu göremiyor olamazlar. Dolayısıyla kurumsallar ile anlaşıp hisselerini yatırım ya da emeklilik fonlarının üzerinden topluyor olmaları büyük bir ihtimal. İyi şirket kötü yönetim örneklemesine çok uygun bir firma. Yaptıkları KAP açıklaması bizim fiyatlara bir etkimiz yok demek zaten bir suçluluk göstergesi özetinde. Birebir hisselerle ilgili işlem yapmak zaten salaklık ve suç olur. Kurumsallar üzerinden bu işi gördüklerini düşünüyorum. Bu kadar ucuz değerlemeye rağmen kim rahatsız olmaz bu durumdan hisseyi ucuza toplayanlar. Kayserililer de bu ucuzluğu kimseye yedirecek bir geçmişe sahip değiller. Hisse senedini değerini patron belirler piyasa değil. Alım yaparsın iş ilişkilerini açıklarsın geleceğe yönelik beklenti oluşturursun. Bu durumların hiçbiri olmadığına göre hissenin bu fiyatta olmasını yönetim istiyor demektir. Yatırımcı düşmanlarına Allah yedirmeyi nasip etmesin.
2021 Cemts için bazı istatistikler.
Son 1 sene içerisinde 10 defa devre kesmiş hisse, senelik bazda şirket her bakımdan büyürken hisse sadece %2.5 kazandırmış görünüyor.
Takdirlerinize sunuyorum.
https://www.kap.org.tr/tr/bildirim-sorgu
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=CEMTS
Cimere yazdım TOGG gibi devlet kurumları Cemtaşa iş vermesin diye. Allah belalarını versin.Yıllık paramız herşey karşısında pul oldu. Batışlarını görüp 3 kuruşa muhtaç hale düşsünler İnşallah.
Kendi param da batsın hiç önemli değil
Günün birinde bu adi dolandırıcı, kan emici, faaliyet gelirinden fazla borsada soygun yapan ahlaksızların battığını görmek benim için tarif edilemez bir mutluluk olur.
Bu saatten sonra 40 olsam da benim için hiçbir anlam ifade etmiyor, benim gözümde dolandırıcı olarak kalacaksın.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/11euoe5.jpg
Yabancı almış fon satmış gibi illüzyonlara aldanmadan düşüşlerin değerleme olarak ıskonto oranını arttırması nedeniyle fırsat olduğunu düşünüyorum. Ketum ve yatırımcı dostu olmayan bir yönetime sahip. Bu durumu kurumsallık olduğunu düşünen dinozorlar tarafından yönetiliyor. Çağın gerisinde kalmış, sosyal medya hesapları bile olmayan çağ dışı ve vizyonsuz bir yönetim ile karşı karşıyayız.
https://i.hizliresim.com/evqt96n.jpg
Bütün gelirleri dolara endeksli gibi oluşturulan algı ise hisse toplamak adına yapılan manipülasyon olarak değerlendirmek gerekir. İhracat oranı uzunca bir süre yüzde 35 -40 bandında olan bir şirketin kur farkına karşı aşırı duyar kastığını düşünüyorum. Tabi ki bu seviye artış gösterebilecek mi merakla beklediğim bir konu.
Son olarak temettü devamlılığı bir diğer artı olarak görüyorum. Fakat yatırım ve gelişim açısından çok hantal hareket ediyorlar. Risk almayı sevmiyorlar. Yeni ürün geliştirme çabaları var mı o da bilinmiyor. Yatırımcı düşmanı tavırları bu konuda hazırlanan yatırımcı sunumu gibi çalışmalarının olmaması ile de özetlenebilir. Ne iş yapıyorsunuz diye sorsak dingil yapıyoruz kurban hadi naşşş naaşş deyip yollamak isteyen bir yapıları var gibi :oleyo:
Bunu yazmışsınız ama bu durum oluşsa en çok üzüleceğini sandığınız kişi sevinir.İsmail Tarman'ı hiç tanımıyorsunuz.
Yılbaşından bu yana 5-6 mln malı kaptırmış.
Bir de çok duyarlıyım ayağına geçende o yazıyı göndererek tahtadakine yapma ben onay vermiyorum mesajını verdi.Siz de hala tutmuş yok şirket kötü duruma düşsün patronu üzülsün diye dua ediyorsunuz burada.En çok o sevinir bu duanız gerçekleşse.Siz kaybettiğinizle kalmış olursunuz haybeye.Saygılarımla bir dost.
Son 2 gündeki hareketlerle senelik kapanışı güzel yaptılar.:)
İyiye iyi, kötüye kötü, tabi ki daha iyi yerlerde olmalıydı, beklentimiz o yönde ama iki gündeki hareketleri sevdim, güzel toparladılar.
Yeni senede bilanço, temettü ve faliyetlerini takip edeceğiz.
Herkes için, her bakımdan güzel bir sene olması dileğiyle.
https://i.hizliresim.com/ck8n5o3.jpg
Şeffaf ve yatırımcı dostu olmayan yönetime rağmen içsel değerinin cazibesi nedeniyle ilgi gösteriyorlar. Tek problem yatırımcı düşmanı zihniyet. Hiç bir bilgi akış beklenti yaratmayacaksan neden borsaya açıldın diye sorarlar adama. Adamların hiç bir yerde bir açıklaması yok. Genel müdür desen 10 yıl önce konuşmuş işte bu yüzden yatırımcı düşmanı bir zihniyet bu. Kurumsal olsalar yatırımcı sunumu hazırlarlar. Bu konuda hiçbir faaliyetleri yok. Resmen benim hisselerime rağbet etmeyin zihniyeti. Biraz şeffaf olun şeffaf.
https://i.hizliresim.com/85u6yhs.jpg
Yeni nesil araçlar denge çubuğu yerine, bağımsız süspansiyon kullanmaktadır. Bu sayede araçların yol tutuşu artırılmış ve virajlarda savrulma durumları azaltılmıştır.
Acaba TOGG da denge çubuğu kullanılmıyor mu? Yeni nesil araç sonunda.
Verdikleri her sözün arkasında durduklarını belirten Karakaş, şunları söyledi: “Yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. ‘Yüzde 51 yerlilik oranı’ dedik, tedarikçilerimizin yüzde 75’ini Türkiye’den seçerek, 51’i yakaladık, üzerine çıkmayı hedefliyoruz. ‘Marmara Bölgesi’nde üretim yapacağız’ dedik, Gemlik’i mobilitenin kalbi yaptık. ‘Akıllı cihazımız değil, üretimimiz de temiz olacak’ dedik, Avrupa’nın en temiz tesislerini kurduk. ‘Pandemiye rağmen gecikme olmaz’ dedik, tesislere başlama tarihimizde şaşma olmadı, planlarımız çerçevesinde ilerliyoruz. İstihdamı bölgemizden sağlayacağımızı belirtmiştik, yeni yılın ilk haftalarında sayıları 240’a ulaşacak teknisyen ve operatör ihtiyacımızı bölgemizden sağladık. ‘Yerlileştirme hedeflerimiz var, planlarımız hazır’ dedik, Ankara’da Teknoloji Araştırma Merkezimizi, Gebze’de prototip atölyemizi hayata geçirdik. ‘Fiziki testlere 2021 üçüncü çeyrekte başlayacağız’ dedik, başladık. 3 boyutlu modellerle simülasyonları tamamladık. Araç güvenliği ve dayanıklılığı tasarım analizlerini bitirdik. Şasi ve güç aktarma gibi geliştirme ve fonksiyon test prototiplerini Türkiye’de üreterek, test merkezlerine gönderdik. ‘
TOGG CEO su Karataş ın açıklamaları var. Fakat pek anlayamadım. Sanki bu TOGG da denge çubuğu yok gibi geliyor sonuçta akıllı diyorlar kendi dengesini kendi sağlar gibi geliyor :kahkah:
https://i.hizliresim.com/53tku9v.jpg
Reis rakı masasında poz verenlere devlet işi vermez. Tarmanlar yandaş olmadığı için TOGG gibi işlerden pay alacağını sanmam. Fakat bu hükümetin süresi doluyor ilerisi için farklılıklar olabilir.
Sayın Ortak
https://i.hizliresim.com/n3g9zmp.jpg
O durumları söz de emeklilik fonuyla sözde keçi sakallı yabancılar düşünsün. Adamlar tahtayı menemen yer gibi ekmekle sıyırmışlar.
Boşver yani :kahkah: :kahkah:
https://i.hizliresim.com/xln7sai.jpg
Yüksek temettü beklentim var. Bu alımların patron ile alakası yoksa ki düşük ihtimal belli bir güvence almadan kurbanlığa girer gibi hisseye girmezler. Yüksek temettü sözü bedelsiz sözü gibi arka bahçe politikası mutlaka gerçekleşmiştir. Elektrikli ark ocaklarını bahane edip bir miktar çakabilir ama kendileri bilir yani. Tavanın dibini bende ekmeksiz sıyırırım.
Bilanço hisselerinin biraz daha ön plana çıkacakları bir döneme giriyoruz, pek o havada değil bizimki.
%2.5 çıkan endekste kırmızı yakmak olmadı ama, tam da biraz arayı kapatmaya başlamışken hem de.
Yine eşşek moduna geçti, 200 bin oldu endeks yahu, az bir kıpraş.
https://i.hizliresim.com/bwhj06s.jpg
https://i.hizliresim.com/a7t2ecb.jpg
Osmanlı portföy CEMTS pozisyonu almaya başlamış. 31.12.2021 de 199 bin BGC den alanda muhtemelen Osmanlı Portföydü.
2.6 milyon lot BUCIM hissesi ile Tarman tokadı yediler. Bakalım nasıl bir aksiyon alacaklar. Tamam mı yoksa devam mı diyecekler.
Bilançoya yaklaşık 1 ay kaldı.
Şirket eski performansını sürdürebilirse burayı yıkarlar. Ama öyle yıkmak değil, sperm bankasına ücretli doner arıyorlar dediklerindeki gibi yıkarlar burayı :oleyo: