Hımm demek çıkma şansı yok.
Printable View
Piyasada alıcı yokken böyle aşağı basmak kolay, ortalama hacim 3 aylık 45.5 milyon lot bugün 16.6 milyon lot hacim olmuş, yok mu şunların oyununa çomak sokacak babayiğit. Ben zararı göze aldım da, bu kadar paldır küldür ayıp, ben de sıkı doldur boşaltcıyım bir yerde kurtarırım kendimi de yazık şu şirketi sağlam görüp uzun vadeli yatırım yapan yatırımcıya
Düşen bir tek ECILC değil, endekse parelel hareket ediyor.. performansının altında kalmıştı, şimdi daha da altında, bazen olumsuzluklar fırsat yaratabilir, güç toplayacağını düşünüyorum... yatırım tavsiyesi değildir..
yabancılar lotlarını 8 üstü sattı bitirdiler, simdi de açıga satışla çakıyorlar, para sınırsız kaynak sonsuz meril teyze vurdukça vuruyor kırbacı, hukukun olduğu bir ülkede bunu yaptırmazlar adama
Meril teyze Kanyon ofiste konuşlu. Gel de inan bunu yapanın yabancı olduğuna.
İlacın fiyatına çok düşürmeden yatırımın fiyatını aşağıya çekmek gibi bir niyetleri olabilir.
Yatırım tavsiyesi degildir.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ecyat ne zaman çakılsa bu + olsa bile hemen aşağı veriyorlar, gelen de yok dayılanacak olanda olmayınca hacimsiz at sürüyor, istiyor ki millet zararına mal versin, zararına 7 lerden lot dolaşıma sokulsun, buradan trade yapalım 8 lerden alanın canı cehenneme diyorlar, endeks mendeks Traş kısmı, 6 ay önce endeks buralarda değilken de bu kagit böyleydi, 100bine yakın lot var isterse 6 lara düşürsün, torunuma evladiyelik bırakırım 1 lot vermem, karın ağrıları da bu kimsenin satmaması
yabancılar ve patron hepsi birbiri ile anlaşmalı, paslıyorlar birbirlerine patron düşürcem satın diyor yabancılar da satıyor, senaryo bu, yoksa yabancı ümüğünü sıkar öyle pandik atamazlar kolay kolay, yüzde 36 da yetmez.
İşlerini kolaylaştıralım. Versişnler 20 tl fiyat hemen verelim lotları. Peşinde oldukları adamlardan biri de benim. Uzun yıllardır elimde satmadım. Bu komik fiyata hiç vermem. Kimin elinde kaç lot var hepsini biliyorlar. Tek tek sayıyorlar.
virmanlıyor olabilirler, doğrudur, patronlar bank ofu küçük yatırımcıyı korkutmak için kullanıyorlar, rygy nin patronu da yapıyor bunu, amaç kotu küçük yatırımcıdan temizlemekse bunun daha kolay yolları var, basit grafik hareketleri ile yapabilirler bunu, deva çok yaptı bunu, insanlar zararına mal vermez, 6 aylik ortlama hacmi 44 milyon olan kağıt 7 8 milyonlarda sürünüyor, iş bankası da 650 fiyat verip manipülasyon yapıyor, insanın aklıyla dalga geçiyorlar akılları sıra
Çünkü kii bunu yapmaya mecburlar.İlaç ,yatırım arasındaki pariteyi çok bozdular.SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Görünürde 134 milyon lot halka açık miktar. Bunun tahminim 70 milyon lotu Patronun rezerv hesaplarında yer alsa 65 miyon civarı gerçek halka açıkklıktır. Bu bölüm kemikleşmiş KY elinde. kiminin 100 bin, kimi 500 bin, kimi 1 miyon lot, kimi 1.5 milyon lot. İşte çözmek istedikleri grup bu. Yatırımda bu türden olanların elinden aldılar kağıdı uçurdular. Bizim gibiler olmas ilaç emin olun şimdi 30 tl idi. Bu KY grubu uzun zamandır elde tutttuğundan küçük bir primle vermeye razı olmaz. Patron da bedava mala alışmış baskı üstüne baskı. Utanmaz herif....
[emoji106][emoji106][emoji106]
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
7.20 ile ecz ilac aldik bakalim.
duserse alislara devam.
20 lerden aldigim yapilari 60 civari vermistim gecen haftalarda.thy almistim gelen parayla. bugun 11.80 lerden aldigimthy leri 13.18 den cozup ilaca girdim
uzuncuyum.
vira BİSMILLAH.
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
iyide 100k 1000k elinde olan adamin kolayina paraya ihtiyaci yoktur ki, hele uzun suredir bekliyorsa, zaten 7.20 kafaya koymustu uzun zamandir nolacaksa, ben bu herifleri anlamakta zorlaniyorum, mal toplayacaksa yukari surmesi lazim adam tam tersi asagi baskiliyor sana zararina mali kim satar, dukkanda kokutur daha iyi hadi bir kac tane olsa bu durumdaki adam anlarim ama hepsini nasil takip edeceksin, bence dertleri toplamak degil guc gosterisi sadece, nasil olsa ilaci satsa patron karsilayacak adamida zor bulur, at benim meydan benim misali.
Şimdi hem fiyat düzeyini kontrol ediyor". Diğer taraftan İlaç tüzel kişiğini şirket olarak hiç geliştirmiyor. Hep ölü yatırım. Vitra % 25 alımı 2008 yılı, o sıralarda Monrol alımı hep ölü yatırım. İlaç şirketi elindeki zentiva satışından gelen 800 milyon doları hiç kullanamadı, holdingin elinde çar çur ettiler parayı. Bütün dert ilacın sahip olduğu % 37.28 lik holding payını nasıl iç ederiz. Bunun için herşeyi yaparlar. Bak şimdi ciddi bir kar açıklayacak 2020 için tepki yok. Yıllardır beklenen Holdingin Kartal arsası artık arsa oluyor tık yok Hisse ucuzluyor. Diğer taraftan ilaç yatırım paritesini görülmemeiş ölçüde açarak ilaç KY korku salıyorlar.
Yıllardır ilaç şirketi yönetilmiyor. Kasıtlı atalet durumunda tutuluyor.
@bezginbekir senin tezine gore, mali toplayip kottan cikmak tek caresi o zaman.
Yatirim Tavsiyesi Degildir.
Malı toplamış zaten ama son kalan 60-70 milyon kemik gibi duruyor. Hiç kıpırdatmayanlar var benim gibi. Almış malın üstüne yatmış yıllardır. Şimdi vermesi için bir prim kazanması gerekir KYnin. Ben kendi adıma Türkiye ekonomisine güvenmediğim için iyi fiyat olsa hemen veriririm. Ama şöyle en az bir 20 tl yi görmem lazım. Oyun burada pata olmuş. Patron hamlesi ilaç yatırım paritesini korkutucu biçimde açmak. Kuralı değiştirmek. KY i korkutmak.
Bakın Eczacıbaşı holdingin önü aslında çok açık. Bu maden işleri holdingi çok büyütebilir. Kartal, Ayazağa vs beklentiler çok. Ama KY Eczacıbaşı ailesine güvenebilir mi? Hayır. Bunlar KYnin parasını yer mi? Evet. İnanmayan Ecyap olayını incelesin. Bu durumu Noreply ve Gazmanbaba çok iyi bilir.
çüşşşş şampiyon...
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilo agamla ilgili bir dünya yazdım sonra sildim siz tahmin edin hayal gücünüzü.
yarin nasil olacak bakalim.
hissede çok baski var sanki.
abd borsalari eksi kapatmış.
yarin bize nasil yansir gorelim bakalim.
Bilanço geldi şirket son çeyrekte 7 milyon zarar yazmış yıllik kar 322 milyon.
Redmi Note 4X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
DD 7.71'e çıkmış
Ilac hissesinin değerinin %70 inden fazlasını Eczacıbaşı Holding'teki %37 payı oluşturuyor. Holding halka açık olmadığı için ne kadar kârlı göremiyoruz. Yilda bir kere değerleme çalışması yapıyorlar. Holding'in ozsermayesindeki değişiklikler ilaç bilançosuna yansıtılıyor. Eğer özsermaye artışı kaliteli bir artış ise ( yani varlık değerleri doğru hesaplanmış ve yeterince likit ise) kâr gibi düşünülebilir. Raporlarda kapsamlı gelir olarak ayrı bir tabloda gösteriliyor.
Pazartesi göreceğiz önemli olanın kar mı özsermaye artışı mı olduğunu.
Piyasa her zaman kâra ,kârın kalitesine sonra diğer kalemlere bakar . Güçlü favök artışı her zaman iyidir.son hafta piyasa fiyatlaması gelen karı teyit eder niteliktedir.
Redmi Note 4X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında Eczacıbaşı Holding hakkıyla karını dağıtacak bir temettü verse ve ilaç da bu kardan yüksek bir pay alacağı için her yıl yüksek kar yazar. Ama holding uzun yıllar küçük temettüler dağıttı. Dolayısıyla Holdingin özsermaye artışı ilaca sadece özsermaye artışı olarak yansıdı. Bir işe yaramadı doğrusu bugüne kadar.
Bu arada özsermayeler arası yeni parite(Yatırım/ilaç) 1 e 3.11 oldu.
İlaç ve yatırım holding'in her ikisi de spekülatorlerin güdümündedir. İlaç da tam bir kontrol sağlanmamıştır.
Piyasa dediğiniz eğer bu kişilerse bunlar zaten gidecekleri yolu çizmişlerdir.
Eczacıbaşı'nı tanımıyor olabilirsiniz. Ben en azından toplulukla ilgili yeterli bilgi sahibi olmadığımı bilecek kadar takip ediyorum.
Geçmişte genel kurullarına katıldım, yararsız olduğunu gördükten sonra katılımdan vazgeçtim.
Aracı kurumlardan hiçbirisi Eczacıbaşı şirketleriyle ilgili doğru dürüst rapor hazırlayamazlar, onlar da bilmezler çünkü.
Daha ileri bir şey söylemek isterim, holding'in içindeki az sayıda uzman ve personel dışında şirketlerinde çalışanlar da tam olarak bilmezler. Mesela son derece nazik ve yardımcı olma konusunda istekli olan yatırımcı ilişkileri birimindeki uzmanlarla konuşun, onlar da holdingin planlama, karar ve performansını bilmediklerini söylerler.
Geçen yılki kara göre 4 lira civarında bu yıl kar iki katı şimdi 8 olmalı artı ozsermaye artısı var ,prkab diye bır şirket var 40 milyon karı var dönen varlıkları 900 milyon ozsermaye saklanıyor ama 300 dönüm arsa mudanyada 2 liradan 13 liraya gitti , karşılaştırma net doğru olmasada ben mal varlığı açısından eşit kabul ederim şu kara bak 40 milyon o da en iyisi bu yıllarca 13 15 milyonda idi buna ragmen 80 milyon yönetim gideri ve 100 milyon pazarlama gideri yazıp karı cebe indirirler açıktan çünkü o şirketin hiç bir pazarlama işi olmaz zaten müşterileri ve ihaleleri bellidir .
Burada can sıkıcı olan vergi dairesinden sonra karın düşük gelmesi o bir beklenti yaratmış ama geçen sene de öyle olmuş , sayın noreply in dediğine katılıyorum en büyük varlığı holding o zaman holdingin karı bizim karimiz ve dolaylı ortagiz oradan illa bütün karı temettü olarak almak durumunda değiliz , bu kasada da olsa almamız gerekmiyordu yanlış mı ?
Bu spekülasyonu kim yapıyor yönetiyorsa burayı okuyor diye düşünüyorum
Kararı neyse zaten uygulayacak
Dusurecekse düşürecek zaten buranın çıkmasına gücü yetmez veya cikracak da da düşürmeye yetmez , patron bilir deyip oturacağız yapacak bir şey yok .
Özsermaye esaslı bir fiyatlama yapacak olursa 16-17 liraya çıkarması gerekir. Eğer yukarıda fiyatı eşitleyecekse. Yoksa yatırımı düşürecak 20 tl ye. Biz böyle düşünüyoruz, lakin spek 1 e 7.5 civarında ısrar ediyor. Bu pariteyi savunuyor. Bilanço bazlı parite 1 e 3.11 oysa. Uzun yıllar ortalaması ise 1 e 2.4 ki hiç sormayın...