%100 tkf deyim .ytd :)
Printable View
%100 tkf deyim .ytd :)
Aynen ben de öyle düşünüyorum, güzel tespit olmuş.
Sanki, millet ayağa kalkmasa "faiz nasıl arttırılmaz" diye, hiç arttıramayacaklar. Öyle bir hava var, biz cari açığa çalışıyoruz kardeşim der gibiSNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GSP'den temettü alan oldu mu acaba ?
Hesaba nakit olarak yattığını biliyorum fakat %15 stopaj kesiliyor mu ?
Saygılar.
Cevaplar için teşekkürler forumdaşlar.Bir arkadaşım toplu para ile girmek istiyordu sayın hell in oph eklemesi ve nnf hakkındaki yorumlar nedeniyle kararsız kalmış. Bende para büyük ve toplu olunca sorumluluk almak istemedim. Yorumlarınıza före kendi karar versin. Teşekkürler tekrar.
Vergi kesilmiyor demişti şu sohbette:9
https://www.youtube.com/watch?v=KcGUFQiI9TU (dakika 15 - 20 arası GSP konuşmuş)
Arkadaşlar merhaba, bir sorum var. Bu serbest fonları nitelikli yatırımcı olmadan yani 1 milyon TLmiz olmadan alamıyoruz tamam. Diyelim ki nitelikli yatırımcıyız, peki bu durumda gidip de 50.000 liralık serbest fon alabiliyor muyuz?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Nitelikli olmanın asgari maliyeti 1 milyon TL :) yani daha altında alamazsınız.. SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nitelikli yatırımcı beyanını yaptıktan sonra fonun alt alış limitini karşılayacak şekilde alabilirsiniz. Bazı fonlarda 1 adet bile alabilirken örneğin İstanbul portföy Maestro'da en az 25000 adet (yaklaşık 25000 TL ) alabilirsiniz.
Her işleminizin 1 milyon üzeri olması gibi bir zorunluluk yok.
Bu tür yatırım yapabilmek için önce kendinizi iyi tanıyın. Risk anlayışınız nedir? Psikolojik duruşunuz sağlam mı? Zaman faktörü sizin için önemli mi? gibi. Yukarıda saymış olduğunuz fonlar risk derecsi en yüksek fonlar. Ötesi yok. Dağılımları yüzde kaç yaparsanız yapın örneğin piyasanın iyi olduğu zamanlarda günde 30 - 40k getirisi olabilirken kötü zamanlarda ise yine 40 - 50k götürebileceği bilinci ile kararınızı verin.
Katılıyorum, yatırım kararı verirken çok hatalı noktalardan hareket ediyoruz. İşler yolunda giderken sorun yok ama tersi durumda ağlaşıyoruz sonra. Ben bu nitelikli yatırımcıya "düşerse ağlamaması gereken yatırımcı" diyorum. Aynen basiretli olması gereken tacir gibi olmalılar.
HSYF'lerin getirilerine 5-10 yıllık sürede bakarsanız, 12-18 ay yatay hatta düşen trendde gittiği çokça dönem var, pörtföy tutarı ve yatırımcı risk alma seviyesi ne kadar yüksek olursa olsun, mutlaka sepet yapılmasını öneriyorum. Girişlerde zamana yapılmalı ve kademeli olmalı.
Çok doğru, hayati derecede kıymetli uyarılar.
Yatırım yaparken trade ederken, kendi risk algınızı, beklentilerinizi, zayıf yönlerinizi , güçlü yönlerinizi tespit etmek ilk ve en önemli aşama olmalı hep.
Yale'den mezun olduktan sonra japon nikkei borsasında trilyoner olan dört traderin hikayesini okumuştum. Bu traderlara ne yaptınız dendiğinde, dördümüz de farklı şey yaptık ama dördümüz de bünyemize en uygun olanı yaptık diyorlardı, o geldi aklıma.
Çoğu yatırımcı ömrünü, ingilizcede ''holy grail'' denen altın formülü, her piyasaya uyan, herkese cuk oturan formülü aramakla heba ediyor.
Önce, ben ne kadar sabrederim, kötü giderse ne kadarına katlanabilirim en fazla, bir fondan ne beklerim vs. gibi sorular olmalı ilk yapılacak olan.
Çiçekli bahar günlerinde yatırım kolay ama bu endeksin 58 binden 22 bine düştüğü oldu.Nerdeyse üçte birine. Yani hsyf'ye 100 bin lira koyan adam 35 bine düşmesine razı olabilecek mi ? Sepet sepet , yatırımın dagıtılması , kişiye özel kurgu diye kendi adıma debelenmemin nedeni hep bu. Lütfen tek finansal enstrümana bağlı kalmayın. Gerçekten canınız yanar, er ya da geç mutlaka yanar.
Bu ülke, mali olarak çalkantılara, jeolojik olarak depremlere, jeostratejik olarak savaşlara , demografik olarak iç kavgalara hep yakın ve meyilli olan bir coğrafyada.
Riskleri mutlaka ama mutlaka dağıtmak gerek.
Riski dağıtın, az kazanın ama dağıtın.
Hala portföyün ciddi bir bölümünü ppf'de tutuyorum. Belki aptalım ama 42 yasındayım ve ülkemi iyi tanıyorum, 2-3 yıldır borsacı olanlar; taban sınırlaması olmayan yıllarda bir günde %15 eksileri, 10 gün üstüste -5% leri hiç görmediler ama görecekler bir gün.
Hep söylediğim gibi şu anda balıklar karıncaları yiyor, sular çekilince karıncalar balıkları yiyecek. Her zaman temkinli portföyler oluşturulmalı.
Bir anket yapilsa. Finansal okur yazarlığın görece yuksek olduğu burada ne düşünülüyor ? Bist konusunda Boğa mı herkes? Alım fikirleri talep edilmiş genelde.
Ben boğayim.
Pozisyonumu begendigim hsyf lerde dusuş zamanlari artirmaya devam edecegim.
Elimdeki hisselerde de ayni yontemle biriktirmeye devam.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de dolar bazında ucuzluğun sürdüğünü, önümüzdeki aylarda yeşil olma ihtimalimizin çok çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum. W şeklinde çift dipli oluşumlardan her krizde , her göçüşte hep bahsedilir ama ben hiç görmedim geçmişte, kanlı çöküş bir kere, dönüş de bir kere V şeklinde olur. Daha çok insan ölüyor, ama daha dibi görmüyoruz, çünkü en basit insan doğası, alışıyoruz. Değil üçüncü dalga, onyedinci dalga olsa değişmez. Ekonomi daha kötüye gitse dahi piyasalar daha kötüye gitmeyebilir. Ayrıca ben dünyanın pandemi etkilerini aşıyla birlikte hızla atlatıp, eskisinden de coşkun ve iştahla bir ekonomik büyümeye yönleneceğini düşünüyorum. Büyük savaşlar, büyük buhranlar sonrasında hep olduğu gibi. Bence veriler de hep bu yönde.
Ülkemiz özelinde de 50 kuruşluk elma gibiyiz, buradan aşagısı, buradan yukarısı olmasından çok çok daha düşük ihtimal artık. Tarihi dip 100 dolar aşağıda, tarihi zirve 350 dolar yukarıda.
Sadece kişisel görüşlerimdir tabii.
iyi haftalar bol kazançlar...
ıpb %0.62 getirmiş..
biraz daha istikrar kazandı sanki...
IPB nin iyi bir fon olduğunu daha da iyi olacağını düşğnüyorum ben ama pek istikrarlı olacağını zannetmiyorum. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İyi Gelir'in Azimut yayınını izleyen arkadaşalar için aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum, kar payı dağıtan gsp fonu için tefasda yazan aylık 3 aylık yıllık getiriler aslında eksik getiriler değil mi? Üzerine dağıttıkları temettü getirini de eklemek gerekiyor gerçek bir kıstas için.
Yıllık %2 ile %10-15 arasında dalgalanıyor kabaca temettü ödemeleri.
2016 yılı ilk 6 ay için %0.14, ikinci 6 ay için %0.17 kar payı ödemiştir. 2017 yılı ilk 6 ay için %3,83, ikinci 6 ay için %1.13 kar payı ödemiştir. 2018 yılı ilk 6 ayı için
%3,78 kar payı ödemesi yapılmıştır. 2018 yılı ikinci 6 ayı için %0,66 kar payı ödemesi yapılmıştır. 2018 yılı içinde toplamda 358.341,83 TL temettü ödemesi
yapılmıştır. 2019 yılında ilk 6 ay için %15,28 kar payı ödemesi yapılırken ikinci 6 ay için %0,85 kar payı ödemesi yapılmıştır. 2019 yılı içinde toplamda 2.322.184,24
TL temettü ödemesi yapılmıştır. 2020 yılı ilk 6 ayı için %6,01 kar payı ödemesi yapılmıştır
mac taşıyacaksam yanına tkf yerine tcd alırım ... niye ? tcd zaten borsada fırsat görüyorsa borsada fırsat yoksa borsada değil başka yerde.... tkf hep borsada.... mantık bu yani ...
Arkadaş 400k Tkf + 350k Mac + 250k Nnf alım emrini tek sefer olarak girmiş.Oph ben almadım diye girmemiş. Yorum yapan herkeze teşekkür ediyor.
Sayin hellistheothers 2017 sonu 2018 basi aylik raporlari okumanizi tavsiye ederim.
O raporlari gordukten sonra bakiş acim biraz daha degisti.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.