Pazartesi 10.00'da güncel fiyat belli olur. Her fon için böyle benim bildiğim.
Printable View
İş Portföy teknolojinin her dalı için ayrı ayrı fon kuruyor herhalde, şimdi de yarı iletken teknolojileri değişken fonu kuracaklarmış, 25 Mayısta çıkıyormuş:
https://www.youtube.com/watch?v=2MMa7IoRWDc
Cikmasini dört gozle bekledigim fon fakat daha çok varmis.
Biri de twitterda yazmis "bugun yari iletken yarında tam iletken cikarirlar, iş portfoyde artik çok sacmaladi" :)
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tarım emtia kursunlar.
İş Portföy Siber Güvenlik Teknolojileri Değişken Fon
İş Portföy Yarı İletken Teknolojileri Değişken Fon
Bunlar da diğerleri.
Fonlarin cesitlenmesinden zarar gelmez yeterki aktif yonetilsin mezarliga donusmesinler. Alternatifler cogalsin ancak yeni fonlarin performanslarini bir sure gozlemleyip piyasa ve icerik reflekslerini takip edilmelidir.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gonderilerinde okudugum anladigim gozlemledigim kadari ile biraz atak agresif yapin var ama fonlarda biriktirerek ve yayarak ilerlersen kendi huzurun icin en iyisini yaparsin.
Tabiki firsatlar onune ciktiginda degerlendireceksin ama asiri volatilitede fon zararlarindan o gun icin kacinamayabilirsin, maliyetlendirmeleri dengelemek burada devreye girmeli
Emtia fonu TGE tam olarak seni tatmin etmeyecek icerikte olsa da var ancak uzun vade cok parlak bir fon degil
Keza AES 2018 yilindaki seviyelerine hala ulasamadi sadece 2020 nisanda bir firsat sundu degerlendirebilenler % 185 getiri ceplerinde su an ancak onumuzdeki 10 20 yillarda petrolun gelecegi negatif yonde belirsiz
Benim gorusume gore emtia olayi cok guvenli bir liman degil tarim gelecekte cok cok kiymetli bir kalem ama kurulacak fon icerigi ne olacak sirf tarim diye direk dalmamak gerekli
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
OJT Teknoloji Fon Sepeti Fonu kurulmuş ancak henüz satışta değil. Unvanında yabancı ifadesi yok ama ağırlıklı olarak nasda-q teknoloji endeksine yatırım yapıyor. Peki bu fonu 31 mayısa kadar alırsak stopaj muafiyetinden yararlanabilir miyiz? Fon izahnamesine baktım %10 stopaj olduğu yazıyor ancak fon kanundaki tanıma uyuyor, yani stopaj muafiyeti olması gerekmiyor mu?
Nisan 2021 dönemi günlük fiyat değişimlerinden elde edilen ENAGrup Fiyat Endeksi aylık bazda %2,62 arttı.
Tüik'İn iki misli yine.
Yatırımının reel getirilerini kontrol eden yatırımcılar için ENAgrup'un aylık açıkladığı enflasyonu takip etmelerinde yarar var diye düşünüyorum.
https://twitter.com/ENAGRUP
Gümüş fonları iyi bir koruma olacak enflasyon için. Gümüş bakıra ve aliminyuma göre çok geride kaldı. Açığı kapatması lazım artık.
YZG
GUM
IOG
FGS
GTZ
blockchain fon - getirmiş
Midası kullanmaya başlayan var mı acaba, bana bugün mail geldi kullanmaya başlamak için ıslak imza falan. Kullananlar düşüncelerini paylaşabilir mi?
Midas mevzu çok önemli ve bir çok borsaya erişim için güzel ancak bir başka mevzu var yavaş yavaş yapılanan ve dünyadaki bütün traderler için çok anlamlı sonuçları olacaktır. Hatta bu konuda kısmi çatışmalar dahi çıkmaya başladı.
Binance vs gibi çok büyük bir iki kripto borsa, başta temel hisse senetlerinin sonrasında ise dünyadaki tüm hisse senetlerinin eşleniği tokenler çıkarma çalışmaları içinde ( hatta bir iki örnekle başladı )
Bunun anlamı ne , Sözgelimi bilançosunu beğendiğiniz atıyorum Portekiz'deki bir port adındaki şirketin hissesini almak satmak için erişiminiz yok ise, portcoin ya da porttoken alarak birebir aynı yatırım yapılabilecek, aynı değerlemeden yararlanabileceksiniz.
Peki bu tokenın fiyatı bağlı olduğu hisse ile nasıl aynı olacak, eğer farklı olursa ( hisse ve bağlı token arasında ) muazzam arbitraj imkanları çıktığı için piyasa koşulları kısa sürede bunları hızla birbirine yakınsayacak, neredeyse eşitleyecek.
Tabi bu dünya finansal aracı kurumları için alarm düzeyinde gelir kayıpları anlamına da gelebilecek.
Bu süreç belki 2-3 yıl sürecek ama eninde sonunda olacak. Dünyanın her yerinden bambaşka yapıdaki 10 şirket ile belki de oturduğumuz yerden portföy kurabileceğiz. ( şu anda da olabiliyor ama lojistik sorunlar çok )
Bu sadece şirketlerle sınırlı kalmayıp; faizden bonoya bir çok finansal enstrümana yayılabilir, ve erişim muazzam kolaylaşabilir bir vadede. Yani Senega'lin ihraç ettiği reel faizi çok yüksek bir eurobondu almak yerine eşlenik token alınarak bu getiriler bile elde edilebilir.
İlginç bir bilgi olduğu için ve beni heyecanlandırdığı için paylaşayım dedim.
Yakın vadede değil, ama ütopik gelecek kadar uzak olmadığı da aşikar.
Dünyada futboldan, finans piyasalarına desantralizasyon yayılıyor.
Selamlar,
Kesinlikle katılıyorum hocam yakında bu tarz olaylar hızlıca gerçekleşecek. Zaten internet çağıyla çok ucuz şekilde dünyadaki tüm bilgiye ulaştık yakında blockchain çağıyla tüm finansman araçlarına ulaşacağız
HYV Tefaş'ta işlem görmeye başlamış
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=HYV
Sülün Osman da köprüyü delil gösterip satmıştı değil mi insanlara.. koca köprü orada.
Hukuk çerçevesi önemli merkezi kayıt daha da önemli.
Mac bu gün kaç kapattı arkadaşlar paylaşabilecek var mı?
Her gece 12'den sonra MKK verilerini paylaşan arkadaşlar vardı hey gidi günler. O iyi insanlar o güzel atlara binip gittiler...
türk borsa si uzun müddet yataya saracak gibi , keza abd de olabilir . mevduat ustu garanti hangi fona parketmeli?
Uzun süredir elimde tutmakta olduğum GBC fonu ile bugün ayrilmaya karar verdim. Maalesef çok da aktif yönetilmeyen bir fon izlenimi uyadirdi bende. Kasim ayindaki o sert düşüsten bur turlu kafasini yukariya kaldiramadi, grafiklerde de acikca gorulebiliyor.
Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi