Orda da haberle yukseltip caktilar :) abi adamlar tam.kolpa ;)
Printable View
Bunu yüzde - 8 ile en dipten kapadı :) dün de karanlık odada mal basmıştı. Neyse onurlu spek onurlu patronlarimiz var. Ha bir de pazarlayan reklamcilar...
Endeks 3 günde %2 nin üstünde düşmüş,,,,borsada 500 hissenin en az 400 ü değer kaybetmiş,,,,vurun abalıya.
Cante,öncü haberin etkisi ile cuma kapanışından beri yatırımcısına %20 kazandırmış,,haberi ilk tavandan alana bile %5-10 prim fırsatı vermiş,,,,3 günde daha ne bekliyordunuz? Zengin olmayı mı?
Öncü haberin, kısada nasıl etki edeceğini bilemeyen,iz süren stoptan anlamayan borsaya gelmesin,,şimdiden uyarıyorum,çok canınız yanar.
Yatırımcı önce vadesini iyi bilmeli,,kısacımısınız,,uzuncu mu,,,bu vadelerin her birine göre ayrı ayrı hamleler var.
Bomboş bir yorum daha. Endeks zirvesine ne kadar uzaklıkta veya bir sene önce endeks kaçtı şu anda kaç? Ben bu hisseyi aldığımda 1 tane 2018 model araba alabiliyordum ya şimdi ? Kaç gündür uçacak kaçacak deyip de sonra aynı şekilde ele verilen biziz. Şu anda eşleşme +4 civarı. Sizi bilmem ama ben çok eskiden beridir bu hisseyi alır satarım ve sağlam zarardayim. Endeksle kıyaslama işine hiç girme bence.
Herkes vadesine göre yorum yapar,,kimine göre boştur kimine göre doludur,saygı duyuyorum.Ben cuma aldım,ona göre yorum yapıyorum.
Not:Bu konjöktürde ben kısacıyım,,uzun vadeciler benim yorumlarımı dikkate almasınlar lütfen.
Reklamların sebebi belli oldu...
kurumsal ciddi bir firma olma yolunda bir haber düşüyor, önemli !!! bir haberdi bence, ama sahipleri vur kaç için kullandılar gibi görünüyor...yakışmadı...daha akıllı bir yol izlenebilir mi, zaten tahtanın kontrolü sende...hayal kırıklığı oldu..bir dev doğuyor izlenimi çöp oldu...
Bu hissenin neyine yorum yapıcan.rus ruleti...
Estuğfirullah,ben üstad falan değilim,,nacizane yorumda bulunuyorum.
Şirket,bölünmüş olarak 1.70 den halka arz olmuş,bedelsiz ile 71.92 lere kadar çıkarak,yatırımcısına %4130 kazandırmış,,ordan düşerek,,18.x lere demir atmış.
Tahsisliye 21.76 dan girmiş,,hisse 18x lerde olduğu halde.Patron mutlaka hisse fiyatını aldığı rakamın üstüne çıkartmak için çabalamak zorunda olduğunu söylemiştim,,nitekim bir öncü haber gönderdi,%20 yaptı,,endeksteki düşüşten tedirgin olan fonlar satışa geçtiği için hisse eski seviyelere geri çekildi.
Şirketten zaman zaman böyle hamlelerin gelebileceğine ben inanıyorum.
Çünkü 21.76 rakamının altında kalırsa,enflasyon karşısında parası eriyecektir.
Demek istediğim hisse fırsat veriyor,verecektir,,bütün maharet biz ne hüner gösteriyoruz.Şirkete kabahat bulmak doğru değil.
Teşekkürler Sn. Vesper...
Haberde eksikler var ama genel olarak bu çok eski bir olay. Essequibo bölgesinde altın bulununca İngilizler haritaları değiştirip, burayı kendi etki alanları içinde gösterdi. 1897'de İngilizler Rusya'nın hakem heyetindeki elçisini rüşvet ile kendi taraflarına çekmiş. Bu da olaya şahit insanlar tarafından daha sonra itiraf edilmiş. Tüm olay da bunun üstüne kurulu. Klasik İngiliz fırsatçılığı, üçkağıtçılığı...
Esequibo bölgesinde herhangi bir petrol keşfi yok. Buradaki olay bu bölgenin denizdeki ekonomik alanında bulunan petrol ile ilgili..
Diğer yandan bunun Cante'nin anlaşma yaptığı alanlarla alakası yok. O alanlar zaten Venezuela'nın egemenliği içindeki alanlar yani Cante bu anlaşmayı işletip, önceden faaliyette olan ama Amerikan ambargosu yüzünden atıl kalmış olan bu kuyuları işletmeye alırsa kesinlikle çok karlı olacaktır. Bunun da ötesinde Cante burada başarılı bir başlangıç yaparsa bunun devamı gelir. Oradan yeni veya ambargo yüzünden atıl kalmış üretim sahalarına kolayca geçebilir...
Benim burada vurguladağım risk Venezuela'nın tarihen kendine ait olan bu alanlarla ilgili bir harekete geçmesi riski idi. Bu bence şu ortamda biraz zor. Venezuela bunu bu alanlardaki tarihten gelen egemenliğini tekrardan vurgulamak için yapıyor. Bizim Misak-i Milli haritamız gibi. Bu konu daha onlarca yıl kolayca çözümlenemez...
Bilmek imkansız ama bana sanki son defa 18 gördük gibi geliyor...
30-35 olsa ancak zararım çıkar. Fırsat zararımı hesaplamayı bıraktım zaten. Gene de ufak da olsa bir umudum var...:)
CATES
Geçmiş Yıllar Kar/Zararları -1.305.266.562
YENİ RUS RULETİ MASASI
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 06.12.2023 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 07.12.2023 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 9,89 – 9,94 TL arasında (ağırlıklı ortalama 9,9160 TL) fiyat aralığından toplam 1.000.000 TL nominal değerli ODAS payları geri alınmıştır.
Bu işlemlerle birlikte, 07.12.2023 tarihi itibarıyla geri alınan payların toplam nominal değeri 1.000.000 TL olup, bu payların sermayeye oranı %0,000714'e ulaşmıştır.
DENKLEMİ ÇÖZEN PARA ALTINDA KALIR.
Borsada "hikayeler" şirketlerin olmassa olmazlarıdır :)
3 şirkete yatırım yaptım üçünde de duduklendim, hem de benzer senaryo. Bioen Sayas ve Cante. Ama nedense en çok Canteye üzüldüm... Ve payları azaltıp sayasa gecicem gibi duruyor. Ben gidersem belki cante uçar :) açılışta vedalascam bununla. Hareket başlarsa geri gelmek kaydıyla*
20 aralıkta genel kurul var,,,gündemde venezuealla ile ilgili yeni açıklamalar gelebilir mi,bakacağız.
cante'ye para verenlerin odaş'ta hakim hissedar olmak gibi bir hareket planları olabilir mi ?
bunu bir gözlemek lazım
Şirket yıllık bilançosunu nasıl getirecek bakalım.
Anlık FK’sı yıl içinde ödediği faiz giderleri finansman giderleri dahil 11,48 FK.
Borçlar kapandıktan sonra finansman gideri olmayacağı gibi bir de geliri olacak o zaman FK kaça düşecek yakından takip edeceğim.
Venezüela işinden ne çıkar bilmiyorum ama 6 mio usdye o kadar 171 kuyuya ortak oldular gibi izlenim oldu sanırım daha detaylı kap atsalardı keşke.
Benim anladığım venezüelada para bitik üretime alınamayan yerleri devreye almak için ilk etapta 6 mio usd ayırmayı düşünmüşler sonra ordan kazanır belki 3-5-10 milyon usd daha yatırırlar bilemiyorum.
6 mio usd kabaca 180 mio TL demekki yıl sonu en az kasada 360-400 mio para olacak ki %50 sine kadar yatırım yapabiliriz demişler.
Sonuç olarak bugün venezüela haberi yarın başka bir yatırım,borçsuz şirket serbest nakit akışı var illa bir haber gelecek diye düşünüyorum.
Genel kurulda en az 1 TL temettü bekliyorum ve istiyorum hayırlısı olsun herkese bol kazanç.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Genel kurulda bir de hisse geri alım programı açıklanmalı.
21,87 den tahsisli yaptın 21,87 üst limit fiyat oluncaya kadar 250-300 milyon TL’lye kadar 10 milyon lota kadar hisse geri alımı yapılabilir.
1 yıl içinde tamamlanacak denir temettüyü dağıttın, yurtdışı yatırımı da yaptın illa para geliyor zaten para geldikçe geri alım yakışır.
Tabi hisse fiyatı düşük kalmaya devam ederse.
Bir manipülatör, aynı miktardaki hisse senedi için bir broker'a satış emri diğer broker'a alış emri vererek yapay olarak hisse senedi fiyatını düşürmekte veya yükseltmektedir. Manipülatör, Mevcut hisse senetleri güvenli bir yakınına satmakta ve daha sonra geri alım yapmakta veya tamamen devretmektedir.
Bir haber kap a düştü.İki günde yüzde 15-20 yukarı çektiler üçüncü gün en dibe bastılar.
Bu hafta yaşanan bu hareketlerin mantığını açıklayacak birileri olmalı.Birbucuk milyon kişi borsadan çıkmış mevduata geçmiş.
haftalıkta 18.70 desteği 18.65 ile test edildi olarak kabul ediyorum.. kırılması halinde 18.25-15 aralığı aktif olur.. bunun altında ise 17.38 var.. aylıkta ise, 6 ay boyunca özenle korunan 18.09 var.
iyi çalışmalar..
Benim açımdan borçsuz ve önünde çok farklı yatırım alanları olan bir şirket için temettü veya hisse geri alımı anlamsız. Cante kanıtlanmış petrol rezervleri açısından dünyada bir numara olan bir ülkenin pazarında bir fırsat yakalamış durumda...
Politik riskleri bir kenara bırakırsak, bu fırsat iyi kullanılırsa, ki bu son altı aydaki operasyonda yönetimin gösterdiği profesyonelliği de göz önüne alırsak böyle olacağını düşünmek doğru geliyor, Cante şimdi olduğundan kat kat büyük bir enerji şirketi haline gelebilir. Buradaki fırsat riskleri gölgede bırakacak kadar büyük diye düşünüyorum...
https://www.baidarcenter.org/en/wp-c...uyf-scaled.jpg
Venezuela günlük 2.5 Milyon varil petrol üretimi olan bir ülke idi. Venezuela'nın tüm sorunları Amerika'nın yaptırımlar ile Venezuela'yı boğmak istemesi sonucunda ortaya çıktı. Grafiğe bakarsanız Venezuela'da petrol üretimi daha yeni yeni 800.000 varile çıkmış. Aradaki 1.7 Milyon varillik üretim atıl durumda. Bu keşfedilmeyi bekleyen değil, zaten keşfedilmiş, üretime alınmış ama atıl kalmış ve tekrar işletmeye alınmayı bekleyen kuyulardan oluşuyor...
Bu bakımdan potansiyel getiri riske göre muazzam oranlarda. Diyelim ki temettü olarak ödeyebileceği 6-16 Milyon Doları Cante burada harcadı. Tüm parayı kaybetse bile bunun Cante'ye etkisi ancak bir iki sene olur ama bu yatırımı meyve verirse Cante'nin eli öpülmez...
https://d3fy651gv2fhd3.cloudfront.ne...00&d1=19981214
Dünyanın öbür ucundaki dünyanın 1 numaralı petrol rezervlerine sahip ülkede, Amerikan ambargosunun kalkmasına müteakip 2 ay gibi kısa bir sürede bu ticari faaliyetin kotarılmasının Cante açısından büyük bir şans olduğunu düşünüyorum ve Maduro ile siyasi flörtte olan iktidardan bağımsız olduğunda şahsen düşünmüyorum. Petrol arama işi pahalıdır ama burada hali hazırda Amerika yeniden kesfedilmeyecek, mevcutta yaptırımlar öncesinde çalışan kuyular tekrar aktif hale getirilecek, bu açıdan Cante'nin finansallarını zorlamadan ilk etapta verilecek 6 mn dolar akabinde diğer finansmanın da bit şekilde hiçbir borcu olmayan Canteye bankaların vereceği kredilerle aşılacağını düşünüyorum. Belki de hisse satılarak borçsuz hale gelme operasyonu bu yatırım için de planlanmış olabilir Sonuçta 47 milyar dolarlık bir rezervden bahsediliyor. %60 pay ile 28 milyar dolara tekabül ediyor. Bu derece yüksek bir getiri potansiyeli için risk almaya değer. 20'sindeki toplantıda KAP haberini açacak daha spesifik bilgiler gelebilir hatta şahsen hem halka arzda ,hem de son Kapta ısrarla temettü verileceği vurgulandığı için sembolikte olsa bir temettü kararı çıkabilir.
Bugün tesadüf İstinye 'de bir mekanda eski bir borsacı dostla karşılaştık.Konu borsadan açıldı.
Naptın dedim. %80 ni ni çekmiş, %45 faizle 4 ay vadeliye yatırmış.Testere piyasasından yoruldum,
kafam rahatl dikkat et kurda kuşa yem olma dedi.
BU HAFTA CAMBAZA BAK OYNADILAR.CEBLERİ BOŞALTTILAR.
BİLMEYENLER İÇİN KISSADAN HİSSE
Eskiden yükseğe bir ip gererlermiş.
Cambaz ipin üstünde yürürmüşâ€¦
Yan kesiciler de insanların yukarıya bakması için,
“cambaza bak cambaza†diye elleriyle yukarıyı gösterip
milletin cebini, cüzdanını boşaltırlarmış.[/B]
Sizin arkadaş 4 ay sonra mevduata faizi alıp tekrar biste gelip, sattığı hisseleri aynı fiyata alacağını düşünerek büyük bir yatırım yaptığını düşünmüş:) onun gibi düşünen çok ky var, bakalım kim haklı zaman gösterecek, risk alan yatirim yapan mi yoksa garantiye oynayan mi. Hakkımızda hayırlısı
Benim mantığımda şuydu, tahtalardaki büyük oyuncular mevduat faizindeki kayıplarını hisse fiyatlarıni yukarı cekerek giderecek, deli olmaları gerek aksi olmaları için:)
Eğer gerçekten doğru ise 47 milyar dolara ortak olmak mı iyi,mevduata geçmek mi iyi,yakında belli olur.
Bu hafta tahtada yaşananlar başka bir ülkede olsaydı gel bakalım buraya
bu ne iş derlerdi.yapılan işlemleri incelerlerdi.bu ani çıkış ve inişin cezasını keserlerdi.
çayır sahipsiz olunca at koşturan çok olurmuş.