haydaaaa :drunk:
Printable View
İş aldı herhalde
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şişe ve tekfen yaktı bugün maşallah...
ne derler;
zirvede iyi haberler, dipte kotu haberler gelir.
1-2 haftaya cok iyi haberler gelebilir :drunk:
Ihale haberleri yatirim haberleri gelmeden bu sirkete zerre kadar guvenim yok , bugunku yukselis nedeniyle hakkimi arayisima bunlari rezil etmemeye ara vermeyecegim . Hala ne bir icraat var ne bi aciklama ne dogru duzgun bir yonetim hamlesi . Bizim malimiza goz dikmis bu uckagitcilara kagidimi Bedavaya satmayacam
Yatırım teması:
Tekfen Holding 2021 yılında gübre fiyatlarındaki artıştan yararlanırken, inşaat
tarafında önceki yıllarda yazılan zararların durmasıyla operasyonel performansta
iyileşme kaydetti. Yılın ikinci yarısında ise varlık satışlarından sağlanan nakit girişleri
ve bunlara bağlı tek seferlik gelirler sayesinde net kar ekstra desteklenmiş oldu.
Dördüncü çeyrekte gübre fiyatlarındaki yukarı yönlü seyrin ve güçlü talep ortamının
devam etmesi sayesinde gübre ihracatındaki duraksamaya rağmen iyi bir
operasyonel sonuç açıklanmasını bekliyoruz. Net kar ise kur farkı gelirleri ve Tekfen
Holding’in %10’una sahip olduğu SOCAR Polymer’in yıl sonunda
muhasebeleştirilmesi net kara ek bir katkıda bulunacaktır.
İnşaat tarafındaki döviz bazlı kontratlar ve tarım tarafının dövize dayalı
fiyatlandırma yapısının olması Tekfen Holding’i özellikle TL’de oynaklığın arttığı
dönemlerde defansif bir yatırım aracı kılmaktadır
ï‚§ Hisse performansını etkileyebilecek faktörler:
Güçlü 4Ç sonuçlarının Tekfen Holding hissesi için yakın vadeli katalizör olabileceğini
düşünüyoruz.
Uzun vadeli hisse performansı için yeni inşaat proje kazanımlarının ve gübre
fiyatlarının seyrinin etkili olmaya devam edeceğini düşünüyoruz.
ï‚§ Değerleme:
Tekfen Holding için son dönemde gübre fiyatlarında yaşanan güçlü seyir ve kur
seviyelerini göz önünde bulundurarak hedef fiyatımızı 21.00 TL/hisse’den 30.00
TL/hisse olarak revize ediyoruz. Hisse 2022 projeksiyonlarımız ile cazip olduğunu
düşündüğümüz 2,0 FD/FAVÖK ve 5,8 F/K ile işlem görmektedir. Dolayısı ile Tekfen
Holding’in olumlu görünümüne rağmen sene başından beri BIST 100 Endeksi’nin
gerisinde kalmış olmasını alım fırsatı olarak değerlendiriyoruz.
31 VATAN + 41 MEKAN = 72 TAMAM
Karabük 95 S.Arabistan 155 Maxi sen bu hesabı yapma.....:oleyo:
Arkamdan yazanları MOZAMBİKLİ GIZLAR öpsün.....:wave:
https://twitter.com/Gazete_Yenicag/s...81998198628352
Ortak bu bilgi sırdı, kesin Peçeteci Çaglar sızdırmış bilgiyi sana....:drunk: Kalleş Çaglar....:drunk:
bayram ortak, kim aldi, kim satti?
Ek 27957 alıcı satıcı tekfen
Ak 1779,qnb 763,bgc 392,yat fin. 158, Osmanlı 152 bin artı.. deniz 2326,garanti 379,iş 164,halk160 bin eksi
20 den 10k alan benim bir tek pnu bilirim bu arada sakız için gelmedim cemal ağa
2022 bedelsiz aciklayabilir. Bunun icin ceyrekler roketli gelmeli... YTD
Gubre kanadi onemli.
Uzun sure sonra yuksek hacimli bir gun idi. 10 gun tuttursun, birseyler onceden satin aliniyor demektir
Maxi ortağa katılıyorum
Bu kağıdın ne dolar bazlı fiyatı ne de alternatif kağıt getirilerine göre kendini affettirmesi için çok ekmek yemesi gerek.
Ben dünyanın büyük gübrecileri olan Nutrien ve mosaic ‘ i de takip ediyorum. Şu anda dolar bazında tarihsel rekor seviyelerde fiyatları. Mosaic dün % 4.5 artmış.
Bence son 2-3 günlük artış tamamıyla Toros beklentilerinden kaynaklanıyor. Toros, benzer gübre şirketlerindeki artışa göre çok geride kaldı.
Yeni proje alınmadıkça bu kağıdı Toros domine edecektir, bizim de kendi hesaplarımızı buna göre yapmamızda fayda var.
Öte yandan Toros ‘ un başarısı ya da başarısızlığı Holding yönetiminin :
- en kanlı günlerde geri alım yapmadıkları
- SOCAR polymer de hesap tutmayan alış veriş
- toren işindeki kara kuyu
- Zarar eden işlere ve başarısız yöneticilere göz yummaları
Gibi konulardaki ayıplarını örtmez …
Kaç küçük yatırımcı bu ibişlerin kağıtlarına sahip çıkmamaları nedeniyle mecburiyetten zarar ederek çıkmak zorunda kaldı.
Getirdikleri yönetici bu yeniden yapılandırmayı yapmak için hem yaşlı hem de bütün diğer YK üyeleri gibi kendi işleri var. Hala daha sesi çıkmadı, bu nasıl ciddiyetsizlik ve cibilliyetsizlik.
O zaman Tekfen Gübre yapsınlar ismini
İnşaat şirketi yeni iş alamadığı bunca yıl ne kadar küçüldü hesap versin.
Koskoca Tekfen Tower da beyaz yakalı sayısı ne kadar azaldi ? Mavi yakalı sayısı ne kadar azaldi ? maliyeti düşürücü ne önlemler aldılar ?
Yeni CEO bir yılda kaç tane şantiye gezdi?
İnşaatın başındaki muhterem zamanının ne kadarını ofiste ne kadarını şantiyelerde geçiriyor ??
Biraz ciddiyet, halka açılmak sorumluluk gerektirir…
Tekfencilerde GIKK çıkmıyor, yakında I LOVE YOU PANDIR denirse şaşırmamak lazım. Maxi bilem tövbekar olmuş, heç sövmüyor....:yahoo::halay:
Nasil sovmuyorum ortak , 600 Milyon Dolar hala sirket . Hala yonetim CEO yatirimcisina iyi niyetli oldugunu gormeden is yapmadan proje uretmeden devam ederse sovmeye devam ederim . Sirketi hakettigi degere kavustursunlar once haysiyetsizler. 2 gun yukseldi diye susacak degiliz , bizim kavgamiz bize ortaklara olan sorumsuzluklari yaptiklari katakullelerle. Kagit yukseldi de 250 Milyon Dolar alacagimizi mi aldik , milyar dolarlik isler mi ekledik , ya da yeni bir yatirim karari mi aldik . Bak yine haber ucmus ihale haberi oncesi ileri surdurup birilerini ihya ettiler . Sirketin seffaflik problemi var niyet kotu niyet
Yahu 6-8 ay önce bu yıl rekor kar dedik, bak dün AKBANK bile imana gelip 1.5 milyar üstü kar demiş, 1.48 milyar 4 lira HBK ediyor, arkana yaslan kayfeni iç diyecemde kayfeye %300 zamcık geçirdiler. Seve seve gi-de-cekkk, sen rahat ol ortak. Lakin endeks 2000 i geçti, psikolojik sınır olur mu düzeltme gelirmi o risk kısa vadede var bence....:drunk:
Cemal Aga , 1.5 milyarin cok ustunde olmasi lazim karin stoklarla falan . Katar stadi acildi etti , son gunlerde hakedis basilmistir baya is yapilmistir insaat da artiya doner . Tarim da bu ceyrek essek degilse zarar yazmaz patates fiyatlari falan uctu gitti . Pandora el attiysa bazi seylere en azindan zarar gelmez bu ceyrek . 1.80 milyar kar gelmeli son ceyrek su kurlarla
Yanlış hatırlamıyorsam telekonferansların birinde Rusya'daki işle ilgili ek ödeme talebinin son çeyrekte kararlaştırılacağı söylenmişti.
şuraya bir mesaj bırakalım da sonra attan düştü demesinler.
artık bu saatten sonra tl bazlı zirve gelmezse de yazıklar olsun zaten
Isterse 10 da gosterirler 20 de gosterirler. Onemli olan yonetimin piyasaya ne hikaye sunacagi ne kadar is alacagi ne yatirimlar yapacagi . Ne gibi degisimler olacagi . Ayni tas ayni hamam devam ederse 5-6 fk ile oyalandirir dururlar. Onemli olan ust yonetim ve patronun ne istedigi !!
Aynen dogru dersin ortak. Herkesin kar tahmini, F/K tahmini farklıdır, en dogru öngörüde bulunan zirveyi yakalayacaktır. Şu anda 19.78 tl defter degeri var, %100 yeniden degerleme yapılmış olsa bana göre defter degeri 40 tl çıkar. Bu benim öngörürüm olur olmaz Allah bilir. 2.733 milyar tl NET NAKİT FAZLASI var bilançoda son çeyrekde PANDIR bu parayı dövize yönlendirdi ise faaliyet dışı gelirlerdende iyi kar olmalı. OLMALI diyorum çünkü ekonomist dolu, geçmiş yönetim kurulunda bu yönde hiçbir başarı bugüne kadar görülmedi. Eğer Pandır yönetimde etkinse ve dövizdeki uçuşu görmüş olmalı yoksa onun adına başarısızlıktır bu....AKBANK raporunda Socar polymerin muhasebeleştirmesinden KAR OLACAK deniyor, 30 milyonluk gayrimenkul satışı 9 aylıkda var, akmerkez 36 liraydı, temettü verdi şu anda 45 lira gibi bir iki ufak detay daha var....Gübrede 200bin stok var satış olsun yada olmasın fark etmez oradan iyi kar gelmeli....:drunk:
Her seyi gectim Cemal Aga Ventures da 70 Milyon Dolar , tl bazda 250-300 Milyon Tl degerlendi :) hic onlari soylemiyorsun 😃
Degerlemeleri her seyi gectim oradan bile temizinden 350 Milyon gelir sene sonu karda . Hissebasi 4 tl kar cok az dedin , ben acikcasi 5.5 tl nin alti beklemiyorum. Santiyelerden para alinmadigini farzederek. Alinirsa ( bence alinmaz ) da artik 8 mi olur 9 mu olur siz hesaplayin artik
22,28....
şunun şurasında çanağa ne kalmış yahu.:whistling:
https://www.yf.com.tr/media/report/h...egisiklikleri/
36.50 tl demiş, cimri pzvnklr....Caferrrrr ibiş göndersene bi haber ölürmüsün p.şt....:drunk:
Tam bilgim yok ama aralık ayı enflasyon eksi gelmezse KANUNEN enflasyon muhasebesine geçilecek galiba. Kısaca demem odur ki herşeyin fiyatı katlandı, tekfenin şu an ki defter degeri 20 lira onca arsa, fabrika, bahçe YENİDEN DEGERLEME olursa %100 artışda defter degeri 40 lira ediyor. Bu gerçekleşirse zaten 30 un 36.5 liranın heç kıymeti degeri yoktur.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...51#post5529551
benim aklım haala yukarıdaki 13,70 de kaldı yahu.:whistling:
spek mi inatcı yoksam biz mi inatçıyız......
bu rakamlar heç de heyecanlandırmıyor bizi......
1 tekfen = 1 malum hisse .. olana kadar sabırla beklemeye devam.:)
Ortak
O zaman organik gübre kaka maliyetleri artmıştır [emoji43]*[emoji94]
Bu uyuz kağıdın 2 günlük hareketinin başka bir nedeni olabilir mi acep.
Kağıdı Alan - satan kim bakan oldu mu ?
Bu İbişler kazayla vs bir inşaat işi alıp yine bildirmiyor olabilir mi ?
Bayram değil, seyran değil…
Meram-gönen %100 KKO ile çalıştırılmıyorsa orada BÜYÜK BAŞARISIZLIK vardır. 10 MW elektrik üretimi var onun haricinde atmasyon rakamlar verelim....
Normalde 1000 liraya üretilecek gübre 2000 liraya satılacakken, kaka fiyatları %100 arttığı için maliyet 2000 lira olsun, lakin 10-15bin lira mertebesine çıkan kimyasal gübreler yüzünden bunların satış fiyatı 6000-8000 lira bandına çıkmış olsun. Karlılık ne olur???? KKO yu %200 e çıkarmayan 6bin değil, 5000 liradan satmayan yönetimin ebe gümecine........
---2.733 milyar tl bilançoda NET NAKİT FAZLASI var iken son döviz dalgasını yakalayıp sörf yapmayan yönetim,
--- Meram-Gönen i %100 KKO ile çalıştırayamayan ve ihracat yapamayan yönetim,
BAŞARISIZDIR, Yapamıyorlarsa Çektirip gitsinler ibişler.
Not. Deli acı söyler....:drunk:
https://www.yf.com.tr/media/report/h...egisiklikleri/
yatırım finansmandan 36.5 hedef geldi
var mı artıran?