Ne demiþ atalarýmýz; Seviyorsan býrak gitsin, dönerse senindir, dönmezse zaten hiç senin olmamýþtýr..;-))
Caný dönmek istiyor sanki..;-)))
Yatýrým tavsiyesi deðildir..!!!
Printable View
þirketin % 0,5 talibim....
Saçma sapan fiyatlama devam ediyor 1 hafta tavan çekse ederine gelmiyor komik komik iþler. +5 yapmýþ aferim +250 yapsan anca...
Buralardan kapanýþ yaparsa güzel olur, haftaya devamý gelir, dönerse de bizimdir.:)
1 milyon lot toplamýþ olsa bugün
Tutar olarak 1 ev parasý etmiyor...
Hadi 1 ev parasý diyelim 1 daire ile yaklaþýk 250 milyon piyasa deðerini arttýrabiliyor þirketin... neden çünkü yukarýlarda gerçek ile þu an piyasa deðeri arasýnda hala çok fark var..
Ne anlattým ben.. neyse öyle bir gerçek iþte
Bir dost
Bankadan kazanan gelsin ucuz ucuz bizi alsýn diyor olabilirler bizde kýrmýyoruz..SM-A530F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sanýrým kararýný vermiþsin..;-))
Ayný gün ayný kararý verdiðimize göre akýllý adamlarýz vesselam..;-))
Bakalým satýþ kararýmýz da ayný seviyelerde olacak mý göreceðiz..!!
Bu arada elimdeki lotu %20 arttýrma fýrsatý verdiði için önce ASELSAN'a sonrada Ahmet beye teþekkür ediyorum..;-))
8 in altýnda ucuz ucuz topluyordum , girdiniz devreye 8,50 tan alacaðýz mecburen artýk benim zararýmý kim verecek þimdi 🤣
çoktan 2 haneli fiyatlarda olmalýydý.
Bizim pirhana voleyi yine vurdu. Turizm sezonu artýk 12 ay! Rusya avrupanýn gazýný kesince kýþ dönemi için artýk Türkiye de otellerde kalýn denmeye baþlanmýþ diye bir dedi kodu var...
AL/SAT/TUT TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR. YATIRIM DANIÞMANINIZA BAÞVURMADAN BURADAKÝ FÝKÝRLER ÝLE ÝÞLEM YAPMAYINIZ...
8 lerde yatay seyir hisseyi kuvvetle dirmis gibi. Eskisi gibi satici gelmiyo. 8 ustu ciddi miktarda mal el degistirdi. Yatirim fonlari satti is ve citi almis gibi duruyor. Ky da cok satti bu surecte. Artik saticilar 8.40 ustune yazmaya basladilar gibi. Bgn ku gibi yabanci alislari devam ederse ilk hedef 9 ustu olacaktir. Yil sonuna az kaldi. Bu sene ciddi enflasyon oldu dolayisiyla degerlemeler yuksek olacaktir. Buyukyali sicak satislari ve otel gelirleri de nakiti hizl arttiriyor.
Birkac kurumun daha yil sonuna kadar rapor veya oneri yayinlamasini bekliyorum ben. Gyo sektoru ilgi cekmeye basladi. En ucuz evlerin 5 milyon oldugu devirde emlak zengini sirketlerin dillat cekmemesi olanaksiz. Ozellikle bu isi en iyi yapan ozak tarafinin. Tek sorun yerli yatirimci bu hisseyi yeterince tanimiyor ve almiyor. Kurumsal taraf ise iyi biliyor. Zamanla onlar da ogrenir gibime geliyor.
Aslýnda yerlide bu hisseyi çok iyi biliyor, ama çok tokat yediði için uzak duruyor..!!!
Bizdeki uzun vade yatýrýmcýsý temettü seviyor, keltoþ tek kuruþ vermediði için sadece kýsa vadeciler günlükçüler gelip al sat yapýp gidiyor..!!
Çok deðil %15 temettü daðýtacak deseler hisse þu an 45-50 TL ye gelirdi..!!
Yunsa %20 temettü daðýtacak diye hisse 16 dan 50 TL ye geldi, bizim keltoþun kafasýnýn basmadý nokta bu..!!
Kârý cebe atayým diye hissenin fiyatýný öldürüyor, hemde þirketin piyasa deðeri düþüyor..!!
Hisselerin yüzde doksaný kontrollü hesaplarda istese fiyatý 200 bile yapar ama baskýlamak için kullanýyor bunu, deðiþik bir vizyonu var ne diyeyim..;-))
Benim kýzdýðým vizyon eksikliði dediðim de bu , vizyonsuz deyince birileri lafý totoþundan anlýyor, hemen keltoþu övmeye baþlýyor, adam ap.tal demiyoruz sadece aç gözlü ve bencil diyoruz..!!
Halbuki temettü vererek hisse fiyatýný sektör ortalamasý olan 2,5 dd/pd ne çekse ve oralardan %15 lik bir halka arz yapýp iþlem oranýný %40 lara çýkarsa elde tuttuðu lotlarýn bir kýsmýný da bu fiyata satsa, ortalama 4,5-5 milyar TL gelir elde edecek..!!!
Al sana tatil köyü ve bir hotelin bütçesi..!!!
Hem cepteki paran dursun, hem þirketin büyüsün hem de yatýrýmcýn kazansýn..!!
Eninde sonunda bunu yapacak, galiba yýlbaþýnda yeni düzene göre belirlenecek fiyatlarý bekliyor, dolara göre deðil altýna göre hesap edecek malýnýn ve hissesinin ederini..;-))
Daha önce de belirttiðimiz gibi, esas operasyonun Mart Nisan Mayýs aylarýnda olacaðýný düþünüyorum, öncesinde olanlar sadece fiyat ayarlamasý þeklinde olacaktýr..!!
Mesela þu an 0,80 dd/pd yi gördü, aslýnda özak için çok yüksek, çünkü genelde 0,45-0,70 dd/pd ile iþlem görüyor, büyük ihtimalle yýl sonunda geleceði dd yi fiyatlýyor, kabaca 14 milyar TL ye gelecek olan özsermaye ile dd si 19 civarýna gelecek, bunun %60 ý bile 11,50 TL ye gelir, yani bunun altýnda kalýrsa hisseyi ucuzdan kaptýrmýþ olur..!!
Ne demiþler; Borsada beklentiler alýnýr, gerçekler satýlýr..;-))
Geleceði satýn almaya baþladý, 11,50-13,50 arasý gerçek deðerini gösterir altý ucuz üstü þimdilik pahalý, ama þimdilik..;-))
https://twitter.com/1453__Murat/stat...09qoHX2m-iSfug
Bu gýrafiðin vardýðý yer benim hesapladýðým yerle uyuþuyor, bakalým kim haklý çýkacak..,;-))
Yatýrým tavsiyesi deðildir...!!!
Türkiye cazip yaþam þartlarýyla Avrupalý Ýçin bir cazibe merkezi oldu . Hem ev alýrken hem de yaþarken rahatlýkla yaþayabiliyorlar . Bundan sonra da Avrupalýnýn Türkiye’de ve bilhassa Ýstanbul’da gayrimenkul alýmlarý devam edecek.
Ela excellence otel de Eylül ve Ekim aylarýnda da yüzde 90 kapasiteyle çalýþacak keza hem iklim þartlarý bu sene elveriþli olacak, hem de pandemiden dolayý bunalmýþ olan dünya halklarý fiyatý uygun ve kaliteli yerlere gelecek .
Gelelim hisse fiyatýna , 11 tl e kadar yüzde 50 damping var , patron çýldýrdý desem doðru olur 🤣
Þirket emlak konut projeleri, göktürk 3 ve Bayrampaþa projelerine peþi sýra baþlayacaktýr. Göktürk 2 de sadece Ýnþaat faaliyeti var , o da özak ýn kapasitesi için çerez ...
Action zamaný geliyor her anlamýyla 👌
Demek ki neymiþ; Avrupa bizi kýskanýyor diyenler haklýymýþ..;-))
IMF nin açýkladýðý satýnalma paritesi artan ülkeler listesinde 6. sýrada Türk devletler teþkilatý var, boþuna mý %7,4 büyüdük, Almanya resmen iflasýný açýklýyor bizdeki AB uþaklarý hala üç maymunu oynuyor..!!!
Bunlar daha iyi günleri, siz birde Aralýk'ta görün AB diye birþey kalacak mý ortada..!!!
Þu Yunan belasýný da çözelim adalarýmýzý geri alalým, Ahmet efendi istediði adayý kople tatil köyü yapsýn bizde tatile gideriz..;-))
Çok büyük iþlet yapacaðýz çoook..;-))
Ela hotelde Eylül ayý þimdilik yüzde 75 seviyelerinde gözüküyor , son dakika takviyeleriyle yüzde 90 bulunabilir . Ekim ayý hem yerli hem yabancý hem de kongre mevsimidir. Buna Kasým ayýný bir þekilde dahil edebilirsek çok iyi olacaktýr en kötü yüzde 70 gibi bir dolulukla .
Þirket her anlamda çalýþýyor , Türkiye’deki olumsuz geliþmeleri tahlil edip hemen olumluya döndürebilen bir patronu var. Bu özelliðiyle diðer kaptan gibi gözüken kaptancýklardan hemen ayrýlýyor Ahmet kaptan 😉
Sana itiraz etmek için deðil ama bazý yerlerde hatalý olduðu yönleri de mevcut Ahmet efendi nin..!!
Mesele þu tatil köyü iþi çok geç kalýnmýþ bir iþ, bu günleri pandemi zamaný görüp deðerlendirmiþ olsaydý, þimdi iki hotel ile bu sezona girmiþ ve parayý ikiye katlanmýþ olacaktý, kasada yeterli nakitte mevcuttu..!!
Ama o parayý dövize ve arsaya gömdü, bence çok yanlýþ yaptý..,!!
Ayrýca bazý þeyleri de kendi hür iradesi ve zekasý ile yapmýyor, içeriden aldýðý bilgi ve emirler ile gidiyor bu gemi..;-))
Kimse arkasýnda birileri olmadan 10 yýlda bu seviyede büyüyemez, yada büyütmezler diyelim..;-))
Arkasýnda kimler olup da batanlarý biliyoruz emin ol Ahmet patron kurnaz hem de çok kurnaz. Turizm iþinin dalgalý piyasada olmayacaðýný iyi biliyor, hem dünyada hem de öncelikle Türkiye’de sularýn durgun olduðu sezonda oteller zincirinin olmasý gerektiðini biliyor. Enflasyonist ortamda hem döviz, hem gayrimenkulde kalarak bence çok doðru iþ yaptý , önümüzdeki aylarda da ne kadar da doðru bir iþ yaptýðýný daha da yakýndan hissedeceðiz emin ol😉
[QUOTE=linux;6079369]Arkasýnda kimler olup da batanlarý biliyoruz emin ol Ahmet patron kurnaz hem de çok kurnaz. Turizm iþinin dalgalý piyasada olmayacaðýný iyi biliyor, hem dünyada hem de öncelikle Türkiye’de sularýn durgun olduðu sezonda oteller zincirinin olmasý gerektiðini biliyor. Enflasyonist ortamda hem döviz, hem gayrimenkulde kalarak bence çok doðru iþ yaptý , önümüzdeki aylarda da ne kadar da doðru bir iþ yaptýðýný daha da yakýndan hissedeceðiz emin ol��[/QUOTR]
Ýnþallah dediðin gibi olur, ama sende þunu iyi düþün..!!
2020 de dolar ve petrol düþükkem, buna baðlý hammadde ve iþçilik þu ankinin üçte biri kadarken yatýrým maliyeti 2 milyar TL ye bitecek yeri þu an 5 milyar TL ye yapacak..!!!
Hem yatýrýmý ucuza yapacaktý hemde deðeri þu an iki katýdan fazla edecekti, örnek Ela nýn deðerini baz alýrsak pandemide yaptýðý tadilat ile nerden mereye geldi..!!
Arsalar deðerleme artýþý hariç hiçbir getirisi yok, ama Ela adeta para basýyor, iki Ela olsaydý þimdi yýl sonu faaliyet kârý nasýl olurdu bir düþün, deðerlemesi de yanýnda eþantiyon olacaktý..!!!
Neyse, biz bunu o günlerde yazdýk ama dinlemediler, vardýr bi bildikleri deyip önümüze bakacaðýz..!!
Bu arada yaptýðý iyi þeyleri de yazayým; bence yaptýðý en akýllýca þey Büyükyalý daki alýþ oldu, hiç iþçilik ve yatýrým yapmadan bitmiþ yerleri yarý fiyatýna alýp en az iki yýl kaymaðýný yiyecek..;-))
[QUOTE=11.Muratblsk;6079397]Emlak konutun 2 projesini 1,5 milyara bitirecekken þimdi 5 e yapacak . Ama o zamanlar hasýlat 6 olacakken , 18 milyar tahmini hasýlat var ki o da 30 olacak en az bence. Özak payýna 3 milyar TL yerine , 9 kalacak ki bu bence 15 olacak . Ama turizm kanalýna bu para harcansaydý 1 otelden sadece senelik 200 milyon ekstra kar gelecekti , o da iþler iyi giderse.
Ahmet patron büyük balýðýn peþinde , turizm her zaman cepte Ýnþaat furyasý bitmeden maksimum kazanýp, ondan sonra turizme aðýrlýk verecek.
Yýl sonuna doðru büyük resim heryerde görünecek....
Neyse ben söyleyeceðimi fazlasýyla söyledim , anlayan anlamýþtýr. Holdingleþmeye yönelen, garanti gelirlerle temelini atan, fýrsatlarý kaçýrmayan bir gayrimenkul þirketinden bahsediyoruz. 2-3 sene sonra kanýmca farklý þeyleri konuþuyor olacaðýz 💵
Antalya demre projesi bolgeye yakin havaalani olmadigi icin yapilmiyor olabilir. Demre havaalani yapilacak denmisti ama ertelendi sanirim. Sonucta otobusle en yakin havaalani 3-4 saat olan bir yere de otel yapmak su anda verimsiz gibi. Eger bolge gerekli yatirimlar havaalani yol tamamlanirsa o bolge cennet gibi bir yer. Sanirim o bekleniyor. Ayrica otel gibi yatirimlarin geri donusu cok uzun onum yerine al sat ile para iki yilda ikiye katlayabilir. Siz 2 yil insaat otel yapacaksiniz koydugunuz oarayi geri almak 10 yil surecek o da covid gibi rusya ile yasanan kriz gibi seyler olmazsa. Bence kaptan dogru yolda isi cok iyi biliyor. Bu hissede olma sebebim de bu.
Þimdi anlamýþ deðilim bu iþleri, ilk girdiðim günde biliyorum, ama o zamanlar bu kadar kâr ve hareket yoktu..!!
Memur maaþlarýna göre inip çýktýðý günlerdi o zamanlar, bende üç kuruþ maaþ alan memurun parasýna göz dikmiyordum..,!!
Þimdi kâr arttý ve hissede çok memur kalmadý, Ahmet efendi ve bizlerin arasýnda dönüyor masa, bilmem anlatabildim mi..:cool:
Borsa memurlara göre deðildir dünyanýn hiçbir yerinde . Fýrsatlar fiyatlanýr, gerçekler memurlara satýlýr. Biraz tecrübe için iyi para ödenen bir yerdir. Bedelini biraz öder, sonrasýnda ise faydalanmak isteyen diðerlerine satarsýnýz silsile usülü. Ama çok zevklidir , dediðiniz gibi meydan belli bir süre sonra satranç hamleleri yapan kýdemlilere kalýr. Kimkime dumduma sonrasý 😎
Ben de paralel þekilde düþünüyorum. Turizm yatýrýmlarý da önemli ama sanki 1/3 gibi bir oranda yapýlmalý. Yani yap-sat 3 birim iþ yapýlýyorsa kira gelirine oynayacaðýnýz iþ 1 birim olmalý.. Öbür türlü sürekli kira gelirine yapýlan yatýrýmlar firmanýn dinamizmini kaybetmesine yol açýyor
Benim de soylemek istedigim nokta o. Bu sirketin defter degeri yil sonunda yaklsik olarak 20 liralara yukseecek. Gyo hissesinde yuzde 25-30 iskonto olabilir bence. Ozak ozelinde ise buyuyen ve ureten bir gyo oldugu icin 1 defter degeri islem gormesi zaman zaman yapacagi projelere gore uzerine cikmasi normaldir. Sorun su ki kucuk yatirimci 8 lerden bu hisseyi almak yerine 2-3 defter degeri arasi gyo larin pesinden kosuyor. Buradan isim yazmayayim. Ne zaman bu hisseye ky ilgisi baslar o zaman 1 defter degerine ulasiriz bence. Not takaslara baktigimizda is yatirim blok mal tasiyo ve hic azalmiyo. Son 2 haftada 4 milyon daha artmis. Ikinci sira yatirim fonlari 3. Sirada citi 4. Sirada deutche 5. Sirada emeklik var. kalan kurumlarda mallar surekli azaliyor yani kurumsal is yatirim aliyor ky surekli satiyor. Her kurumdan esit satis var. gercek su ki buyuk bir yatirimci var kalan buyukler kurumsal kucuk yatirimci yani 0-1 milyon aradi mal tasiyan grup cok cok az.
Temelin, tekniðin ve de geleceðin olduðu nadir hisselerden biridir özak . Her alým yerinden artý yazarsýnýz hiç satmazsanýz. Her dakika sürpriz bir kap haberi gelebilir ansýzýn siz hayalini bile kuramazken. Bazen aþýk olursunuz daha da alasýnýz gelir hatta iyiki bayan deðilsin yoksa benim haným yerine seni alýrdým dersiniz 🤣
Ýþte öyle büyük bir aþktýr özak , genelde eziyet çeke çeke, söylene söylene ama hep zirvede , yeni yeni zirve hayaliyle...