Viop da kazanabilmek için oyun devam ediyor.
Viop hacmi spot dan fazla. Kazanma kaybetme oranı da fazla . Yani ….
Printable View
Viop da kazanabilmek için oyun devam ediyor.
Viop hacmi spot dan fazla. Kazanma kaybetme oranı da fazla . Yani ….
Sesizlik uzun sürdü. Hadi biraz şenlenlendirelim .
size bir soru.
f/k sı 2.2
Piyasa değeri 4 milyar dolar.
Her biri dünya devi birbirinin içine geçmiş 38 şirket. Herbirinin altında onlarca şirket.
Akbank 6.2 milyar dolar , çimsa akçansa 1 er milyar dolar, enerjisa 2 milyar dolar en önemlisi enerji üretim yatırımı 12 milyar dolar.
Bu şirketi Bedavaya alan, yolda bulan bunu bu fiyattan satar mı?
Soru bu kadar.,.,,
Hisse başına karı 26 TL olan Sahol hissesi 59 TL den satılıyor.Mesaj bu kadar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar merhaba, hisseyi alım amacıyla incelerken bir şey dikkatimi çekti. Holdingte imtiyazlı pay yok ve halka açıklık oranı yüzde 50'den daha fazla. Mesela aynı durum Akbank hissesinde de var. Sabancıların amacı nedir? Holding kendi hissesini geri almış yüzde iki kadar fakat onları satmış. Şu anda piyasada almak isteyen parası olan birisi Sabancı holdingin yönetimini ele geçirebilir mi? Bu bana mantıksız geliyor aldıkları risk çok büyük değil mi? Daha da önemlisi bir sorumsuzluk yok mu ortada? Belki de benim bilmediğim bir şey biliyorsunuzdur. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?
Sabancılar haricinde yüzde beşi bulan bile yok.
O nedenle birisinin holdingi ele geçirme ihtimali sıfıra yakındır.
Öyle bir durum ihtimalini bunlar hissetmezmi.
Buna kafa yormaya gerek yok kanatindeyim.
Banka satışı konusunda Artunç kocabalkan bir yutubu yayininda Dubaide bir banka satışı konusunda bahsetti.
Bu Akbank olabilirmi bilmek zor.
Yt.tv.degildir
Sagliklar
BİST de hisse alımı ile şirket ele geçirmek nerdeyse imkansızdır. Birçok nedeni var ama en basitinden %2-3 hisse almak bile o kağıdı birkaç tavan yaptırır. Ciddi para girişi anında görülür.
Yani kimse 4 milyar dolar a sahol ü ciddi miktarda alıp bir kenara atamaz. Yönetime giremez. Kustururlar.
Zarrap %100 halka açık sarkuysanda bunu denedi kusturdular.
Kaldı ki tcell örneğinde gördüğümüz gibi gavurların elinde bulunan ciddi paylar bile nerdeyse yok pahasına el değişti kimse şirkete hakim olamadı. Keza t.telekom da güzel bir örnek. 40/50 milyar dolar değer biçilen şirket şimdi 3 milyar dolara kimse yüzüne bakmıyor. Ya da öyle görüntü veriyor.
Demek istediğim şeyleri burada net ifade edemiyorum ama siz anladınız.
Bizim bakacağımız şey
f/k 2 , ve piyasa değeri 4 milyar dolar.
Böyle bir dev için bu rakamlar çok komik olup bir an önce hak ettiği değere ulaşacaktır. Nokta.
SAHOL
Enerjisa Üretim Yatırımları
Şirket toplam 1.000 MW'lık YEKA-2 projelerinin 2026 yılının ilk çeyreğine kadar kademeli olarak tamamlanarak devreye alınması için
çalışmalarınde devam ettiğini. %75'lik kısım için önemli tedarik sözleşmelerinin tamamı imzalandığını ve kalan %25'lik kısım içinde sipariş aşamasına geçildiğini,
250 MW'lık Aydın Bölgesi YEKA-2 projelerinden ilki olan 25,2 MW kapasiteye sahip Akköy Rüzgar Enerji Santrali'nin ddevreye anlındığını.
Ayrıca, tamamlandığında toplam 185 MW kapasiteye sahip olacak santrallerin de saha inşaat faaliyetleri nin başladığını,
YEKA-2 proje bölgelerindeki büyümeyi stratejik olarak desteklemek amacıyla, 2015 yılından bu yana faaliyet gösteren ve 18,9 MW kurulu güce sahip Çeşme RES ile 2020 yılından itibaren faaliyet gösteren ve 7,2 MW kurulu güce sahip Dikili RES'in sahibi olan şirketlerin hisselerinin tamamının Enerjisa Üretim tarafından devralınması işlemleri tamamlandığını. Çeşme RES'in ilave 3,6 MW ve Dikili RES'in ise ilave 19,2 MW kapasite artış hakkı olduğunu,
Kayseri ilinin Yahyalı ilçesinde yer alan Erciyes RES projesinde kapasite artışı tamamlandığını, toplam 13,6 MW kurulu güce sahip 4 türbin dahadevreye alındığını. Böylelikle, 78,6 MW rüzgar ve 15 MW güneş olmak üzere Erciyes RES'in toplam kurulu gücü 93,6 MW'a ulaştığını.
Ayrıca, depolamalı elektrik üretim tesisleri kapsamında yapılan başvurular neticesinde, 3 ayrı depolamalı RES için toplam 500 MW rüzgar enerjisi üretimi santrali ile 500 MWh batarya depolama kapasitesi için ön lisans alındığını açıkladı.
Sonuç olarak şirket 3792 MW olan kurulu kapasitenin 2026 yılı sonunda 5000 MW’a çıkmasını ve yenilenebilir enerjinin payının ise %60’a ulaşmasını bekliyor.
Yabancı alımları devam edecek. Toplu olarak elden çıkacak pay kalmadı
Satan da yok alan arttıkça düzelecektir fiyatı
Burada önümüzde son bilanço var sonra temettü var.
Bu sene 6 lira temettü verimi acaba
Bankalara bir kisitlama da yok istedikleri kadar kar dagitabilirler.
Eğer 5-6 lira temettü dagitirsa baya güzel olur.
Oratalama temetu 0.15-0.20 USD
Buradan bakarsak ta yine 5-6 lira temettü yapıyor. Bakalım nasıl davranacaklar. Son yönetim kurulu toplantısında hisse satışı dan gelenleri de temettü olarak değerlendireceklerini söylüyorlardı
G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İyice saçmalamaya başladı
Bankalar düşünce en önde düşen holding
Banka ağırlığı yüksek diyorlar bahane olarak
Bankalar tavan tavan gidince duymazdan görmezden geliyor.
Bir karar versin. Banka ağırlığı var mı yok mu?
:)
Geçen ay yapılan genel kurulda söylediler ya
Umarım öyle olur
Bunların sözüne de güvenilmez ama bir umut işte https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...425bd23a14.jpg
bu açıklama çok yetersiz. dağıtacak temettü paran yok muydu? yada bu hisseleri alırken temettü dağıtacağını bilmiyor muydun?
Paraşütler hazır mı?
Roketler ateşleniyor iyi uçuşlar.
Bankalar şstediği kadar temettü dağıtamazlar. Önceden Bddk dan izin almak zorundalar. O da kısıntıya giderek (SYR yüzünden) izin veriyordiye biliyorum.
Her zaman bu böyleydi. Zira, Bankslar aslında bir imtiyaz kullanıyorlar. Bankalar, bu imtiyaz ile aslında bir kamu hizmetini yerine getiriyorlar. Dolayısıyla, devlet, banka mali bünyelerinin zayıflamasına asla müsaade etmez. Zira, sonucu ekonomik krizdir. (2001 krizi gibi.)
akbank da karın, 2005-2006-2007-2008 yıllarında sırasıyla % 37- 36- 41 -36 sı temettü olarak dağıtılmış. yani her zaman durum böyle değildi. devlet bankaları gözetim altında tutar: sermaye yeterlilik rasyosunu belli değerin üzerinde olmasını ister: bankaların karşı karşıya kaldıkları kredi riski, piyasa riski ve operasyonel riski karşılayacak kadar sermaye (özkaynak) bulundurma oranıdır.
kısaca devlet temettüye karışmaz, karışmamalıdır. standart bir temettü dağıtım oranı yanlış olur. zira her bankanın riski farklıdır.
Şı anda Bankaların karlarının hemen hepsi enflasyondan kaynaklanmaktadır. Enflasyon muhasebesi neden uygulanmıyor Bankslarda? Çünkü, devletin paraya şhtiyacı var ve Bankalardan hem de 30% artı vergi alıyor. Bankalarımız da sağolsun, çok karlıyız diye bol krpçeden personeline prim veriyor. (işbank 12 maaşa varan prim verdi.) Aslnda, enflasyon muhasebesi uygulansa, bankalar kar mar edemiyor.
(Garanti bank konsolidasyon için enf . muhasebsi uyguluyor. Sonuç zarar.)
Peki, aslında zarar eden bir işletmeden hem vergi, hem prim hem de temettü ödemesi yapılırsa ne olur. Tabii ki mali bünye zayıflar.
Sizin verdiğiniz temettü tablosu doğrudur eğridir bilemem. Bddk mutlaka istenen dsğıtım oranlarını indirerek dağıttırmıştır.
Kendimizi kandırmayalım. Bankslar reel anlamda o kadar da kar etmiyor. Belki de çoğu zarar ediyor.
Geçen yıl Kamu Bankaları %100 sermaye artırıyor ama tahsisli diyor hepsini varlık fonuna veriyor. Vatandaşın hissedarlık oranı %100 azalmış oluyor.
Diğer şirketlere de temettü dağıtma sınırı konuyor.
Çaykur çaya %500 zam yapmış ama kira artışı %25 i geçemez diyoruz.
Bunlar Tanzanya’da bile olmaz . Neyi tartışıyoruz.
1 gecede 1 milyon taşoron işçisi kadroya alınıyor. Bekçi odacı çaycı gibi işleri yapanlar daha önce asgari ücretle çalışırken şimdi zam atışları ile 40 bin tl maaş almaya başladılar.
3 milyon kişi bir gecede eyt bahanesi ile emekli oldu. Milyar dolar tazminat ve maaş yükü.
Vergiden muaf Asgari ücret 17 bin tl ye çıktı buna bağlı sakatlık özğrlülük dul ve yaşlılık gibi giderler bir gecede 3 e 5 e katladı.
Eflak boğdan kırım Lehistan Mısır cenup Yemen Fas Tunus Libya dan gelen ganimetleri gelirleri koysan yine yetmez.
20 yıldır Hak etmediğimiz bir zenginliği yaşadık şimdi hak ettiğimiz fakirliği yaşamak zorundayız. Yapılan her düzenleme bu nedenledir.
O kadar çok çarpıklıkla karşılaşıyoruz ki üç gün sonra hiçbirini hatırlamıyoruz.
Bol bol conta yakıyoruz….
Hocam tekrar merhaba,
Ne demek istediğinizi anladım, geç geri döndüm kusura bakmayın bir süredir foruma girememiştim. Verdiğiniz diğer örnekler ve bilgiler için teşekkür ederim. Ben psikolojik olarak tereddütte bulundum yüzde 50 olayı küçük ya da büyük şirket fark etmez. Ülkemizde çok zengin görünebilir ama dünya istese Sabancı Holdingi almaya gücü yetecek kişi ve kurumlar vardır diye düşünüyorum. Fakat verdiğiniz örneklerden de bunun kolay bir durum olmadığını anladım. Teşekkür ederim.
sahol temettü hissesi olarak u.v. alınırmı? geçmişteki artışına bakıyorum çok az olmuş ama enerji yatırımlarıda yapıyor acaba gerçek degerine dogru yol alıp temettü hissesi olurmu? çok kararsız kaldım
2023 yılındaki deprem felaketi nedeniyle enerji tüketimlerinde bir duraksama yaşandı. Artan tüketimin etkisini 1 sene duraksamalı görmeye başlayacaz yakında. Daha önceleri defalarca ifade ettiğim gibi enerji sektöründe en iyi konumlanmış şirket Enerjisa ve Sabancı'da bedava.
Paraşütleri bağladık bekliyoruz ama beklemekten ipleri çürüdü.
İnşallah kalktığında kopmaz.. :)
Bugün yine bir otobüs Kastamonu yolunda devrilmiş. Her gün bir otobüsün uçuruma yuvarlandığı kazalarda günde 30 kişinin öldüğü, iş kazalarında yılda yaklaşık iki bin kişinin öldüğü yılda yaklaşık bin kişinin cinayet kurbanı olduğu, toplamda yılda beşyüz bin kişinin öldüğü ülkemizde nefes aldığımıza şükür edelim.
Sahol CEO su demiş ki güneş ve rüzgar alanında faaliyete geçen her üç projenin biri sahol ün.
yenilenebilir enerjiye 6,2 milyar dolar yatırım yapılmış.
Katdeşim bunu zaten biliyoruz da kedi nerde kedi.?
Kırılması gereken birşey kaldı mı?
Beyler biraz yüzünüz gülsün artık.
Dut yemiş bülbül oldunuz. 9 dan 70 i gösteren Rabbim 150 yi de 250 yi de gösterir.
Az sabır.:):)
Yarın bir kolanızı içerim artık.
neden içiyoruz, ne oldu
Bugün 2.5 doları kırdık
Hayırlı olsun