Faiz artışları tahvilleri etkiliyor.
Printable View
Ya bu durum arada oluyor, neden kaynaklanıyor acaba?
Geceyi bıraktım, sabah da yukarıdaki rakamları gösteriyordu. Sonradan bir düzeltme vs bişi gelmiş heralde anlamadım.
edit : Son dağılımları açıklanmış, incelerken aklıma geldi, tuttukları fonların fiyatları mı geç açıklanıp değiştiriyor acaba?
Bu arada RPD ve RIK taban hisseden kurtulmuşlar
RIK dan sırf şu vergi muhabbeti için çıktım. Son dönem performansı da iyi değildi
kurtulmuşlar demek için sıfır zararla falan çıkmaları lazım. düpedüz fondan yüzde üç beş ne ise para hortumladılar. 15fkdan ponzi gyo alan adamlara para emanet ediyorsunuz. en iyi yönetilen gyolar 2fk 0.5pdd :D belki yüzde 3-5 göründüğü için umrunuzda değil ama fon büyüklüğüne bakmak lazım. 10 liramı bile benim rızam olmadan alan adam benim gözümde dolandırıcıdır.
BBFde de Vkgyo var %3 bunlar spek hisselere neden girerler hiç anlamam
tepeden alıp dipten satan süper stratejik fon. şimdi bir de tavan serisi başlarsa asıl o zaman bunlara yeni bir küfür çeşidi bulmak lazım. dediğin gibi belki bize operasyon çekildi..22'ye kadar giderse mutlaka geri yerine koymaları gerek. umarım takibi bırakmayacak kadar bari avanak değillerdir.
aylardır olumlu yönde etkiliyordu ama. ppflerde falan da değişiklik çok az. faiz artırımından önce ortalama 0.095'di şimdi 0.1 olmuşlar bence yükseliş devam edecek daha fon getirilerinde. faiz yaklaşık %15 arttıysa bunların da günlük getirinin 0.12 olmasını beklerim en az.
RPD -0,164%
RIK +0,158%
Sabaha değişmezse :)
Valla malesef ki dövizden kazanayım ama döviz yerinde sayarsa veya düşerse faiz karşısında zarara uğramayım diyene rık'ten başka alternatif yok.
Borsadan kazanayım ama yerinde sayar veya düşerse faiz karşısında zarara uğramayım diyene rpd'den başka alternatif yok. en azından şimdilik.
Dapgm gibi çılgın projeler yumurtlamaya devam ederlerse başka. bir daha yapmazlar herhalde, böyle hataları sık yapsalar zaten kalıcı olamazlardı.
Senin dediğin fonu diyelimki 1 ağustosta aldım, aradan geçmiş 1,5 ay hala zarar. işte re-pie fonlarında bu stresi yaşamıyorsun. demek istediğim bu. diyelimki sıradan emekli vatandaş gibi uzun vadeli yatırım disiplini olmayan insan için veya yatırım disiplini olsa bile piyasada yönün çok belirsiz olduğu dönemlerde güvende kalmak isteyen ben gibi insanlar için çok kötüdür 1 ay getiri olmaması.
çalıyor ama çalışıyor!
Evet bu sefer de RPD -0,09% a döndü.
Neyse düzeltmeler artış yönünde oldukça sorun yok :p
hst sova devam ,borclanma aracları fonu nasıl boyle bir getiri veriyor ,piyasada gerceklik kalmadı
DAPGM konuşuluyordu topikte.
Mevzu ortaya çıktı.
Şirketimiz ortağı Sn.Rafet Yılmaz tarafından Şirketimize iletilen açıklamada; Sn.Rafet Yılmaz'ın nezdinde bulunan Şirket ödenmiş sermayesinin %3,19'una tekabül eden 12.284.166 TL nominal değerli DAPGM paylarının 06 Aralık 2023 tarihinde Borsa İstanbul'da satıldığı ve aracı kurum komisyonları düşüldükten sonra elde edilen 397.545.400 TL gelirin, önümüzdeki dönemde şirketimizce verilmiş taahhütler ve yasal mevzuat çerçevesinde işbu tutarın tamamının sermaye avansı olarak aktaracağını beyan etmiştir.
Benzer hikaye çok aslında görmek isteyene.
Alark hissesi NNF fonunda en büyük paya sahip.
Kurallar gereği %10 payı geçemedikleri için FNT serbest fonu açıldı.
Serbest fon olduğu için Pay sınırıda yok.
Daha ilk günden toplanan parayla %15 Alark almışlar.
FNT bist artı da kapatsa eksi de kapatsa hep yönü aşağı.
Alark hisse son 1 yıllık değer artışı %20 :)
Bakalım geçen ayın porföy dağılımı geldiğinde yeni Alark payını göreceğiz merak ediyorum.
(Bende FNT yok ilk dağılım raporu geldiğinde %15 Alark görünce hemen uyanıp satmıştım)
ağza böyle hani kekremsi bir tad gelir ya da göbek bölgende eğirme olur, helada defi hacet yaparken aklına o aldığın fon gelir , gece uyurken tavana baktığında gene o portföyündeki fon aklına takılır, arkadaşınla sohbet ederken, gözün ufuktaki asfalt yola doğru süzülür aklına o fon gelir... sat gitsin. nasıl olsa fikrini değiştirirsen geri almak kolay bir tuşla... satarsın sonra sarih kafa ile düşünürsün... tradingde de böyle bir hisse aldın huzursuzsun satarsın çıkarsın pozisyondan sonra halen o pozisyona girmek istiyor musun rahat kafayla düşünürsün... şahsım, bazı fonlardan acı kabak çekirdeği tadı dil reseptörlerime takıldığında derhal satarım.
bazı portföy yönetim şirketlerini ve bazı aracı kurumları çalışanlarından dolayı zaten akın akın kompela komple hayatımdan çıkarttım. azimli taji kuşçu maraşlı falan filan şantirifinton bunlarla ilgilenmem.
RIK +0,18%
RPD -0,44%
Sabaha bir 3-5 sakal daha atar belki re-pie :)
özel sektör borçlanma araçları fonları neden mevduatın hep altında getiriyor.
yani özel sektör çok ucuza borçlanıyor piyasadan.... demek fonlar girip alıyor bunların tahvillerini. .....millette bu fonlardan alıyor mevduat altı getiri elde ediyor ....
Öst fonlarinda dusuk faizli bonolar itfa oldukca yeni bonolari icerisinde alarak oranlari yukselecektir mevduat faizleri gibi cabuk reaksyon beklenemez o derece derin bir piyasa degil her an cazip oranlardan da borclanmaya cikmiyorlar yeni borclanmalara yuksek orandan cikildikca yukselecekler
Mevduatlar gorece stabil kaldigi ortamda öst ler yakalayip gecerler
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
AFT satışımı verdim. 12'sine valörlü para dönüşü. 13'ü FED faiz kararı var güzel sonuç çıkarsa tekrar gireriz. açıkçası o güne kadar nasdaq veya dolarda yükseliş beklentim sıfıra yakın. ikili tepe oluştu riske gerek yok. beklenmedik bir sonuç çıkarsa nasdaq 13700'e kadar düzeltme yiyebilir, ordan tekrar talibim. veya 14500 direncini yukarı aşarsa yine talibim.
IPB zar atıyordu, ZDZ ve NRC daha stabildi ne oldu o iş :kmk:
Banka faizleri yıllık %62,5'u bulmuş. Bundan sonra borsanın işi zor.