Son günlerde endekse göre sağlam duruyor.
Sebebi acaba artan ptf fiyatlarımıdır ?
Printable View
Son günlerde endekse göre sağlam duruyor.
Sebebi acaba artan ptf fiyatlarımıdır ?
neden kimse sermaye artırım ihtimalinden söz etmiyor... kayıtlı sermaye tavanı milyara yükseltilmesi için karar alınmış. ayrıca da havacılık alanındaki şirket sermayesi 350 milyona artırılmış...
Tubekâr abem, evliya gibisin ....
Bedelsiz ihtimali kuvvetleniyor....:halay:Alıntı:
Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından;
1. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından verilen kayıtlı sermaye tavan izni 2024 yılında 5 yıllık süreyi doldurması nedeniyle süre uzatım izni alınmasına, kayıtlı sermayesi 500.000.000,00 TL olan şirketimizin kayıtlı sermaye tavanının 2.000.000.000,00 TL'ye çıkarılmasına, bu nedenle Sermaye Piyasası Kurulu'nun II–18.1 sayılı "Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği" uyarınca Sermaye Piyasası Kurulu'ndan yeniden izin alınmasına,
2. Sermaye Piyasası Kurulu'nun kayıtlı sermaye sistemine ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde Şirket Esas Sözleşmesinin 8. maddesinin ekteki şekilde tadiline, Esas Sözleşme değişikliğine ilişkin gerekli onayların alınmasını müteakip kayıtlı sermaye tavanının yapılacak ilk Genel Kurulun onayına sunulmasına,
karar verilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
%300 sarmaya artırım kararını genel kurul onayına sunacaklarmis... bedelsiz olur muhtemelen ,
M2007J20CI cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alıntı:
Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından,
- Hisselerinin tamamına sahip olduğumuz iştirakimiz Aldem Alarko Konut İnşaat ve Ticaret A.Ş.'nin ("Aldem Alarko") 50.000,00 TL olan esas sermayesinin; (i) 3.500.000,00 TL'lik kısmının Şirketimizin Aldem Alarko'ya tahsis ettiği nakdi sermaye avansından ve (ii) 1.450.000,00 TL'lik kısmının nakden karşılanmak üzere, 4.950.000,00 TL artırılarak, 5.000.000,00 TL'ye tezyidi nedeniyle, nakden arttırılan kısma 1.450.000,00 TL ile iştirak etmeye,
- Hisselerinin tamamına sahip olduğumuz iştirakimiz Alarko Havacılık Endüstri Yatırımları A.Ş.'nin 30.000.000,00 TL olan esas sermayesinin; 320.000.000,00 TL artırılarak, 350.000.000,00 TL'ye tezyidi nedeniyle, nakden arttırılan kısma 320.000.000,00 TL ile iştirak etmeye,
- Tüm Tesisat ve İnşaat Anonim Şirketi'nin 141.000,-TL olan esas sermayesinin 250.000,- TL'ye tezyidi nedeniyle sermaye artışına 109.000,-TL ile iştirak etmeye,
karar verilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
Hayırlı olsun...
ASTOR
Adamlar bir haftada 3 milyar değerinde pay satışı yaptı.
Bir hafta önce dönüştürdüler bugünde satmışlar .
Bravo birileri utanır belki.
Aldem inşaat konut...
Alarko tarım grubunun inşaatlarını yapan bir şirket mi oluşturuluyor?
Yoksa başka bir hedefe mi hazırlık var?
Var mı bir bilgisi olanımız? :)
çok ciddi bir sermaye artırım zamanı geldi bana göre. havacılık sektörü şirketinin bile sermayesi nerdeyse kendi holding sermayesine eşit olmaya başladı. en yüzde 300 . yüzde 1000 e kadar yolu var bana göre . ya da 2 sene üst üstte yüzde 300 yüzde 300 şeklinde de yaparlarsa tadından yenmez.
Helal olsun kap lar mal çıkmak için kullanıldı.
Ptesi sabah kap gelip cuma günü ortaklardan birinin 500 bin lot sattık açıklamasindan korkuyorum
Sayın tövbekâr hocam. Cuma günü hissenin gözüne gözüne vurdular. Genelde ortaklar iş ten satış yapınca o izlenim uyandı.
12/2023 Bilançosunun açıklanacağı tarih neden belli değil ?
1 nisanda BİSTTE yapılacak değişiklikler...
ALARK BİST30'da devam etmekte... :rules:
https://i.hizliresim.com/cfxg0zs.jpg
Cenal elektrik üretim a.ş.
Cenal tes
cenal tes(tr1+tra)
21.03.2024 00:00
10.04.2024 23:59
660,00
0
yıllık planlı bakım
Tövbekâr abem;
Senin mahsulun rakipleri...:party:
https://www.linkedin.com/posts/activ...member_android
yer gök kirazcı olmuş. anlaşılan bizim kirazların neden dallarında kaldığı belli imiş çoktan...
zaten ben yapamayacağım sanırım. çiftçilik pek benlik değil mi bilmiyorum... şimdilik kafamda birkaç şey var bir de bakacağım önümüzdeki dönemlere eğer böyle giderse bakımları azaltır ağaçların kendiliğinden kurumasını bekleriz. ya da Antalya yoluna bir tabela asıp dalından kiraz yazsak da o maliyeti kurtarmaz. biz de ALARK sahiplerine göndeririz belki kim bilir...
Eğer bir ülkede sabah kapınızı çalan sütçüdür diyorsanız o ülke artık gelişmiştir gibi bir şeyler hatırlıyorum... bizde kapıyı askerler çalardı şimdi de polisler mi denmeli bilmem...
son faiz kararı zamanlaması ile birlikte ülkede normalleşmeye geçiş olarak görülmeye başlandı. insanların kafasında sürekli bir normal olanı gerekeni yapmama yerleşmiş ve olmadık şeylere yönelmişti insanlar... bakıyorsunuz ikinci el araba fiyatı ilk eli aşmış... ev fiyatları ulaşılabilir olmaktan çıkmış, arsa fiyatları tarla fiyatları artık kendini kaybetmiş, kişiler GYO lardan kat kat fazla ev bark sahibi olmuşlar öyle ki unutulan kısım bile 600 den fazla ev miydi ne :) ki daha da unutulmuşu varmış denilmekteymiş :) ...
temettü yatırımcılığının en önemli kurallarından birisi öngörülebilir bir yatırım ortamı değil midir? tabii ki bazı zamanlarda hata yaparsınız. mesela TÜPRAŞ ve yeşil enerji hususunu değerlendirilip artık ölmekte olan bir sektöre yatırım yapılmaz diye düşünüp halt etmişim... yatırım yapılmayan bir sektörde mevcut yatırımlara nur yağmaz mı behey zevat demedi kimse... şimdi aynı şeyin ALARK ve CENALde olmasını bekleyeceğiz belki de... yeni yatırımlar yapılmaz ise eskilere değer biçilemez diye avunalım... eğer ülkenizdeki mevcut sektörleri görebiliyorsanız ekonomi normalleşmeye normal işlemeye başladı ise artık yatırım ortamı da normalleşecektir. 600 milyona alınan fabrikanın beşte biri 600 milyona halka açılıyor ve bu şirketin değeri 1 yıl içinde 15 milyara çıkıyor ise birileri en azından maliye der diye düşündük. siz vergi mi kaçırıyorsunuz... bu artış bu kadar ise ucuza satışı gösterdiniz denilmeli miydi evet... ya dfa birileri halka arz ayağına küçük yatırımcının söğüşlenmesine göz göre göre izin verdi...
normal ülkede nereden ne kazanacağınızı bilir iseniz sürprizler azalmış ise temettünüzü hesap edebilirsiniz... şirketinizin ne kadarı size ömür boyu ne kadar gelir sağlayabilir bilirsiniz... dünyada bazı zamanlarda anomali olacaktır, döngüsellik oluşacaktır ama zaten hesaplarınızdaki yanılma payları bunların içindedir. bizim ülkemizde yatırımcılık pek de bilinen bir şey değildi. son dönemlerde başarılı bazı örnekler sosyal medyada görünür olmaya başladığı için içimizde bir hoşluk ve acabalar oluştu. kendi adıma 100 Klot ALARK bana yılda 12 asgari ücreti temettü olarak verecektir diye düşünüp heveslenmiştim yıllar önce...
topladığımız hisselerin büyük bölümü ile kaşık düşmanına ev ve sn 101 in belirttiği gibi kendime kiraz bahçesi almak durumunda kaldım... arkasına bakmak bir tarafa geçen günlerde sabah pencereyi açtığımda sümbül kokuları ( gerçi isteyip de diktiğim kırmızı sümbül soldu ama seneye soğanları kalır ve açarsa dünyanın en güzel renklerinden ve kokularından biri diyebilirim) odayı doldurduğunda yaşamak ile ilgili bazı yanlışları düşündüm... topraktan uzaklaşmak bir sürü hay huy içine girmek meğerse bizi insanlıktan çıkarmış... şimdi tabii hayat pahalandı. ALARK iyi çalışsın kalanlar üzerinden biraz bol temettü versin diye gaz vermekteyiz... hisse başı 2 dolar kar 1 dolar temettü olur ise kiraz bahçesini hobi bahçesi haline getirmek mümkün olacak. hatta daha da güzel venture projelerine geçebiliriz... bizimkisi bir koyup on almak ama farklı alanların on, otuz, yüz, 700 ve 30 000 kat almaktan söz etmekteyiz... o iş için bile istikrar ve normalleşme şart değil mi...
Mehmet aşçıoğlu enerji üretim ve dağıtımında olan şirketler tavan oldu der... baktım üretimde de dağıtımda da ALARK var var da ikisi birden olunca birbirini götürüyorlar galiba. ya bu eksiler artıları götürme şeklinde değil miydi :) :) :) ...
ne dersiniz gün içinde bir tavan gelip haftaya kadar sürebilir mi? bakarsınız bilanço ile birlikte bir bedelsiz kararı ve iyi bir temettü koyuverirler de bizim dalia ve Alatonlar bayram eder...
çok mu hayalciyim dersiniz...
sn acemi borsacı
bu ülkede bazı dengeler bozuldu. ama en çok da bozulan bizim kendi dengemiz...
yatırım ilkelerim belli ve bir şekilde uçmak kaçmak dışında moralman güzel olarak devam etmek istiyorum. piyasada bir çok trader var. hepsi lot artıema peşindeler. kendi adıma lotlarımı artırmak trade ile değil birikim ile olacaktır diye düşünürüm. diğerleri ne şekilde düşünürler ise düşünsünler.
arbitraj bazen yapılabilir. eğer bir hisseye belli bir değer biçmişseniz ve o değere gelmiş iseen azından bir kısmını değerlenmeyen hisseye aktarabilirsiniz. ya da geçmişte benim yaptığım gibi kenarda beklersiniz sonra en ucuz bulduğunuz kendi hisseniz ucuzlamış ise alırsınız. ben 1 dolar hedefimde bir kısmını satmıştım sonra pandemide daha düşükten yerine koydum ama tesadüf idi trade değil... hisseye şu an için 10 dolar uzun vadede 15 dolar fiyat biçmiş isem ve hisse ola ki 15 dolar oldu... eğer başka hisselerden ucuz bulur isem değiştiririm neden olmasın..
uzun lafın kısası benim hedefim öyle bir iki tavanla gelecek hedef değil... Rabbim ihtiyaç vermediği takdirde daha iyi bir yatırım alternatifim yok... bir kaç yıl içinde 2 dolar hisse başı kar 1 dolar temettü aşamasına gelir ise zaten temettücü olur giderim. o zaman buradan aldığım temettüleri belki kısmen yatırıma aktarmayı denerim...
eksi kapattı... piyasa da eksi kapattı... önümüzdeki hafta bilanço gelecek... seçim geçmiş olacak... ülkenin durumu da netleşecek... yabancılar gelir iseler piyasa değişecek. gelmez de uzun dönemli sürünmeye geçmiş olur isek zaten benim hisselerim güzel yatırım... ama parlak bilanço, ciddi bir bedelsiz haberi belki ALATONlar hisse satmak yerine başka atraksiyonlara çevirebilir. eğer hisseniz 10 dolara çıkar ise ve geleceği parlak ise benim gibi kapatırlar portföyü yürüyüp giderler... gelecek bir bedelsiz haberinin patronların işini çok kolaylaştırıp satışı tereyağından tüy çeker hale getirebileceğini düşünüyorum...
yani önümüzdeki hafta bir çok şey netleşecek ama normal gidişat 1-2 yıllık süreç ister. gerisi size kalmış ister % 4-5 e tav olup satarsınız ki bugün bir ara 3 lerde idi, ister benim gibi umut fakirin pardon emeklinin ekmeği ye Mehmet ye moduna geçersiniz :)
birileri you tube dalgasına çok iyi deneyimler yaşatıyor. öyle ki bir şey bilmediği her haliyle belli olan kişi gelen soruya şöyle diyor. onun ben bile altından kalkamam siz nasıl kalkacaksınız? vay be öz güven fezada...
işte benim de beklediğim bu. eğer ALARKtan temettü emeklisi olur isem egom tavana kilitleyecek ve portföyüm biyiydikçe kendime güvenim daha iyi olacağı için her şeyi bilir hale geleceğim :) :) :)... şimdilik biraz artsın ki güvenimiz yerlerde sürüklenmesin diye üç beş tavan peşine düşüyorum... gerçi + b,ilmem kaçlardan - ye düşünce çökmedim desem yalan olur ama bunları + nın gazıyla yazmış kabul etmekteyim :)
Piyasa seçim sonrası illaki düzelecek ama alarkodaki durum tamamen hakim ortakların 19 milyon lota yakın hisseyi elden çıkarmalarına bağlı özellikle dalia'nın satışı borsada yapacak olması bilançodan sonra da hisseyi baskılayabilir. Bu arada maalesef sermaye tavanı beklentimin altında kaldı halihazırda %200-300 arası bir bedelsizin fiyata öyle çok fazla bir etkisi olacağını düşünmüyorum.
Elbette kısa vedeli olumsuzluklara karşın şirketin orta ve uzun vadede hissedarlarını dolar bazlı mutlu edeceğini düşünüyorum yeter ki şu hisse satışlarını en az hasarla atlatalım.
Banka sahibi olmayan bir holding olması bilançosuna olumlu yansıyacak mı ?
Eskişehir Eskişehir yalçınkaya ülkesi mi neydi bir marş vardı
"Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Alarko Tarım") Yönetim Kurulunun 26.03.2024 tarihli kararı uyarınca;
· Tarım alanında faaliyet gösteren Beybur Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi ("Beybur Tarım"), 50.000,00 TL olan sermayesini 300.000.000,00 TL'ye çıkarmaya karar vermiş olup söz konusu sermaye artırımına iştirak edilmesine,
· Bu kapsamda taahhüt edilen 299.950.000,00 TL sermaye tutarının Alarko Tarım'ın Beybur Tarım'dan olan nakit alacağından karşılanmasına ve
· Sermaye artırımı ile ihraç edilecek ve şirketin toplam sermayesinin %99,98'ine tekabül edecek 299.950.000,00 TL nominal değerli 299.950.000 adet payın Alarko Tarım tarafından edinilmesine,
karar verilmiştir.
Beybur Tarım'ın mülkiyetinde Eskişehir ili Mahmudiye ilçesi sınırları dahilinde toplamda yaklaşık 2.200.000,00 m2 yüzölçümlü tarla niteliğinde taşınmaz bulunmaktadır.
Kamuoyuna duyurulur."
bu daha önce bahsi geçen şirket sanırım
Alarko tarım genel müdiresi Melike Koçoğlu'nun bahsettiği Eskişehir yatırımı bugünkü duyuru ile açıklanmış olsa gerek.
2.200 dönüm arazi, inşallah yeterli jeotermal kaynak vardır.
Yaşayıp göreceğiz.
Dev bir yatırım.olabilir.
Hayırlı olsun.:bravo:
Durmak yok, yatırıma devam :party:
Sn.Barış Yılmaz jeotermal kapasite ile ilgili bir haberin linkini paylaşmış:
https://www.dunya.com/sehirler/mahmu...-haberi-291715
sn 101 haber eski... 2015 yılı... ama Eskişehirin termal kapasitesi var... burada bir sorgu yapmak lazım... 2200 dönüm arazi eğer gerçekten sera için ise hedeflenen 5000 dönümün planlaması tümüyle yapılmış olabilir...
bunlar sadece domateste kalmayacaklardır diye düşünüyorum düşünüyorum da arada bizim kirazlığı da alıverseler ve hissedarlara kiraz gönderseler fena olmazdı... ben çok milyon dolar istem az milyon olsa yeter de artar bile/ dolar da olabilir... :) :) :)
Bugün eksi endekse direnmesinden belliydi kap geleceği. İçimden geçirdim kap gelir akşama diye.
aslında sermaye artırımı yapmak yerine bedelsizi üzerinde devam etseler daha iyi olur mu diye düşünmeye başladım... Akıllı ve küçük yatırımcıya sevimli görünmek isteyen yönetimler müthiş artırımlar yapacaklar ve borsadaki kağıtları sulandıracaklar galiba... en iyisi Ege endüstri gibi küçük sermaye ile kalmak olabilir...
zaten sadece bu sene tarıma yatırılan paralar muhtemelen sermayenin epey bir misli olmuştur... Cenal ve Meramdaki varlıkların değerlendirilimesi hele de ALSİM gibi şirketleri, ALCENi değerlendirme yapacaklar ise seyreyleyin özkaynak artışını... bir müddet bu özkaynaklar ve cücük sermaye ile gitmek kaliteli lige sokabilir...
Info viop dan terse kalan mallari kapatmak için akşama kadar baskı kurdu. Biz de yatırım yaptık bekliyoruz. Hisse viop oyuncağı olmuş. Sığ olunca istedikleri gibi at koşturuyorlar.
Eskişehir/Mahmudiye'de satın alınan 2.200.000 m² araziye kurulacak jeotermal sera külliyesi mutlaka büyük paralarla olabilir.
Diğer yatırımlar da hesaba katılırsa alarko geçen yıl verdigi temettüden enflasyon kadar fazlasını verebilir mi?