yenıçeriler kazan kaldırınca kelle istermiş..100 isterük
Printable View
yenıçeriler kazan kaldırınca kelle istermiş..100 isterük
2019 sonu 2020 başı çevrilen filmi tekrarlıyorlarsa filmin ortalarındayız henüz.
vizyona girerse seyrederiz. oturduk yerımız aldık, birazda çekirdek ve mısır olursa...
filmin konusu aynı,yönetmen aynı başrol oyuncular aynı ama yardımcılar değişik ışıkçı değişik figüranlar değişik.
iş yaparmı bence bu sefer yapar. konuyu daha geniş perspektifden ele almışlar...
vizyona girerse iyi seyirler
KAP: [DOKTA ERCB KLMSN PAMEL VAKBN VKGYO ] MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. SPK İşlem Yasağı Nedeniyle Pay Duyurusu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1089782 SPK İşlem Yasağı Nedeniyle Pay Duyurusu
Heh neler çevrildiği de hiç anlaşılmadı zaten.
haberi es geçti tahtacı...togg için elektirkli batarya tava haberi gelse bakalım ne olacak
garanti yatırımdan işlem yapan kimse çok acemisin 66 dan 60 basmak nedir ya.?sabah istese cuma haberini kullanıp malı yedire yedire verebilirdin durduk yere niye basarsın?
KAP: DOKTA [ ] DÖKTAŞ DÖKÜMCÜLÜK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1092869
Dosyalar:
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2023-01-03
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama Şirketimiz 2022 yılı ihracat tonajını yaklaşık % 3,5 oranında
artırarak ciroya olumlu katkı sağlamıştır.
kamuoyunun bilgisine sunulur.
02/01/2023 de yatırımcı ilişkilerine mail attım
İyi günler
Benim bir döktaş yatırımcısı olarak bir kaç sorum olacak
1.orhangazideki yeni fabrika yatırımı yerli üretim için mi yoksa yabancı müşteri odaklı bir yatırım mı ?
2.yeni fabrikayla birlikte orhangazi döküm tesislerinde yıllık kapasite artışı ne kadar ve ne yönde olacak .
3.otomotiv pazarında 2020 den buna yaşanan fiyatlama neden sizin hasılatlara yansımadı .?
2020/9ile 2022/9 esas faaliyet kârı karşlılaştırmasında sadece 3 milyon dolar fark var 2 yılda %30 luk bir artış yaşanmış
Bir de yapılan yatırımların uzun vadede bilançolara nasıl yansıyabileceği ile ilgili bilgi paylaşımı yapılırsa yatırımcılar olarak memnun olacağız yani devlet sırrı gibi saklıyorsunuz anlıyorum bazı stratejik yatırımlar gizli kalması gereken bilgiler olabilir ama bizim gibi uzun vadeli yatırımcılar için bilinmezlikler sabırımızı zorluyor teşekür ederim şimdiden ilgiyle takip ediyoruz.
Cevap yok
Ama bir gün sonra kap geliyor.
Son bilançoda navlunda ve elektirik giderinde cok büyük artış vardı kârı törpülemiş elektirik hizmeti de bordo elektirikten o güriş
Yatırımcı ilişkileri cevap yazmış ilgili arkadaşlar sağ olsunlar. ihracat oranı %78 diyor ve yeni fabrikanın tonaja etkisi olmadığını katma değerli ürün yatırımı diyor
55,9 tavanda:bravo:
Hala tavan yaptığı seviyelerde oyalanıyor,bunun anlaşmaları yokmuydu ?,100 olur diyenler vardı,olması için kuyruğuna yapışanlardan silkelenmesi lazım,neden silkelemesi lazım,çünkü lot sayıyor tahtacısı meydan bana kalsın diye,gerçi patronuda yamuk devamlı hisse satıyor,zaten birazda ondan yükselemiyor millet tırstığı için.hep ayni terane,25-30 yine böyleydi şimdide 50-70 bandında öyle,bize zamanında 30 iken az çektirmediydi:notr:
Supriz bi haber lazım artık...tahta hazır
Yine lot saymaya devam,saysın bakalım nereye kadar,yani alttan fiat veriyorsun epey bekletiyor,satmaya kalksanda öyle gibi:notr:
endeks düşerken koşarak düşüyor yükselen endekste geriden izliyor yazık günah
Aynen öyle,o değilde lot sayması çok kötü,gıdım,gıdım yükseliyor düşerken pat bakmışsın birden düşmüş,oyuncak gibi oynuyor patron bozuntusu ile tahtacısı,5 senedir takip ediyorum hep böyle,mesela bugün 54 iken birden 49 yaktı puşt,hop ne oluyor diyene kadar bize vermedi namızsız,neyse alıştık hareketlerine idare edeceğiz,57 yakmıştı bir ara 55 şu sıralar:notr:
Bunda yasak kalkmış,şu sıralar 57,patron bozuntusu kelek yapmazsa biraz daha yol alır,satmaya başlarsa yasak yine gelir tahtanın düzenini bozduğu zaman.
bu arkadaşlar halka açıklığı artırıp hisseye derinlik kazandırcak anladığım ama çok amatör tahtadan mal satıp tüm piyasayı altüst etti iki senede geldikleri yer %10 açıklık
Ulen bugünde tavan çektirmedin mok tahtacı,patronunlan tahtanın içine zıçtınız,hisseye yazık,yatırımcısına yazık puşt herifler.
haber lazım piyasalar bozmadan
yahu bu şirketler kap özürlü ne iş alıyorusn nereye sevkiyat yapıyorun nereye mal satıyorsun?bilanço arasından cımbızla dip not arıyoruz?elektirikli arac batarya tavasını kime yapıyorusn?milli motor seri üretimi imzalar atıldımı?ah ah bir haber akısı lazım...
Bu dokta da alüminyum döküm ,demir döküm ve jant fabrikası şu jant fabrikasının adet bazında jantsa nın yarısı kadar kapasitesi var ve japonya ya bile satıyorlar potansiyel çok büyük ama işte pazarlama katma değerli üretim daha yeni yeni gelişiyor
Hocam şirket kadar şirket sahibi de önemli, sasa yıllarca süründü yeni patronda birçok insanı zengin etti. Eminim Dokta biraz gitse çok kişinin dikkatini çekecek şimdi almayan insanlar yeni hikayeler ile sıraya girecek ama önemli olan o hikayeyi yaratabilmek, şu an enerji şirketleri bu hikayeyi iyi kullanıyor.
Ne yazıkki piyasalar bozdu oda ona uydu bugün 42 gördü,guya 50 altına inmez hesabındaydık,patronu,tahtacısı lavuk olduktan sonra ne dersek boş,şimdi 50 olsun diye bekleşiyoruz,borsa biraz daha salsa bu ********ler 40 altını bile gösterirdi,ayni olayı 30 üstündeykende yapmıştı 25 altına inmişti,malum peşi 70 üstü,bir hisseye hikaye lazım birde dürüst patron,sasanın patronu bile sasa 180 olunca,bunun fiatı bu değil 80 dediği yerde gelde borsaya güven,zaten öyle dedikten sonra hisse 90 altınıda gördü,şimdi 100 üstünde sürünüyor,5800 olan endexte bugün 4600 gösterdi.
Dokta adı üstünde mokta,tavanı bile mokta 48:seyt:
Helal sana petkim,2 bölümlük lot çevirdik 20 k diğerlerinden zararı kurtardık:)
Borsa 4750 destek noktasında kapattı,yarına bakmak lazım,yarında cuma hafta sonu,temennin kara cumalarından olmaması.
Taban olmak için yırtınıyor,acep bu kargaşada lavuk patron hisse satma derdindemi yine,zaten gemiye batırma zemini hazırladı,şimdi batırma denemeleri yapıyor.
Dokta+petrokent,bunların patron lavuklarının zihniyeti ayni,ikiside devamlı hisse sattı,bunun zirvesi 70 üstüydü 40 altını gördü.ama petrokent 120 altına 800 üstünden geldi buraya,yani biraz daha iyi durumu petroya göre,bundaki vatandaşların maliyeti düşük sayılır petroya göre,petrodaki çoğunun maliyeti 500-800 arası:plc:,bunların patronları hisse toplama kararı almadı,zaten alsalardı hisseleri en aşağı %50 giderdi,demekki adam değillermiş,alım yönünde açıklama gelmediği sürece sürünürler,bekliyoruz tekkeyi bakalım sonuç ne olacak:notr:
Her iki hissede poktan hisse konumunda,çatır,çatır sattılar inadına şimdi sahip çıkmıyorlar amklar,biri 800 cıvarından 120 cıvarına gelmiş,diğeri 70 üstünden 41 olmuş:seyt: