süre yok ky. bıkıp spek aga ya malları teslim ettiğinde :(
Printable View
maalesef borsada hiç bir şey olması gerektiği gibi, olması gerektiği zamanda olmadığı için, bunun zamanlamasını da tutturmak zor.
kağıtların genelinde, millet ümit kestiğinde yükseliş oluyor, her bilgiyi paylaşan bir kaç şeffaf kağıt hariç.
her daim millete "hala ümitli misiniz?" diye anket yaptıramayacağımıza göre, sabır edebilenler sabır edecekler (bakınız dmsas'ın bir aylık süründürmesi ve dün itibarıyla harekete başlayıp tavanı hiç bozmaması gibi).
Bilanço bugün açıklanabilir. Ditaşı aradım bana akşama yetiştirmeye çalışıyoruz dendi. Umarım çok iyi gelir. Ytd.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O zaman hayırlısı olsun [emoji3]
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
iki gün mü???iki gün önce girdiysen kağıda o ayrı tabi.
bilançoyu hamgi akşama yetiştireceklermiş?yada hazır aramışken kar ne kadar diye sorsaydın:).hacı yolu bekler gibi bekletti.
temenni edelim de endex 101.548'den geri dönmemek üzere dönmüş olsun.teknikçi arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.
TEB 18 bin lot mal almış bilançonun kokusunu aldı sanırım ya da insider trading tir....
Bilanço iyi mi kötü mü geldi ? Kimse niye yazmıyor kar zarar ne geldi ?
DITAS Konsolide 2018/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 1157362 Yıllık Değ%:-41
Yine 1.2 ye yakın kar geldi. Hiç atılım yapmaya niyeti yok. Son 3 çeyrek 1.13, 1.23, 1.15 kar geldi ve böyle devam edecek gibi. Geçen sene 1.9 biz kendini üretimini pazarını ürününü ve ürün sayısını geliştirir diyip 4 bekliyoz bu 1.15 açıklıyor. Her sene 2 ye 3 katlayarak gider diye umut ediyoruz ama yıllardır bi gelişme yok. Ciro geçen sene ilk çeyrekten 8 milyon fazla o da döviz 1 lira arttı diyedir. Yaklaşık 800 bin pazarlama, yönetim , arge gideri artmış, 1 milyon finansal gider artmış.Faaliyet raporunda ne savunma sanayi ne havacılık ne demiryolu ile ilgili bir hedef göremedim hayal kırıklığı yaşıyorum. Keşke Parsan, Celha, Dmsas a yapsaydım tüm yatırımımı, her seferinde artık atılım yapacak git gide büyüyecek diye umutla bütün tasarrufumu Ditaşta değerlendiriyorum ama her bilançoda hüsrana uğruyorum. Dmsas ilk çeyrekte 81 milyon ciro yapıyor bizimki geçen yılda toplam 87 milyon yapıyor. Parsan her bilançoda ciro artışında şaşırtıyor. Celha neredeyse ikiye katlayacak cirosunu. Celha nın sahibide Aydın Doğan bence Ditaşın başındakilerde sorun. Vizyonlu, büyük hedefli birilerinin kontrolüne vereceksin bu şirketi. Ytd
Açıklanan kar beklentiler açısından nasıl beklentinin altında mi üstün de mi ? Pazartesi hissenin yönü hakkında tahmini olan var mı ? Sirketin sahipleri veya yöneticileri hisseyi bilerek yükseltmek istemiyor galiba anladığım kadarıyla bir yukarı bir aşağı hep kendileri kazanıyor bu arada satıp tekrar alan az sayıda ki küçük yatırımcılar kazanıyor ama genel de küçük yatirimcinin paralarını büyüklerin yediği bı hisse gibi.. son olarak kar zarar aciklanirken bir şekilde sirket yönetimi yasal olarak karı az gösterebilir mi ?
Bazı kardeşlerim bilançoyu beğenmediler.Ben beğendim.
Öncelikle bu dönem bilançoları denetimsiz olduklarından herşeyi yasal çerçevede istedikleri gibi kaydırabiliyorlar.
Burada önemli olan FAVÖK =3,429 MLTL.
Geçen yıl aynı dönem FAVÖK =2,331 ML TL
Her ne kadar kur artışlarından dolayı ciro artmış ise de yurtiçi satışlarda miktar bazında artış,yurtiçi satışlarda ise miktar bazında azalma olmuş.Cari oranda değişme olmamış.1,45 fena sayılmaz.
Şahsen karın geçen yıla göre düşük gelmesi beni şaşırtmadı.Bana göre önemli olan şirketin şu an dolar bazındaki 14 milyon dolar olan piyasa değeridir.
Kısacası bana göre Ditaş; altın taşıyıp ot yiyen eşektir.
Asla yatırım tavsiyem yoktur.
Bu günkü pasta nasıl arkadaşlar, paylaşan olursa teşekkür ederim.
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...43fe7b8bd1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d6b129c813.jpg
Gözüken TEB ve benim kıllandığım AK YATIRIM mal almış.
Birkaç gün önce tahtayı bozan AK idi sanırım.
Teşekkürler Sn. Veyselduran
TEB 6.01 ortalama ile almış 18 bin tane. Belkide AK YATIRIM TEB aynı kişi. TEB için patron diyorlar. Ytd.
Bilançoyu çok iyi beklediğimden elime geçen her paraya aldım bu hafta 6.63 den 6.33 den 6.20 den en son 98 tane 6.06 dan aldım. Hepside zarar [emoji16]. Artık alacak ne param var ne pulum [emoji23][emoji23][emoji23]. Sadece izleyiciyim. Ytd.
yurtiçi satışlar yüzde yüz.yurtdışı satışlar yüzde elli civarı artmış.bir önceki yılın ilk çeyreğine göre.lakin kar bir önceki yılın ilk çeyreğinden ortalama yüzde kırk aşağıda.bu nasıl oluyor ki?
önümüzdeki hafta bu haftayla birlikte değerlendirdiğimizde şöyle bir senaryo olabilir:
bu son on gündeki aşırı düşüşü bilançoya yorarsak, pazartesi belki bir-iki gün daha bu bilanço olumsuz kullanılırsa, ondan sonraki orta vadeli süreç daha olumlu olabilir.
dolayısıyla, olumsuzlukların satın alınması sonrası, endeksin düşüşü dışında hisseyi olumsuz etkileyen bir durum öngörmediğimden, şimdilik ditaştaki az bir lotumu muhafaza ediyorum.
yani, kısacası, bilançoya yönelik olumsuz düşüşe rağmen orta vade için ditaş'a ilişkin olumlu görüşümü muhafaza ediyorum.
bu bilançoyu nasıl becerdiler bu adamlar anlamadım diğer parçacı şirketler iyi bu sürünmeninde ötesine geçti allah belalarını versin bunların.
Satışlar yüzde elli artıyor kar yüzde elli düşüyor bunu ancak bay aydının şirketi becerir.Satışların artacağını hesap ediyoruz ama hırsızlığın artacağını maalesef hesap edemiyoruz.
Ditaş ı aradım Süleyman bey ile görüştüm. Dedim faaliyet raporunda savunma sanayi, havacılık, demiryolu ulaşımla ilgili bişey yazmamışsınız dedim. Daha çalışmalar sürüyor olduğu için bişey yazmadık dedi yazınca yatırımcılar soruyor hangi parça üretiyorsunuz gibi sorular geliyor daha ortada bişey yok dedi. Bir parçanın üretime geçilme süresi 2-3 seneyi bulur dedi. Anlaşılan 2-3 yıl savunma sanayi, havacılık yada demiryolu için bi ürün satışı olmayacak demektir.Karı sordum şirketin normal karları bu kadardır dedi. Dedim ben 4 milyon bekliyordum yani o zaman her 3 ayda 1-1.1-1.2 gibi karlar mı beklemeliyiz. Ben 1.5 falan düşünüyorum dedi. Böyle diyince şuan ben beklentimi düşürdüm, bu şartlarda her 3 aylık dönem karı 1.5 milyon yıllık ise 5.5 milyon toplam kar bekleyeceğim. İnş ansızın şirket satılıyor diye bir haber çıkar yoksa kısa vadede beklentim kalmadı. Bu fiyatlardan da çıkmayacağıma göre bekleyeceğiz. Allah sabır versin herkese. Ytd
Demek ki onlar da yüzde beş karla çalışmayı kendilerine yeterli görüyor bu da demektir ki para kazanma hareketleri yaparak daha uzun bir zaman aynı fiyatlara talim yapılacak.
İlla da ben doğruyum demek istemiyorum ama !
Değerli kardeşim Süleyman Beyi aramış.
Öncelikle söylemeliyim ki; Ditaş spekülatörü dışarıdan olamaz.Bunlar yönetimde belirli kişiler.Bu sebeple yönetimden doğru ve tatmin edici bilgiler beklemek bana göre doğru olmaz.
"Bir parçanın üretime geçilme süresi 2-3 seneyi bulur"demiş,Bu da doğru değil.Şahsım yıllarca Koç şirketleri otomotiv sanayiinde çalıştım.En son Bursa'da yine yedek parça yapan MAKO'da çalıştım.Konuyu bilmesem ben de inanırdım.
Ancak;sürekli tekrar etmekte yarar görüyorum;bu senedi şahsım kar ve temettü için alıp beklemiyorum.
Fabrikanın bugünkü değeri 13,5 milyon dolara indi.Bu komik değeri irdelemek lazım.
Burada bir önceki yorumumda bahsettiğim gibi;denetimsiz 3 aylık bilançolarda alış satışları kaydırmak her zaman olur.Kolaydır.
Karın düşük gelip de burada sızlanmayı da doğru bulmuyorum.Spek burayı okuyarak ky'nin nabzına göre oynuyor.Şahsım şayet sadece kar ve temettü düşünseydim bu senedin yanına bile uğramazdım.
Şimdi dikkat edin;kar açıklanmadan bir süredir senette büyük bir baskı vardı değil mi? evet.
Peki neden? çünkü spek karı biliyordu.Çünkü yönetimde.Bir süre düşük tuttu ve kar düşük gelince zaten borsanın bu kötü günlerinde 5,74'lere düşürmek hiç de zor olmadı.
Sanırım bir şeyler anlatabildim.
Kimseye bir tavsiye ve telkinim asla yoktur.
Behzat Bey son 5 bilanço 1.9-0.4-1.1-1.3-1.2 milyon geldi. 3 ay daha bekleriz ikinci bilançoyu da görürüz. Zaten geçen sene 2.çeyrekte 0.4 milyon kar açıklamıştı en azından altı aylıkta geçen seneden daha iyi kar açıklar diye düşünüyorum. Ama açıkçası tek çeyrekte artık 4 milyon kar artık beklemiyorum. Tek çeyrekte 2 milyona sevineceğim artık. 2015 den beri hissedeyim ama hiç beklediğim bilanço göremedim. Bir kere 8 yaklaştı 3 lere düştü İki kere de 8 lere gidip 5 lere geldi sıkıldım. Bakalım yeni 8 için kaç ay daha bekleyeceğiz. Benim hisse fiyat beklentim 2018 de 11 ama daha 9 ü göremedik. Sonuçta siz ve sizin gibiler haklı çıksın istiyorum ki Ditaş hissesi olan ky yatırımının karşılığını kat kat fazlasıyla alsın. Ytd.