9. ayı bilmem ama yıl sonu kar hedefim 210 mio tl. Geri alımlar sonrası kardan pay alacak ödenmiş sermayemiz 158 mio tl'ye düştüğüne göre, hisse başına kar 1.32 Tl olacak. Buna göre hisse başına 1 tl temettü ödemeleri ihtimal dahilinde görünüyor.
Bana kalsa temettüyü biraz daha düşük öder, hisse fiyatını yükseltmeden geri alımlara ağırlık verirdim. Son bir iki ay içinde yaptıkları agresif geri alımları doğru bulmadığımı da belirteyim bu arada. Aynı alımları zamana yayıp 8.40 tl yerine bugünkü fiyatlar olan 8.10 tl civarından yapabilirlerdi. Temettücü bir hissedar olarak hisse fiyatının yükselmesi çok umurumda değil, çünkü satıcı değilim. Gördüğüm kadarıyla başlık altında bugüne kadar hiç bir hissedar "fiyatlar düşük, geri alım yapın" diye yakınmadı.
Şirket yetkilileri burayı okuyorlarsa önerimdir; borsadaki hisselerin en iyilerinden biriyiz, temettü ödemekten bile kısmen feragat ederek, fiyatı zıplatmayacak bir şekilde geri alım yapsınlar. Uzun vadede ortakların lehine en iyi adım bu olur. (temettü az ödenirse fiyatlar biraz aşağı salınacağı için düşük fiyatlardan geri alım fırsatı da yaratmış olurlar.)
Tabi bunlar uzun vadeli yatırımcı olan bendenizin naçizane fikirleridir. Acelem var, satıp çıkacağım diyen ortakların düşüncelerine de saygılıyım. Şirket yönetimi ise kimi isterse onu dinlesin, her halükarda kazanan biz ortaklar olacağız. Syg..