likid fon yapiyordum ama tahvil bono fon a gecti banka- bende ok dedim...
:cool:
Printable View
iş bankası için güncel en yüksek döviz ve tl faiz oranları nedir bilen var mıdır?
Türkiyede oluşan mali sürüklenme/mali süpürme nedeniyle aslında bu bilincin oluşması neredeyse imkansız, zira yaratılan katma değer o kadar düşük ki eğer devlet nizami vergisini almakta aşırı israrcı olsa ne yazıkki ekonomik çarkların dönebilmesi mümkün değil. Gelişmiş ülkelerde yaratılan katma değer o kadar yüksek ki vergi elektrik su parası öder gibi ödeniyor. Refah içinde yaşayan neden vergiden kaçınsın. Ancak refaha ulaşmanın tek yolunun vergiden kaçınmak olduğunu düşünen ve refahı yakalayamayan bir topluluk vergiden kaçınır.
Burayı bütün bunlarla neden meşgul ettim zira toplumda ve bazı forum üyelerinin psikolojilerinde bir kızgınlık görüyorum. Kızgınlıkları gelir dağılımının eşit olmamasından dolayı. Ancak yanlış yere yükleniyorlar. Bu forumda yıllarca çalışarak birikimlerini oluşturmuş insanlar var ve tek dertleri birikimlerinin değerini koruyabilmek. Gelir dağılımının eşitsizliği ise yukarıda belirtmeye çalıştığım çok sayıda düzensiz ve adaletsiz uygulamadan kaynaklanıyor. Burayı bu kadar meşgul ettik ama en azından problemin gerçek kaynağını ve rantı oluşturan unsurların ve aslında vergi kaçaklarının nerelerden kaynaklandığını umarım biraz daha anlaşılır hale getirebilmişizdir.
Devleti de suçlayamayız. Bir ülkedeki firmaların yarıya yakınının kasaları şişmiş ise bunlara ceza verebilir misiniz?. Daha evvelde belirtmiştim , 80 milyonluk bir ülkede 20.000 katil varsa adalet onların cezasını verir ama 20 milyon katil varsa değil ceza vermek, hapse atmak, tebligat dahi yapamazsınız.