işler ters gittiği zamanlar tabi ki alternatif var. Döviz ve altın. Ama doğru yerden alıp, yine doğru yerden satmak şartıyla. Benim gibi 5,70'lerden aldıktan sonra 6 üzerine çıktığı halde kıdemsiz analistlere kanıp ta fırsati kaçırıp üç ay bekledikten sonra 5,65'ten satarsanız olmaz tabi:)
Üstad terzi söküğünü dikemez derler ya.
Tam isabet öngörünüz var.
Fakat uygulamada sıkıntı var.
26-11-2019, 18:54
jmk99
Alıntı:
Originally Posted by ~YTA~
GPG günü tahminen % 0,12 değer artışı ile 1,3442 seviyesinde tamamladı
Arkadaşlar Tahvil ağırlıklı fonların getirisinin iyi olması için faizlerin düşmesi, hisse ağırlıklı fonların yükselmesi için de borsanın yükselmesi gerekiyor. Bu ilelebet böyle devam etmeyeceğine göre buralardan çıkıldığında nereye demir atmak gerekir? PPF de Mevduat oranları da düşük. Ya bunlardan birine razı olunacak ya da beklemek için günlük repoya geçilecek. Başka alternatifi olan var mı?
Değişken fonlarla tanışmadınız sanırım :)
26-11-2019, 19:14
hayrani
Alıntı:
Originally Posted by memorex
Tzv mk 13.67
Tzl mk 12.75
Zpk mk 12.62
Meraklısına [emoji5]
üstadım mümkünse bu günkü gecelik fon raporunu alabilirmiyiz?
26-11-2019, 19:16
Reew
Benjamin 5,77'ye doğru uçuyor. Borsa yüzde yarım yukarı, döviz yüzde yarım yukarı hangisi suni?
26-11-2019, 19:19
shangil
Alıntı:
Originally Posted by hayrani
üstadım mümkünse bu günkü gecelik fon raporunu alabilirmiyiz?
Tzv 12.11:rtfm:
26-11-2019, 19:29
Tbey35
Alıntı:
Originally Posted by hayrani
işler ters gittiği zamanlar tabi ki alternatif var. Döviz ve altın. Ama doğru yerden alıp, yine doğru yerden satmak şartıyla. Benim gibi 5,70'lerden aldıktan sonra 6 üzerine çıktığı halde kıdemsiz analistlere kanıp ta fırsati kaçırıp üç ay bekledikten sonra 5,65'ten satarsanız olmaz tabi:)
Dolar alanlar yaklaşık bir yıldan fazla zarar yazıyor. Bir de elde tutma maliyetini ekleyince duble zarar. Altın olayına hiç bir zaman sıcak bakmadım. Takip de etmiyorum ama gideceği kadar gitti gibi geliyor.
26-11-2019, 19:33
Tbey35
Alıntı:
Originally Posted by admustafa
Değişken fonlarla tanışmadınız sanırım :)
Evet mustafa onları incelemedim. Ama bakacağım. Bu arada bazı fonları incelerken şaşkınlııkla şunu gördüm ki bazılarında yatırımcı sayısı 1, bazılarının ise 4 ya da 6 çok ilginç.