Originally Posted by
muratman
Sürekli gündemde olan satış ile ilgili benim bir beklentim yok. firmanın yönetiminden bu konuyu düşündürecek bir niyet beyanı da olmadı. Nedense bu konu ile alakalı sürekli dedikodular çıkıyor.. Varlık fonu ttkomu devralırken, toplu hisse satışı düşünmüyoruz, bunun yerine ikincil halka arz yapacağız diye açıklmışlardı.
1.65B krediyi ilk iki sene ödemesiz yedi sene vade ile ödenecek şekilde de anlaşmışlardı. ek peşinat olarak da bankaların yüzde 55lik payına düşen 2022 temettüsünü vermişlerdi.. Vadesi gelince de borcu temettülerle ödeyeceğiz ve varlık fonunun kasasından birşey çıkmayacak demişlerdi.
Ödeme takvimini bilmiyorum ama 1.65 milyar doları beş eşit taksitte ödeyeceklerse bu sene 330 milyon dolar varlık fonunun kasasına temettü girmesi gerek. En kötü senaryodan hesap edip, elde önceden var olan hisselerin temettüsü ile de bu kredi borcunun ödeneceğini varsayarsak, yüzde 61.68 varlık fonu hissesine 330M dolar temettü yatması gerek. Yani toplam 535M dolar temettü dağıtılması gerek. (Yani bu kadar temettü dağıtılması için 2023 net karının 15 milyar üzerinde olması lazım..) Bu da hisse başı 0.153 dolar, yani bugunün kuru ile yaklaşık 4.2 lira temettü demek.
kur atağı olmazsa, ve de abone fiyat artışları her üç aya bir devam ederse, rahatlıkla net karda bu rakam üzerine çıkılır diye düşünüyorum.
E o zaman da bu fiyatların çöp olduğunu farkeder piyasa bi zahmet.