ABD, İsrail'e 25 adet F-35 savaş uçağı ve 2.000'den fazla bombasının satışını onayladı.
Printable View
ABD, İsrail'e 25 adet F-35 savaş uçağı ve 2.000'den fazla bombasının satışını onayladı.
https://www.rudaw.net/turkish/middle...key/2903202414
Bu linkte önemli bilgiler var. Video da var. Ama denklemde dış dinamik de olmalı.
Alıntı:
“Son 150 senelik Türkiye tarihinde en güçlü devlet başkanıyla karşı karşıyayız”
“Devlet içinde bir iki başlılıktan bahsettiniz. Aynı durum DEM Parti’de de var mı sizce?” sorusuna ise Kütahyalı şöyle cevap verdi:
“Şöyle, şimdi devlette ikilik yok. Devletin içinde bir kere, ana güç Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan. Şunu bütün Kürt izleyicilerimize söylemek isterim: Son 150 senelik Türkiye tarihinde ne Sultan Abdülhamit, ne Mustafa Kemal Atatürk, ne de başkası Recep Tayyip Erdoğan kadar güçlü değildi. Son 150 senelik Türk tarihinin gördüğü en güçlü devlet başkanıyla karşı karşıyayız. Bir kere, böyle Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsi ağırlığının olduğunu söylemek istiyorum. Hani Abdullah Öcalan'ın bir kitabı vardı 90'larda “Bir muhatap arıyorum”. O muhatabın kralı bugün Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan. Eğer bu mesele Kürt meselesi çözülecekse. O yüzden ben Leyla Zana'ya katılıyorum. Kürt meselesini çözerse Erdoğan çözer bana göre de.
“Türkiye'de dörtlü bir koalisyon var”
Onun dışında Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dörtlü bir koalisyon bugün. Yani dörtlü bir yapı; milliyetçiler, Atatürkçüler, İslamcılar ve Müslüman muhafazakarlar. Türkiye'de birbirine zıt zannedilen siyasi kesimlerin beraber bir devlet idaresi yaptığını, beraber bir siyasal rejimi oluşturduğunu görüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan da bireysel olarak da çok güçlü, bir devlet başkanı olarak bu dörtlü yapının üzerinde.
Alıntı:
Buradan da söylüyorum: Eğer Meral Hanım yüzde 9-10 alırsa oy alırsa işler değişir. O zaman bu dediklerim geçerli olmaz. Ama şu an bütün Türkiye'deki anket şirketlerinin söylediği gibi, Meral Danış Beştaş 4-5-6 falan alırsa, Ekrem İmamoğlu kazanırsa ya da kazanmazsa ya da yüzde 3-4 alırsa, ondan sonra kimin kazandığı önemli değil, bu üçü olacak demektir. Kürtler CHP'yi hâlâ destekliyor, o zaman şunu söylüyorum: Türkiye gerçeği bu. CHP listelerinden giren Dem’lilerin belediyelerine de kayyum atanır. Esenyurt'a kesinlikle kayyum atanır eğer CHP kazanırsa. Çünkü orada Dem’li bir aday CHP'li olarak girdi. Ya bence bu yanlıştı stratejik olarak. Ben Kürtleri siyasi kararına karışmak istemem, benim haddime değil. Ama ben bizi izleyen Kürtlere, Türkiye'nin bugünkü siyasi düzenini anlatmak isterim. Bizim Türkler hiçbir şey anlayamadığı gibi, bana göre Kürtlerin de önemli bir kısmı bugünkü Türkiye'yi kavrayamıyor. Hâlâ eski işte ANAP, DYP, DSP, SHP gibi eski partilerin de olduğu o düzeni zannediyorlar.
İşte Chp'de ''müthiş dönüşüm'' gerçekleşecek, İmamoğlu kazanacak.Alıntı:
F-35 için KAAN 'dan vazgeçen veya KAAN projesini hadımlaştıran VATAN HAİNİDİR.
Aklınızdan bile geçirmeyin.
Bu ülkede ikinci bir Nuri Demirağ vakasına izin verilmeyecek.
‘’Ey, Oğul! Devirli bir oluşumdur, tarih. Sakın ola ki, ezelden ebede dümdüz uzanan doğrusal bir hat bellemeyesin. Güneş her gün daha mütekâmil bir dünyaya doğmaz. Gün olur, en gerideki, en öndekinden ilerde olur. Aristarkus, Kopernik’e ‘zıpçıktı astrolog’ diyen devrimci Martin Luter’den daha ilericidir. Ahmet Yesevi, Kadızade Mehmet’in çok ötesinde. Ey, Oğul! Bir şeye ille de benzeteceksen her budağından sürgün atan salkım saçak bir böğürtlen çalısına benzet tarihi. Bir sürgünü çiçeğe dururken, diğeri meyve vermekte, bir diğeri ise kurumaktadır. Bir çağda birden fazla çağ yaşanır.’’ Alev Alatlı...
Allah rahmet eylesin...
https://twitter.com/eha_medya/status...53308002783651
Her seçimde Bursa Chp'ye geçecek denir ama Akp kazanır. Kafa kafaya. ''Müthiş dönüşüm'' olacaksa Chp burayı kazanmalı. Bence bu defa Chp kazanacak. Tayyip Ağam seçimleri kazanmak istese kazanırdı. Yukarıda söylenenler doğru, YRP'yi yanına çekmesi çok mu zordu? Türkiye'de dış dinamik hesaba katılmadan yapılan analezler yanlış çıkar.Alıntı:
EHA MEDYA
@eha_medya
Halk TV’de konuşan CHP’li Gamze Pamuk'tan, Yeniden Refah Partili Doğan Aydal'a:
▪ "Yeniden Refah Partisi’nin Bursa’da aday göstermesi çok iyi oldu."
▪ "Yeniden Refah sayesinde Bursa’da CHP kazanacak ve CHP bayrağı dalgalanacak."
Prof. Dr. Mete GÜNDOĞAN
@mtgundogan
Gazeteciler Süleyman Demirel'e sorarlar;
- Efendim, sizce sandıktan ne çıkar?
Demirel cevap verir;
- Ne girerse, o çıkar.
Bakalım,
vatandaşın sandığa ne soktuğunu
pazar akşamı ortaya çıkınca
göreceğiz:)
https://youtu.be/rVaq3a-z9iU?si=3xwl_olTgDWF3AFL
Şinci göreceksiniz yeşil enerciyi...Tabii dolu fırtınası ayri hikaye. Bu boyuttaki firtina Nuh Tufani habercisi.
Mustafa Karabulut
@mustafakrblt
·
42d
Burnu kırılmadan her iki elmacık kemiğine ve alnına darbe almış.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar...ir-mi-42437864
Alıntı:
Bilinç konusu spiritüel ve pozitif bilimler için gizemli alanlardan biri. Yakın zamanlarda, Cambridge mezunu, ödüllü biyolog Rupert Sheldrake spiritüel yaklaşımın dışına çıkarak, elektromanyetik alanların ritmik salınımlarla bilinç akışları oluşturabilmesi suretiyle Güneş’in bilinçli, ne yaptığını bilen ve uzaydaki çevresiyle etkileşime giren bir varlık olabileceği hipotezini ileri sürdü.
Biliminsanının 21 sayfalık İngilizce makalesi akıcı bir dille yazılmış, ezoterik dünyadan ve felsefecilerden yaklaşımlarla desteklenen ve fizik etrafında dönen keyifli bir okumaya sahip. Dünya gezegeninin canlı, bilinçli bir varlık olduğunu kati biçimde öne süren ilk felsefecinin Platon olduğunu öğrenmek heyecan vericiydi. Yer Ana ismiyle hitap ettiğimiz, mitolojide tanrı Gaia adıyla anılan Dünyamızın biyolojik, bilinçli bir varlık olabileceği fikrine geçmişteki yazılarımda değinmiştim.
Piyasa Gündem ✮
@Piyasaturkiye1
Rüzgar türbini üreticisi Danimarkalı LM Wind Power, İzmir'deki fabrikasını kapatıp Türkiye'den çıktı.
◾700 kişi işsiz kaldı
◾40 milyon euroluk yatırım yapmıştı
◾Dünya genelindeki 15. fabrikası idi.
Alıntı:
ibrahim Haskoloğlu
@haskologlu
·
2s
Kemal Kılıçdaroğlu seçimler için oyunu kullandı.
14 yıl sonra ilk kez CHP, Kılıçdaroğlu olmadan bir seçime girdi.
İmamoğlu'nu harcayıp, tekrar partinin başına geçer...Alıntı:
Güray MOLLAOĞLU
@GurayMollaoglu
·
1 sa
Akp adayına oy atmıştır.
Burak Doğan
@doganburak29
·
18d
SON DAKİKA!
İlk sonuç Ağrı'dan geldi.
Ağrı / Tutak Yukarıkargalık köyü
Kullanılan oy 47
AK Parti 47
diğerleri 0..
Bence en önemli haber bu. Bir şeyler olacak. Seçim meçim boş iş.Alıntı:
Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü :
"CERN Parçacık Hızlandırıcısı 8 Nisan Güneş Tutulması Sırasında Ateşlenecek."
Koray Pehlivanoğlu
@korayphlvglu
Osmanlı Kayı Boyundan mı geliyor?
Prof. Paul Wittek (widek) Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu adlı kitabında Osmanlı Devleti’nin Kayı aşiretinden geldiği iddiasını reddediyor. Bu iddianın ilk kez II. Murat döneminde ortaya atılıp ondan sonra benimsendiğini ve hiçbir belgeye dayanmadığı fikrinde
Halil İnalcık da bir röportajında: "Osmanlı hanedanı 1299 yılında değil 1302'de kuruldu. Kayı teorisi Osmanlı hanedanını yüceltmek için ortaya atılmış bir teoriden ibarettir." der. (1- Sabah gazetesi. Halil İnalcık söyleşisi - 23.8.2009)
Tarihçi Erhan Afyoncu da meseleyi şöyle anlatır: “Timur’un gelişi aşiret geleneklerini tekrar canlandırdı. Bundan dolayı An*kara Savaşı’ndan sonra Osmanlılar, Kayı boyundan olduklarını ve Türklüklerini ön plana çıkardılar. Timurlulardan daha üstün olduklarını belirtmek için Oğuz şeceresinde önemli bir yere sahip olan Kayı boyundan geldiklerini her vesileyle belirttiler. O dönemde yazılmış tarih kitaplarında bu husus vurgulandığı gibi, silah ve paraların üzerine de Kayı boyunun damgası vuruldu.”
Bilirsiniz, Ankara savaşında Türkmen Beylikleri Türk olduğu gerekçesiyle Timur’un safına geçmişlerdi.
Ramazan Kurtoğlu
@KurtogluKagan
·
2s
Dostlar soruyor.”Hocam elektrikler kesilir mi?
Bir sistem önce küresel ölçeğe getirilir ki kolayca “mımcıklansın”.Elektrikler kesilse de kesilmesede insanlık “Çarpılacak”.Zira yeni dünya düzeni kaostan doğacak.Büyük ağabey”yaratıcı yıkım”ı devreye sokacak.Siz gıda ve suya bakın.
Altan Sancar
@altansancarr
·
23d
İstanbul'da katılım oranı yüzde 80'nin üzerinde oldu.
Şanlıurfa,
Açılan sandık oranı: %5
AK Parti : %36
Yeniden Refah: %34
ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR
Açılan Sandık Oranı: %2.03
İdris Nebi Hatipoğlu (AK Parti) %44.51
Ayşe Ünlüce (CHP) %39.02
Melih Aydın (İYİ Parti) %7.21
https://resmim.net/cdn/2024/03/31/fCFglH.jpg
Alıntı:
Ali Deniz Çakır
@alidenizcakir
BETİMAR sandıkların kapanmasına 5 dakika kala İstanbul anketini paylaştı.
https://twitter.com/drkaanyl/status/1774447420543283575
Bana da lazım. Videosu var.Alıntı:
Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu
@drkaanyl
Ütü, katlama işi için neler yapmışlar 🤯 bu cihaz bana lazım 🐦
Eskişehir düştü galiba. Aslında iyi haber. İzmir düşse dadından yinmez.
.
Aywaaa...!
Senin rey verdiğin sandıkta neler oldu?
Kim kazanabilir gibi...?
:notr:
Önemli olan Bursa, orayı Chp'nin kazanması lazım. Hiçbir şehir, kimsenin babasının çiftliği değil.
Erzurum için bunu söyleyemiyoruz. Orası babalarının çiftliği.
https://twitter.com/sinanatmacaa/sta...70722663350350
Bu haberi dün gördüm. Korkunç sesler geliyor. Video var.Alıntı:
Sinan Atmaca
@sinanatmacaa
🔴 Görüntüler Azerbaycan'dan. Yanardağ aktivitesi esnasında gökyüzünden gelen sesler halkı tedirgin etti. Dünyada garip olaylar yaşanmaya devam ediyor. Aynı sesler, çeşitli tarihlerde ve coğrafyalarda da duyulmuştu.
Niğde Açılan Sandık %1,8
📍AK Parti: %27.2
📍MHP: %26.1
📍CHP: %24.1
📍İYİ Parti: %11.1
Nevşehir | Açılan sandık %2
AK Parti: %35
İYİ Parti: %36
Sinop açılan sandık yüzde 1,8
CHP: % 37.8
AKP: % 21.1
Eskişehir'i Akp kazandı. Vallahi bravo Eskişehir. Aslında gidip, yerleşilecek yer burası.
https://resmim.net/cdn/2024/03/31/fCUL8b.jpg
Anka'nın sonuçlarına göre...
ESKİŞEHİR
Açılan Sandık Oranı: %43
İdris Nebi Hatipoğlu (AK Parti) %45.37
Ayşe Ünlüce (CHP) %39.85
Melih Aydın (İYİ Parti) %7.7
Kilis: Açılan sandık: %10.2…
CHP: %39.11
AKP: %25.87
MHP: %23.76
Giresun
Açılan Sandık %7
🟧 AK Parti % 41
🟥 CHP % 57.2
İstanbul | Açılan sandık %3,6
CHP: %45.9
AK Parti: %41,1
İzmir açılan sandık yüzde 3,2
CHP: % 58.3
AK Parti: % 34,2
Güncelleme: 18:14
Bursa | Açılan sandık: %10.2
Mustafa Bozbey: %44.2
Alinur Aktaş: %33.7
Bu doğruysa, herşey düşündüğüm gibi gidiyor. Akp feci oy kaybediyor.
Antalya açılan sandık yüzde 3,1
AKP: % 41,6
CHP : % 36.9
Güncelleme: 18:19
İstanbul Sarıyer
Açılan sandık %33
Ekrem İmamoğlu %52
Murat Kurum %44