Originally Posted by
Cautionary
Mutevazi yaşamaya çalışan, ailesini de bu şekilde yaşamaya teşvik etmiş biriyim...is hayatım boyunca stratejik planlama- finansal planlama yaptım, ve özel hayatımda da hemen her kararımda fizibilitesine bakarak adim atmısimdir..ama finansal konularda çok başarılı olamadım, olsaydim 5 sene önce alabilecektim emeklilik kararını.
Bu arada özel okul mevzusunun beyaz yaka kolelik düzeninin en önemli destekleyicisi olduğunu düşünmeme rağmen, büyük oğlumu mecburen özel okula verdim sayılır, orta okulda da ayni okula devam edecek, küçüğü mahalle mektebine gidecek ins...o da 2 yasından bu yana aba okuluna güderek, ozel okula gitti sayılır.
Bunu sunun icin yazdım...her durum farklı ve özel, erken emeklilik demek aileden herşeyi mahrum etmek değil, fizibilitesi iyi çıkarsa özele, çıkmazsa devlete gider...şartlara göre karar verilir.
Bu arada yeni yeni çalışma hayatına başlayanlar icin üzgünün, 1000 de bire girmeden, yanı başarılı bir eğitimli is adamı olmadan...65 yas, resmî emeklilik yaşı öncesi emeklilik imkansız gibi bir şey..zaten kari koca 20 yıllık tasarrufla ancak bir ev bir araba alabilir, kalan 20 senede de kazandığıyla ancak geçinir(çoluk çocuk belki bir yaşa geldikten sonra para biriktirmek çok zor)