sepet yapacak olursak eurobond+gr altın sepeti mi , yoksa eurobond+ altın tahvili mi ?
Printable View
sepet yapacak olursak eurobond+gr altın sepeti mi , yoksa eurobond+ altın tahvili mi ?
Eurobond + temettu/buyume şirketleri + gr altin +altın tahvili :)
bir soru daha soracağım son olarak ... kafa yine karışık benim..
herhangi bir bondun değeri düşerse ( 100 birimden 80 lere mesela) alacağımız yıllık kupon oranı düşer mi artar mı ?
kupon bedeli hiç bir zaman değişmez. sabittir.
hocam selam, kafanız bu noktada karışık duruyor. bir örnekle anlatayım..
https://tr.investing.com/rates-bonds/us900123aw05
US900123AW05
Şimdi bu bono şubat 2025 vadeli. 100 bin adet alırsan, 6 ayda bir 6 aylık kupon ödemesi: 3687,5 $ dır.. Senede ise 2 ile çarparsan
7375 $ sana kupon öder. bu faiz her sene sabittir. piyasa fiyatı kaç olmuş diye bakmanıza gerek yok. üzerindeki senelik ödenecek kupon faiz $ doları değişmiyor.. nominal değer 100 bin $.. vade sonu alacağın para bu şubat 2025de. her sene alacağın faiz de sabit 7375 $..
bu yatırımı yapmak için verdiğim linkten bakabilirsin, kabaca 98000 $ yatırım yapmak gerekiyor.
eğer Türkiye için işler kötü giderse, CDS 900 olursa vs bu kağıdı ikincil markette elinde tutanlar , satıyorlar panikle.
o ara misal 89000$ a bu kağıdı alabilirsin. işler işi giderse bu kağıdı 110000$ a satabilirsin..
ama piyasa fiyatını güngün takip etmeye gerek yok. Senin alacağın faiz belli, vadesi gelince alacağın para belli..
ev almak gibi düşün, 5 sene $ olarak hep aynı kira getirisi olacak. ancak evin değeri bu süreçte oynayabilir.
5 sene dolunca evi geri verip , paranı geri alıyorsun..
sağol detaylı açıklama için ....
m
burdan da iki soru sorucağım kusura bakma lütfen başını ağrıtıyorum..
1- bu bondun yıllık faizi 7,375.. Ancak bu faiz 100 birim için mi geçerli yoksa şu an kağıt 98,75 düşmüş hali için geçerli bu faiz?
2-1 nominal bond un karşılığı şu an 98,75. yani 100 bin dolara 100 bin bölü 98,75ten , 1012 tane nominal bond alabiliriz doğru mu?, üstteki cümlede 100 bin adet yazmışsın .... ... 100 bin dolarlık bond olacaktı sanırım kastettiğin ? benim bu eurobond ve tahvile bir türlü anlayamadım :)