4/4,5 faizle halktan borçlanırken
gecen yıl 7 üzerinde faizle borçlandı.
en az 10 dur o.
lakin 10 u da kabul etmiyorlardır.
Printable View
Benim çözemediğim denklem şu iş bankasının ve diğer büyük bankaların 2.el eurobondlarının getirisi şu an usd bazında yıllık %14-15 (Halkabank sanırım %20 üstü ama onu özel durumundan dolayı istisna tutalım) iken yeni arz edilecek bir eurobond nasıl %7 getirili olacak. Adam gider 2.elini alır ki onu dahi fazla almıyor gibi gözüküyorlar. Sonuçta banka aynı banka.Nasıl olacak bu iş çözemedim?
Evet ama Ocak ayında koparma şansı vardı ve o zaman kopsaydı kafamıza 5kg'lık bir taş düşecekti, şimdi ise artık 50kg mı 100kg'lık mı taş düşer bilemiyoruz. 5kg ile yaralanıp bir nebze de olsa kurtulma şansın var ama 50kg olunca onu bilemem. O nedenle bu riske rağmen 50kg'lık taşa kadar işi uzatmalarını ben seçim tarihini kafaya 5kg'lık ta olsa taş düşürmeden geçirme çabasına bağlıyorum. Seçimden sonra olsun 50kg'da olsa olsun politikası tercih edilmiş gibi gözüküyor.
Hayır bunların başımıza geleceğini bizim gibi güccük ! insanlar 3-4 yıl önceden gördü ama 16 yıldır ülkeyi babalaraının çiftliği gibi yönetenler görmedi . Hak edip sürüm sürüm sürünecek hülocu takımına acırsam amk lakin eni sonu bu kriz herkes gibi bizim gibilerede girecek ona yanarım ve bu yüzden hüloculara hıncım daha artıyor.
Valla biz de seçim bitmez.O seçim bitecek başkanlık seçimi yaklaşmış olacak.Bence inceldiği yerden kopsun politikası.Yoksa bu kadar güçlü başkan belediyeleri mi sallar.E halk desteği gidecekse ha belediye seçiminden önce olmuş ha gelecek başkanlık seçiminde, değişir mi.Bence akp olayı kabul edemiyor,bişiler olur eskisi gibi para akar sanıyorlar.
Ha taş hep 50 kilo :))))))) Uzun süredir 50 kilo ,dediğiniz tarihte de 50 kiloydu o taş.Ondan akp şeediyor biraz.