Gidip, Nato'nun kucağına oturuverirsiniz.Alıntı:
#SONDAKİKA
4 Rus savaş uçağı hava sahamızı ihlal etti.
— İsveç Hava Kuvvetleri
Printable View
Gidip, Nato'nun kucağına oturuverirsiniz.Alıntı:
#SONDAKİKA
4 Rus savaş uçağı hava sahamızı ihlal etti.
— İsveç Hava Kuvvetleri
Katılmıyorum. BM'deki oylamada bence çekimser kalınmalıydı.Alıntı:
Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Rusya'nın saldırganlığının "sebepsiz ve haksız" olduğunu belirterek "Kurallara dayalı uluslararası sisteme karşı bir meydan okuma eylemidir. BM Sözleşmesine hakarettir" dedi.
Alıntı:
Cem GÜRDENİZ
@cemgurdeniznet
MSB Montrö açıklaması hakkındaki görüşümdür:
Kdz’ en uzun kıyıya, en büyük Münhasır Ekonomik Bölge ve Türk boğazlarını kontrol eden Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne sahip Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmada Karadeniz’in deniz ortamında istikrarı ve statükoyu korumalıdır.
Alıntı:
Bu ancak Montrö Sözleşmesinin Türkiye’nin aktif tarafsızlığı üzerinden uygulanması ile mümkündür. Karadeniz’de İkinci dünya Savaşından bu yana tuzlu suya kan karışmamıştır. Bu da Montrö Boğazlar Sözleşmesi sayesindedir.
Şu ana kadar hükümetin uyguladığı siyasetin bu kapsamda doğru olduğunu değerlendiriyorum. MSB tarafından yapılan açıklamada Sözleşmenin 19, 20 ve 21.maddelerinin toplu olarak yorumlanarak uyguladığını;Dışişleri Bakanının açıklamalarından da 19. Md.uygulanıyor olduğunu anlıyorum.
Bu kapsamda NATO’nun Ukrayna’ya askeri araç yardımı kararı almasıyla 19. Maddede tarif edilen savaşan taraf statüsüne geçtiği yorumunu yaptıklarını ve bu nedenle Karadeniz’in tüm savaş gemilerinin giriş çıkışına kapalı tutulması kararını verdiklerini değerlendiriyorum.
..........................................Alıntı:
Türkiye’nin bu kararının tarafların en kısa zamanda ateşkese ve diplomatik çözüme erişmesi için katkı sağlayacağını değerlendiriyorum.
Bu karar sonrası Karadeniz’deki limanlarına dönmek isteyecek kıyıdaş savaş gemilerine izin verilmesi gerekeceğini vurgulamalıyım.
Recep Tayyip Erdoğan
@RTErdogan
·
14s
Türkiye devlet görevlisi
Bakü’yü düşman işgalinden kurtaran, modern Türk savunma sanayiinin öncülerinden Kafkas İslam Ordusu Komutanı Nuri Killigil Paşa’yı vefatının yıl dönümünde rahmetle yâd ediyorum.
aman deyim urusun dostluğu biti kanlanıncaya kadardır... ABD düşmanım olsa 10 km öteden boğulur gider... ama urus dediğin stalinde olduğu gibi ver bana karsı ardahanı boğazları der geçer... suriyede askerimizi bombalar, kapısında bekletir...
taraf olmayın tamam ama ben tarafım ve urus tarafında değilim. TÜRKİYE tarafıyım
Ruslar büyük ihtimal birazdan Odessa'ya çıkarma yapacaklar. Amfibi çıkarma gemileri Odessa'ya dogru gidiyor. Yine burada kuzeye dogru hava indirme harekati beklenir.
Ikinci adimda da Transdinyester ile birlesirler. Hedef basindan beri burasi olmaliydi.
Kiev'in disindaki, 65 km uzunlugundaki konvoyu cok dusundum. Hani bizim sihalar konvoylari vuruyorlardi? Açıkta, savunmasız orada durupduru.
Orada Çeçen Birlikleri var. Pek çok video izledim, normal davranmiyorlar. Sanki haplanmis gibiler. Kiev'e gir emri verilirse, katliam yaparlar. Videolarda bıçak bileyen, deli deli bakan geri zekalilar var.
Burada bütün Müslümanlarin üzerine yapıştırılacak bir katliam olabilir. Ve Putin'in hedeflerinden biri de bu olabilir. Hatta Abd'nin, Ingiltere'nin vs. Hatta Zelenski'nin.
Bizim istihbarat bunu onleyemez ama olaylar olurken ve olduktan sonra ne soylenmesi gerektigini simdiden dusunmesi, bizim politikacilara, dişişlerine gerekli raporlarin simdiden yazilmasi gerekir.
Yapiliyordur...Isallah...