hacim yok ama reel fiyatlara etkisi var :he:
hacimsiz zam geliyor :kahkah:
sinir geldi. :he: :he:
Printable View
hacim yok ama reel fiyatlara etkisi var :he:
hacimsiz zam geliyor :kahkah:
sinir geldi. :he: :he:
Fed hikayesi boş, hatta tamamen boş.
bunu çok kez ifade ettim.
Fed'in varlık alımlarını azaltması/sona erdirmesi ve 2022'de mayıstan başlayarak 3 kere faiz artırmasının bize hiçbir etkisi olmaz.
3 kere artırsa 1.25% olur zaten.
bizde artık yurtdışına agresif biçimde parasını çıkarabilecek yabancı kalmadı, ne borsada ne de tahvil piyasasında. eurobond piyasasında var olanlarda zaten özel niteliği nedeniyle burada.
en kötü ihtimal olarak 3-5 milyar çıkarsa çıkar o da artık o kadar önemli değil. Ama o da çıkmaz
şu aspilsan/tesla hikayesini ne zaman müjdeliyecekler bakalım[emoji846]
ya arkadas ben anlamiyorum
Merkez Bankasi faizi indiriyor ama piyasa faizi kendi kafasina gore hareket ediyor
E o zaman bu indirimin anlami nedir? Ciddi soruyorum yani arada bir baglanti olmasi gerekmiyormu?
BU baglanti neden kopuk?
Otoritenin elinde dth çözülümü için epey bir enstrüman var aslında. kimi gıdıklamak gibi , kimide daha cebri yollar olabilir.
şimdi kur korumalı falan diye güzellikle başladılar ama konu rijitliğini korursa ve
eğer bu işe tamamen taktılarsa ki takmış gözüküyorlar, çözülmeyen dth için bankaları sıkıştırabilirler buradan eksi faize dönebilirler mesela gıdıklamak amaçlı yanına da alımda binde2 değilde binde 7 komisyon eklerler.
gülmekten ölürüz [emoji846]
Cebri tarafta zaten liste uzun
Julki Fındıkson , gerçekten öyle böyle değil yani bayağı bir ....,.mis ama şahsen ben bu hareketin onu satın alanlar açısından önemli olduğunu düşünüyorum bu sayede bakin adam sanmistiniz 3 harfli imiş o zaman demek ki biz haklıyız oluyor .
Bu 3 harfliler çok fazla , bu memlekette .Ben artık bayağı bı anlıyorum 3 harfli görünce ama millet hatta arkadaşlarım abarttigimi hatta haksız eleştiri yaptığımı zannediyor .Zira adamlar ateşli savunuyor fikirlerini .
DTH ları zorla çözdüremezler..Güven olmayan yerde adam parasını neden bozsun ki!!?
eğer ki buna yeltenirlerse;
-Önce dth sahipleri paralarını bir şekilde sistemden çekmeye başlarlar (yurtdışı hesaplara aktarım,kiralık kasalar,yastık altı vs.)
-Belki de daha önemlisi DTH sahiplerindeki paniği ve kızgınlığı gören piyasa oyuncularının fiyata bile bakmadan dövizi almalarını
beklerim; kısaca piyasada merkez ve güdümündeki kurumlar dışında usd/euro satıcısı kalmaz hacimsiz çok sert yükselişler yaşanır.