İyi yapmışsın... Harçlara zam gelecekti..[emoji2]
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
benim yeşil pasaport son 3- 4 senede ... 2 milyon dolar ihracatı geçmemden devlet veriyormuş abi senelik 500.000 dolar ciro şartı varmış pek yüksek değildi fırsat oldu işte
dev firmalara 10 larca veriyorlarmış patron ve ortaklarına
180 tl mi ne yatırcam sadece :one:
Fazla uçup kaçmasın Eregl çarşamba 30 bin dolar param gelecek Allah kısmet ederse yapıştırırım ciğerime. Temettümü alıp nasip olursa ondan sonra da hisseleri ödünç vereceğim kira alacağım sonraki temettüye kadar ellemem
Bol kazançlar dilerim gönülden
Temettü alıp satış kastettiniz sanırım hocam
Satış kast etmedim dostum. Temettümü alıp sonra hisseleri Takasbank ödünç piyasasında ödünç verebilirsin trader arkadaşlar alırlar açığa satış filan yaparlar sana da kirasını öderler. Şu anda Eregl fiyat olarak düşük olduğu için yıllık % 5 civarında faiz ama fiyat yükseldiğinde daha yüksek olabiliyor. Örneğin 100 bin lotun var temettü aldın hisseleri de elden çıkarma gibi bir düşüncen yoksa ödünç piyasasında Örneğin % 5 den kiraya verebilirsin gelen para bir nevi el harçlığı gibi olur. İlave nakit yani. Yok ben alacağım satacağım trade edeceğim dersen bu olmaz tabii. 1 milyon lotu olan birisi mesela ortalama % 5 faizle 1 sene hisselerini kiraya verse 50 bin lotluk ilave nakit akışı sağlar temettü haricinde. Hisselerinin kullanım hakkını devrederek riski 0 ama tabii bu süreçte hissede al sat yapamazsın. Ben uzuncuyum trade etmiyorum Eregl edecek zeki trader kardeşlere vereceğim temettümü aldıktan sonra işte Allah izin verirse boşta durmasın olayı:)