-
Platform Turizm, toplam 30,66 milyon TL bedelli üç ihale kazandı
26/12/2023 06:26:00
Platform Turizm, toplam 30,66 milyon TL bedelli üç ihale kazandı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"6.12.2023 tarihinde 2023/1221536 ihale kayıt numaralı BEYOĞLU BELEDİYESİ Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan 12 Aylık GEZİ ihalesi işi 6.967.500,00 TL bedel ile ekonomik olarak en avantajlı teklif sahibi olan firmamız üzerinde kalmış olup, kesinleşen ihale kararı tarafımıza tebliğ edilmiştir.İhale mevzuatı kapsamında sözleşme imzalanması için davet beklenmektedir.
14.12.2023 tarihinde 2023/1286567 ihale kayıt numaralı BEYOĞLU BELEDİYESİ Gençlik Müdürlüğü tarafından yapılan 12 Aylık GEZİ ihalesi işi 5.875.000,00 TL bedel ile ekonomik olarak en avantajlı teklif sahibi olan firmamız üzerinde kalmış olup, kesinleşen ihale kararı tarafımıza tebliğ edilmiştir. İhale mevzuatı kapsamında sözleşme imzalanması için davet beklenmektedir.
21.12.2023 tarihinde 2023/1506161 ihale kayıt numaralı Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ve İstanbul Defterdarlığı 2024 Yılı 43 iş günü (ANADOLU) Personel Taşıması ihalesi işi 17.820.077,20 TL bedel ile ekonomik olarak en avantajlı teklif sahibi olan firmamız üzerinde kalmış olup, kesinleşen ihale kararı tarafımıza tebliğ edilmiştir. İhale mevzuatı kapsamında sözleşme imzalanması için davet beklenmektedir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Rekabet kurulu, Şişecam Investment B.V. ile ICRON arasında Sermaye Artırımına İştirak Yolu ile Pay Alım Sözleşmesini onayladı
26/12/2023 06:26:30
Rekabet kurulu, Şişecam Investment B.V. ile ICRON arasında Sermaye Artırımına İştirak Yolu ile Pay Alım Sözleşmesini onayladı.
"23.10.2023 tarihli özel durum açıklamamızda kamuya duyurulduğu üzere, Şişecam Investment B.V. ile ICRON arasında Sermaye Artırımına İştirak Yolu ile Pay Alım Sözleşmesi akdedilmişti. Söz konusu işleme Rekabet Kurulu'nun 21 Aralık 2023 tarihli toplantısında izin verilmiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
FOREKS HABER ANKETİ-Borsa'da açılış beklentileri tepki alımlarına işaret ediyor
26/12/2023 09:17:53
Borsa İstanbul'da açılış beklentileri tepki alımlarına işaret etti. Ankette BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan tahmin +32,10 puan, ortalama tahmin ise +36,83 puan oldu.
Foreks Haber'in 57 aracı kurum analisti ile düzenlediği ankette, en yüksek beklenti +136,30 puan olurken, en düşük beklenti ise -55,11 puan olarak gerçekleşti.
Ankete katılan 57 analistin 45'i pozitif açılış beklentisini dile getirirken, 12'si ise negatif açılış tahmininde bulundu.
BIST 100 Endeksi, dün günü 292,69 puan düşüşle 7.264,87 puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber tarafından günlük düzenlenen BIST100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
Medyan : +32,10
Ortalama : +36,83
Maksimum : +136,30
Minimum : -55,11
Katılımcı: 57[(+)45(-)12]
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Gübre Fabrikaları, pay değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını olumsuz etkileyebilecek nitelikte bilgi, olay ve gelişme bulunmadığını bildirdi
26/12/2023 06:27:00
Gübre Fabrikaları, pay değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını olumsuz etkileyebilecek nitelikte bilgi, olay ve gelişme bulunmadığını bildirdi.
"Geçen haftadan bu yana Borsa İstanbul'da Şirket paylarımızın fiyatında yaşanan düşüş ile ilgili olarak yatırımcılardan yoğun sorular gelmektedir.
Şirketimiz pay değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını olumsuz etkileyebilecek nitelikte bilgi, olay ve gelişme bulunmamaktadır. Şirketimiz, bağlı ortaklıklarımız ve iştiraklerimiz olağan rutin faaliyetlerine devam etmektedir. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
İş Bankası GM Aran: Şu an faiz seviyesi yabancı yatırımcının Türkiye’ye gelmesi için yeterli
26/12/2023 06:40:40
Ekonomideki son durumu değerlendiren İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Şu an faiz seviyesi yabancı yatırımcının Türkiye’ye gelmesi için yeterli. Ben 42.5 seviyesinin bunun için ideal bir seviye olduğunu düşünüyorum” dedi.
Hürriyet'ten Emre Eser'in haberine göre, “Bu haftadan anladığımıza göre, Merkez Bankası belki 2.5 puanlık bir adım atabilir ancak şu anki seviyenin yabancı yatırımcının bu ülkenin 2-5 yıllık kağıtlarını alacağı nokta olduğuna inanıyorum” diyen Aran, “Üç yıldır ilk defa etki alanımız olan konularda karamsar değilim. Geleceğe pozitif bakıyorum. Finansın geleceği hakkında da olumlu düşünüyorum” diye konuştu.
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...terli-42380287
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
-
Şişecam/Kırman: 2024 yılında önümüzde 1,5 milyar doların üzerinde yatırım planımız olacak
26/12/2023 07:06:55
Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Ahmet Kırman, "2024 yılında önümüzde 1,5 milyar doların üzerinde yatırım planımız olacak. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde planladığımız yatırımların toplamı 10 milyar doları buluyor." dedi.
Ekonomi'den Vahap Munyar'ın haberine göre Kırman, 2025 yılında faaliyete geçmesini hedefledikleri düz cam yatırımının yer aldığı Tarsus OSB’deki arazide bir başka proje kararı aldıklarını kaydetti. Kırman, "Tesisin hammadde ihtiyacına cevap verecek yeni bir kum hazırlama tesisi yatırımı kararı da aldık. 2024 Eylül ayında tamamlanması hedeflenen düz cam ve buzlu cam ihtiyaçlarını karşılayacak kum hazırlama tesisi yıllık 490 bin ton kapasiteye sahip olacak." diye konuştu.
https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...tiracak/721913
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-