Sitenin yonetim planina bakin,sonrada yonetim defterindeki su ile ilgili alinan karara bakin. Eger alinan kararlarin hukuk disi oldugunu dusunuyorsaniz ;gorevli mahkeme Sulh Hukuk mahkemesidir diye dusunuyorum.
Printable View
Yönetim planı olarak Kat mülkiyet kanunu işlemişler tapuya. Özel bir plan yok. 4 yıllık bina. Bugüne kadar gelen fatura , toplam metreküpe bölünerek 1 metreküp fiyatı bulunuyor ve her dairenin sayacındaki tüketim ile çarpılarak fiyatlandırılıyordu. 2 kapıcı ve kapalı katlı otopark gibi ortak yerlere harcanan su miktarı da böylece su tüketen dairelerden alınmış oluyordu.
Bazı sakinler , ortak yerler için harcanan suyun parasının aidat gelirlerinden ( elektrik, asansör giderleri gibi ) karşılanmasını talep etmişler ki bence de öyle olmalı. Bunlarda güya çözüm olarak faturadaki çevre temizlik, atık su vb. kalemleri ayırarak daire sayısına bölmüş, böylece suyun birim fiyatını ucuzlatmışlar. Oysa , su faturası zaten suyu tüketenden caydırıcı olsun diye atık su ve çevre temizlik gibi şeyleri barındırıyor. Bu uygulama hiç bir yerde yok. Bizim fetö beyinlerde icat çok.
Kat mulkiyetinden kaynaklandigi icin Sulh Hukuk mahkemesi gorevlidir dedim. Parayi ,ihtirazi kayitla odeyip Yoneticinin sorumluluugundan vede yoneticilerin aldigi kararin hukuk disiligindan Sulh Hukuktan mudahale isteyebilirsiniz diye dusunuyorum.
(Kesin konusamiyorum ,cunku mahkemeler sacma sapan kararlar cikartabiliyor)
Efes Tuborg %20 bindirmis fiyatlara
Beton çimento için lütfen ilgili sayfalara geçelim sayın forumdaşlar
Baska bi forumdan ressam isimli uyeden alıntı begendigim için psylasiyorum..
Ülkenin temel dinamikleri düzelmedikçe parası olan da olmayan da huzursuzdur. Dairemi 2 yıldır satamıyorum. Boş olursa kolay satılır diye kiraya da vermedim. Kira kaybı, aidat zararı vb. Emlakçı '' müşteri 350 teklif ediyor, siz 380 den aşağı olmaz dediniz ama yine de ileteyim '' diyor. Geçen hafta -tamam 350 keş paraya veriyorum, yarın tapuda buluşalım kaporanı al- dedim. 4 saat sonra kem, küm, felan filan yani yalan dolan..... Herkes olmuş manipülatör. Amaç almak değil, piyasanın dibini görmekmiş.*
Malım var derdim var. Param var uykum yok. Adalet arayacak yer yok. En basit konular bile özellikle karmaşık hale getiriliyor. Vatandaş çaresiz kalıyor. çaresiz insandan korkacaksınız. şahsen ben korkuyorum.
Beton çimento işiyle ancak rahat batanlar uğraşır
:)