Originally Posted by
roxette
Bundan bir süre önce yazmış ve fikir rica etmiştim. Sağolsun sn. Emlak bir şeyler söylemişti.
Tekirdağ-Muratlı ya bağlı bir köyde bir evimiz ve 1,5 dönüm bir bahçemiz var. Ayrıca köyde hanımın ailesine bağlı bayağı büyük tarım arazileri var. Köyde doğalgaz bulundu. İlk santral , köye 4-5 km uzaklıkta bir yerde açıldı , bir Amerikan firması işletiyor ve 7/24 doğalgaz çıkartıyor. Yaklaşık 45 gün önce bu sefer köyün içinde , bizim eve sadece 100-150 metre uzaklıkta bir bahçeye ikinci kuleyi kurdular , sondajı yaptılar ve 1 haftadır 7/24 doğalgaz çıkartmaya başladılar. Bu sefer ki bir Türk firması. Eve o kadar yakın ki bir sağlık problemi olur mu diye çok endişeleniyorum. Allah korusun kanserojen etki varmı , gerçi santral sessiz çalışıyor, bir sıkıntı yok o konuda ama genede endişeliyim. Çocuk , hanım , anne-baba yazın en az 2-3 ay orada yaşıyor. Çok yakınımızda çıkan bahçenin sahibi , köy dışından birine ait olduğundan sanırım firmaya kiralanmış , ama ne kadara kiralanmış köyde kimse bilmiyor. Söylenilen , köyün altı, köy çevresi tamamen doğalgaz , petrol ve bor dolu olduğu. Güzelim yemyeşil köyün içinden her gün tırlarca makineler geliyor , gidiyor. Traktör seslerinin yerini tır lar aldı.
Sıra bizim bahçeye , arazilere ne zaman gelicek bilmiyoruz. Piyango mu vurdu , yoksa tam ayvayı mı yiyeceğiz bilemedim gerçekten. Hukuki danışmanlığa ciddi ihtiyacımız var. Ben ilk kulede 4-5 sene sonra bu işe bakarız diyordum ama olaylar o kadar hızlı gelişiyor ki , burnumuzun dibinde 45 günde adamlar önce kuleyi diktiler , sondaj yaptılar , sondaj esnasında köyde söylenen bazen sert kayalara denk geldiklerinde gürültü de çıkıyordu hafiften , ama doğalgaza eriştiler 1 hafta önce , kuleyi söktüler ve yer altında 1 haftadır çatır çatır doğalgaz çıkmaya başladı resmen.