:wave::wave:
https://i.resimyukle.xyz/QCbfb8.png
Printable View
:wave::wave:
https://i.resimyukle.xyz/QCbfb8.png
ekonominin başına ALBAYRAK gelmiş.. Soyadı etkisi yeter... :) Berat Bey in ilgisi olmadığını biliyorum.. Nükte olsun diye...:) tümosan a etki yaptı.. burayada yapacaktır...:wave:
Emdi bitirdiler küçük yatırımcıları. Albayraklar grubu sizde vicdan varmı?
Karadeniz dalgalanıyor dibi bataklık
aq!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Deniz Yolu ile yapılan dış ticaret (itihalat+ihracat) rakamları ilgili ayın ortalama kurundan TL karşılıkları aşağıdaki gibidir.
2017 - 1. Çeyrek : 188.5 milyar TL
2018 - 1. Çeyrek : 235.2 milyar TL
Artış Oranı : %24.78
2017 - 2. Çeyrek : 199.9 milyar TL
2018 - 2. Çeyrek : 285.2 milyar TL (Haziran verisi daha açıklanmadı. Nisan/Mayıs ortalama artışı dikkate aldım)
Artış Oranı : %42.67
2018-2. Çeyrek --- 2018.1 Çeyrek artış oranı %21.2
İlk çeyrek TLMAN net kârı 10.5 milyon TL. Bu artış oranına göre bakarsak 12.7 milyon TL civarında gelebilir.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Trabzon Gümrük Müdürülüğü dış ticaret (itihalat+ihracat) rakamları ilgili ayın ortalama kurundan TL karşılıkları aşağıdaki gibidir.
2017 - 1. Çeyrek : 1.03 milyar TL
2018 - 1. Çeyrek : 1.19 milyar TL
Artış Oranı : %15.50
2017 - 2. Çeyrek : 1.18 milyar TL
2018 - 2. Çeyrek : 1.63 milyar TL (Haziran verisi daha açıklanmadı. Nisan/Mayıs ortalama artışı dikkate aldım)
Artış Oranı : %38.13
2018-2. Çeyrek --- 2018.1 Çeyrek artış oranı %36.97
İlk çeyrek TLMAN net kârı 10.5 milyon TL. Bu artış oranına göre bakarsak 14.38 milyon TL civarında gelebilir.
Haziran verileri Nisan/Mayıs ayı ortalamalarında gerçekleşirse TLMAN 2.çeyrek kârının 12.7 - 14.38 milyon TL arasında olmasını bekliyorum. Toplamda ilk 6 aylık kârı 23.7 - 24.88 milyon TL olabilir. Mevcut kurlar ile rusya ile ilişkilerimiz bozulmadığı sürece sene sonu kârının da bu artışa paralel olması kaçınılmaz. Tabi önümüzdeki seneki temettüde çok ciddi miktarda artacak.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bol kazançlar.
Albayraklar halka arz fiyatından hisselerini geri alsınlar bizde kurtulalım
Sabredemeyenler satıyor, sabredebilenler alıyor..
3 aylık karını 30 Nisan'da şıp diye açıklamıştı, 6 aylığını da pek bekletmez diye düşünüyorum, ajansa ilk düşecek bilançolardan olması sürpriz olmamalı..