Globalin sattığı mallar muhtemelen İstanbul bi,lmeme ne fonuna aldığı yüklü mallar...
Printable View
Ne olacak böyle bekle bekle nereye kadar
Fiyat 75 kusur, 904m$. Saka gibi bir fiyat. Bunlar napiyor bilmiyorum ama bu fiyatin sirket operasyonlariyla bir ilgisi yok. Insanin aklina ister istemez bilmedigim bir sey mi var demek geliyor ve bu durum su ana kadar olanlarin hepsinden cok farkli. Bu kez farkli, bu kez bittik herhalde diyesi geliyor.
Ama muhtemelen hic bir sey yok ve sacma bir fiyat manipulasyonu icindeyiz. Yeterince hisse el degistirsin diye mi bekliyoruz, bilmiyorum. 1-2 ay da boyle gecsin, hadi 6 daha boyle gecsin. Karabiga ve Meram gercekligi diye bir sey var. Spekulasyona karsi duyarsiz kalmak, yatirimci olarak sorumlulugumuz.
sn whisperer
sanırım 2018 de böyle bir dönem olmuştu...
CENAL devreye girmiş ve üretimdeydi. hisse fiyatları bir ara galip girdiği için 4 liraya ( bölünmüş hali temettü düşülmedi) vurmuştu sanırım çabuk pes ettirdiler ve vazgeçti.
Fiyat 3 liraya, 2.5 liraya düştü. yüklendik yükleneceğimiz kadar... ama fiyat düşüyordu... Çağdaş şimdiki hastagde yaptığı gibi tepemizde boza pişiriyor sürekli - özkaynakları dile getiriyor, odun kömürcüler vs diye dalga geçiyor her gün muntazaman yıldırma taktikleri uyguluyordu. sn emekli kumandan ve diğer kişiler söylediklerinin yazdıklarının fasarya olduğunu dile getirseler de ispatlasalar da bu defa küfür ediyor ettiriyor ama ona küfredenler ceza alıp kodese gidiyorlardı... bir çok insan yıldı ve önce topici sonra hisseyi terkettiler...
2.5 tan alan bizler 2 den az biraz aldık ama inanın 1.77 den yüklenmemiz gerektiği halde alamadık... halbuki o dönemlerde ayda en az 1000 lot alırken bazı aylarda 2000 lota kadar çıkabiliyorduk. bu fiyatlarda arabamızı dahil satmak inananlar için en doğrusu idi. ama yalanlar ve yılgınlık psikolojisi hepimizi mahvetti. dirençli olanlarımız satmadı...
sanki benzer bir dönemdeyiz. muhtemelen çalışıyor olsaydım belki bazı aylarda 1000 lota yaklaşabilirdim alımlarda. ama emeklilikte artık alım falan olması mümkün değil. şirkette eğer söylenen işler yapılmıyorsa bunlar suçtur ve bu suçlar bir şekilde cezasız kalmaz ama saçma sapan bir algı operasyonundan profesyonel yönetimi kimse suçlayamaz. bence en iyi yatırımları yapıyorlar ve bu enerji fiyatının düşüklüğüne rağman kar etmekteler...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir
sn. Tövbekar aklıma getirdi....
2018 kasım ayından bir yazımRakamlar şirket hakkında mutlaka bir fikir verir, ancak şirketin değerini mevcut rakamlarda değil, potansiyelinde aramak lazım...Alıntı:
Bakın ben şimdilerde alımdayım.
Aldığımı da devamlı açıklıyorum.
En son 1.93 ten alarko aldığımı topikte paylaştım.
Bu yılbaşı bilançosuna inancımın bir tezahürü.
Hayırlı işler diliyorum
İnsanların çoğu günü yaşar, biz borsacılar yarını tahmin mecburiyetindeyiz.
Mezara kadar değil, pazara kadar ortağım, diye yazmaktayım...
Daha potansiyelli hisse/ler görünce onlara da merhaba der borsacı. Ne kadar isabet ettirir? O ayrı bir soru...
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=28051 Eylül-Ekim-Kasım 2018 yazıları sizlere çok fikirler verebilir...
2018 eylül bilançosunda büyük zararlar açıklayacağını bildiğim halde taşıdığım alarko hissesine ilave yüklendim. İyi ki öyle yapmışım.
.... Beaaa...! :wave:
O karanlık, kaotik günlerde bile pusulayı şaşırmamışsınız Sn. 0101
[IMG]https://i.hizliresim.com/fz51o6c.PNG[/IMG]
"Karabigayı bilin mi sen..... kara- bigayı....?" Çok güldüm.:ok:
Bugün nereye bakacağız. Karabiga zaten cepte.
Seralara mı ? :)
Sn. Value; seralara hevesle bakıyorum... İlk aldıkları ve sonradan hizmete giren seralarda kaçıncı mahsulu aldılar? bilmiyorum...Alıntı:
value adlı kullanıcıya tekrar itibar puanı vermeden önce biraz diğer kişilere de puan vermelisiniz.
Kârsız olduğunu görseler çoktan cayarlardı..... herhalde..
Organik Gübre fabrikası kurdular. Meyve kurutma fabrikası kuruyorlar.
İnşaat ekiplerini sera inşaatına yönlendirdiler....
Yeni seralar edindiler..
Demek ki bir mama gördüler beaaa..! :yahoo:
Enerji depolama ve uçak tahavvülü işinde dişe dokunur bir gelişme yok.. Soru işareti o taraf...
Enflasyon muhasebesi uygulaması da bilanço analizi kabiliyetimizi dumura uğrattı....
Not: Bir fantezi; acaba diyorum, kargo uçağı dönüştürme işini kendi domateslerini ve milletin mallarını nakletme işine çevirirler mi?
Hava Kargo işi bu aralar pek popüler de... :whistling:
3. çeyrekle birlikte enflasyon muhasebesinin kaldırılacağı konuşuluyor o dönem belki önümüzü çok daha rahat görebiliriz.