-
Kocaer Çelik, yatırım planlarının ikinci fazında Aliağa A1 fabrikasında iki ay planlı duruş gerçekleştirecek
03/01/2024 06:21:30
Kocaer Çelik'in yatırım planlarının ikinci fazı olarak Aliağa A1 fabrikasında, 5 Ocak 2024-5 Mart 2024 tarihleri arasında planlı duruş gerçekleştirilecek.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamaya göre, planlı duruş döneminde yeni makine ve teçhizatların devreye alınması için revizyon çalışmaları yapılacak.
Açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimizin gelecek yıllardaki büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için yatırım stratejilerimizi yenilenebilir enerji yatırımları ve yüksek katma değerli yeni ürün yatırımları olarak belirlediğimizi daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu hedef doğrultusunda, Aliağa A2 Fabrikamızda 24 Nisan 2023 – 20 Mayıs 2023 tarihleri arasında planlı duruş yapmış, üretim-sevkiyat hedeflerimizde hiçbir aksamaya neden olmadan yeni makine teçhizatları üretim hatlarında devreye alarak gerekli revizyonları gerçekleştirmiştik.
Yatırım planlarımızın ikinci fazı olarak Aliağa A1 fabrikamızda, 5 Ocak 2024 - 5 Mart 2024 tarihleri arasında planlı duruş gerçekleştirilerek, yeni makine ve teçhizatların devreye alınması için revizyon çalışmaları yapılacaktır.
Planlı duruş esnasında 2024 yılı için bütçelenen üretim ve sevkiyat hedeflerinde hiçbir aksama olmaması için gereken tüm hazırlıklar tamamlanmıştır. Aliağa A1 fabrikamızdaki yeni katma değerli ürünlerin üretimine yönelik son teknolojiyi kullanarak gerçekleştireceğimiz bu yatırımlarımız sonrasında, üretim ve satışını artıracağımız katma değerli ürünlerimiz ile şirketimizin ciro ve karlılığına olumlu katkı sağlamayı, küresel rekabet avantajını ve ihracatını daha da güçlendirmeyi hedeflemekteyiz."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
KİMPUR, Türkiye'deki toplam üretim kapasitesi toplamda 171 bin ton seviyesine yükseldi
03/01/2024 06:23:00
KİMPUR, Türkiye'deki toplam üretim kapasitesi toplamda 171 bin ton seviyesine yükseldi.
KİMPUR'dan KAP'a yapılan açıklamaya göre, Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesinde bulunan üretim tesisinde kapasite 129 bin 353 tondan 141 bin 271 tona çıktı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimizin, Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesinde bulunan üretim tesisi için süresi dolan kapasite raporu yenilenmiştir. Yapılan verimlilik amaçlı bir proje ile, üretim hatlarından birinde ek kapasite elde edilmiş ve kapasitemiz 129.353 tondan 141.271 tona yükselmiştir.
Ayrıca daha önce 25.07.2023 tarihli KAP bildiriminde belirtildiği üzere, Düzce Gümüşova Organize Sanayi Bölgesindeki Üretim Tesisinde ise ilk faz olarak yaklaşık 30 bin ton poliüretan sistemleri üretiminin yapılmasını mümkün kılan alt yapı çalışmaları tamamlanmış ve bu tesisten üretim başlatılmış idi. Böylece Türkiye'deki toplam üretim kapasitesi toplamda 171 bin ton seviyesine yükselmiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Suwen'in 2023 yılı sonu itibarıyla mağaza sayısı 190'a ulaştı
03/01/2024 06:23:30
Suwen'in 2023 yılı sonu itibarıyla mağaza sayısı 190'a ulaştı.
Suwen'in KAP'a yaptığı bildirime göre, Aralık ayında Irak'ta ikinci mağaza, Cezayir'de ilk mağaza açıldı. Ayrıca Romanya'da bir mağaza açılırken, bir mağaza kapandı.
"1 Aralık 2023 - 1 Ocak 2024 tarihleri arasında yurtdışı franchise sözleşmeleri kapsamında; Irak'ta 2'inci mağazamız Erbil Gulan AVM'de, Cezayir'de ilk mağazamız Grand Mall Oran'da açılmıştır.
Söz konusu dönemde Romanya'da; Braşov Coresi AVM'de mağazamız açılmış, 31.12.2023 tarihinde Bükreş Afi Cotreceni mağazamız kapatılmıştır.
1 Ocak 2024 itibariyle mağaza sayılarımız aşağıdaki tabloda bilgilerinize sunulmuştur.
Yurtiçi Mağaza 165
Yurtiçi Mağaza - Bayi 6
Romanya 7
KKTC 2
Yurtdışı Mağaza-Bayi 10
TOPLAM 190
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Baydöner'in 2023 yılı sonu itibarıyla mağaza sayısı 166'ya ulaştı
03/01/2024 06:24:00
Baydöner'in 2023 yılı sonu itibarıyla mağaza sayısı 166'ya ulaştı.
"İzahname tarihi (10.08.2023)'den itibaren 31.12.2023 tarihine kadar 11 adet yeni restoran açılmış olup, arzu edilen verimliliği yakalayamayan 4 restoran kapatılmıştır.
İzahname tarihi itibariyle 159 olan restoran sayısı, 31.12.2023 tarihi itibariyle 166' ya ulaşmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Reeder'ın ReeDükkan satış mağazası sayısı 200'e ulaştı
03/01/2024 06:24:30
Reeder'ın ReeDükkan satış mağazası sayısı 200'e ulaştı.
"30.10.2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapmış olduğumuz açıklama ile perakende satış ve mağazacılık faaliyetlerimizi yürüten bağlı ortaklığımız Reeder Elektronik Akademi ve Mağazacılık Ticaret A. Ş.'nin 59 ilde 110 adet ReeDükkan satış mağazası ile faaliyetlerine devam ettiğini, 2023 yıl sonuna kadar da ReeDükkan satış mağazası sayısını 200 adede çıkarmayı hedeflediğimizi açıklamıştık.
200'üncü ReeDükkan satış mağazamız Şırnak ili Cizre ilçesinde Cizre Park AVM'de açılmıştır.
2023 yılı başında 52 ilde 75 adet ReeDükkan satış mağazası ile tüketicisi ile buluşan markamız, 2023 yılı içerisinde ilave olarak 23 ilde daha faaliyetine başlayan 125 adet ReeDükkan satış mağazası ile 2024 yılı başlangıcı itibari ile Türkiye genelinde 75 ilde 200 adet ReeDükkan satış mağazası sayısına ulaşmıştır.
Bağlı ortaklığımız Reeder Elektronik Akademi ve Mağazacılık Ticaret A. Ş., ürünlerimizin farklı satış noktalarında da satışa sunulması amacıyla çalışmalarına hızla devam etmektedir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
CVK Maden, Van ilinde Güneş Enerjisi Santrali yapılmasını planlıyor
03/01/2024 06:25:00
CVK Maden, Van ilinde Güneş Enerjisi Santrali (GES) yapılmasını planlıyor. GES kurulumu için Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ'ne 5 mW AC gücünde çağrı mektubu başvurusu yapıldı.
Şirket'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimiz CVK Maden İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş.'nin maden sahalarındaki enerji ihtiyacını karşılamak ve enerji maliyetlerini azaltmak amacıyla Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği çerçevesinde, Şirketimizce Van ilinde Güneş Enerjisi Santrali (GES) yapılması planlanmakta olup, GES kurulumu için Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.'ne 5 mW AC gücünde çağrı mektubu başvurusu yapılmıştır.
GES süreci ile ilgili önemli gelişmeler kamuoyu ve yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Kordsa, Kuzey Amerika'da faaliyet gösteren kompozit şirketlerinin tamamının birleştirilmesine karar verdi
03/01/2024 06:25:30
Kordsa, Kuzey Amerika'da faaliyet gösteren kompozit şirketlerinin tamamının Kordsa Advanced Materials Inc. altında birleştirilmesine ve tek bir çatı altında yönetilmesine karar verdi.
Şirket'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimizin bugün gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısında;
Şirketimizin %100 iştiraki ve lastik güçlendirme alanında faaliyet gösteren Kordsa Inc.'in %100 sahip olduğu ve doğrudan kontrolü altında bulunan, kompozit alanında faaliyet gösteren Fabric Development Inc. ile Textile Products Inc. şirketlerinin hisselerinin tamamını yine doğrudan kontrolü altında bulunan Axiom Materials Acquisition LLC şirketine devredilmesine, ilgili şirketin tür ve unvanının değiştirilerek "Kordsa Advanced Materials Inc" unvanını almasına, bu değişiklikle Amerika Birleşik Devletleri iş birimlerimizin yeniden yapılandırılarak Kuzey Amerika'da faaliyet gösteren kompozit şirketlerinin tamamının Kordsa Advanced Materials Inc. altında birleştirilmesine ve tek bir çatı altında yönetilmesine karar verilmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
ABD'de federal hükümetin borcu 34 trilyon dolara ulaştı
03/01/2024 06:34:27
ABD Hazine Bakanlığı verilerine göre, federal hükümetinin toplam borcu ilk kez 34 trilyon dolara ulaştı.
Yapılan açıklamaya göre, ödenmemiş toplam kamu borcu 34 trilyon 1 milyar dolara yükseldi. Federal borç tavanına sayılan borç miktarı da 33.89 trilyon dolara ulaştı.
Bir mali gözlem grubu olan Sorumlu Federal Bütçe Komitesi'nin başkanı Maya MacGuineas, 34 trilyon dolarlık federal borç rakamını "gerçekten iç karartıcı bir başarı" olarak nitelendirdi ve bunu siyasi liderlerin zor mali seçimler yapma konusundaki isteksizliğine bağladı.
MacGuineas yaptığı açıklamada, "Politika yapıcıların vergileri artırarak, harcamaları azaltarak ya da bir mali komisyon oluşturarak - ya da ideal olarak bunların hepsini yaparak - borçlanmamızı azaltmak için daha fazla önlem alacağı konusunda umutluyuz" dedi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter