Ben ileteyim
Bloomberg global sunucusu soruyor soruyu
https://www.bloomberg.com/news/video...h-turkey-video
Printable View
Ben ileteyim
Bloomberg global sunucusu soruyor soruyu
https://www.bloomberg.com/news/video...h-turkey-video
Bazi havalimanlari vardir . burada slotunu kaybetmemek icin bos ucakla gider ve geri gelirsin ..hava yolu sirketleri arasinda Slotlarda Hava parasi olayi var .. degerli bir slotun var slotu kaybetmek yerine 1 ay icerisinde ornek 10 sefer bos gider gelirsin ucusun masrafi 500bin $ ise bunu goze alir 10m dolarlik slotunu kaybetmezsin . bazi havalimanlarinda slot fiyatlari 15 20 milyon $ . rekor yanlis hatirlamiyorsam 70m dolardi
İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 881 artarak 7 bin 978 oldu
Kaynak : Anadolu Ajansı
İmfden para alsin tefe koyarlar ölmek var dönmek yok.
bu haber mesela 2015 in ama slot fiyatlari hakkinda bilgi verir
bu slotlari kaybetmeyimi goze alirsin yoksa bos gidip donmeyimi .
Hepinizin bildiği gibi Heatrow Havalimanı, dünyada slotun en pahalı olduğu havalimanlarından biri… Belki de en pahalısı. THY rakam açıklamadı ancak Heatrow’da her bir slotun değerinin 20-25 milyon sterlin civarında olduğu biliniyor. Öyle ki geçen Eylül ayında American Airlines, Rum milli havayolu Cyprus Airways'in tek bir slot hakkını 18.2 milyon sterlin (31 milyon dolar) ödeyerek satın aldı. Aynı şekilde Delta Airlines, iki slot için geçen yıl 28 milyon sterlin( 43.2 milyon dolar) ödedi. Rakamlara baktığımızda THY’nin iki slot için 40-45 milyon sterlin (60-70 milyon dolar) gibi bir parayı ödemiş olma olasılığı oldukça yüksek. Bu da Türk lirası ile 150-175 milyon TL’ye tekabül ediyor. Yani THY’nin iki slot için ödediği para ile liste fiyatı üzerinden bir adet Boeing 737-700 tipi uçak alınabiliyor!
İşte THY, Londra’da iki slot için neredeyse bir servet öderken bir an aklıma Kıbrıs Türk Hava Yolları geldi.
Hani şu siyasilerle sendikacıların el ele vererek batırdıkları Kıbrıs harekatının sembol şirketi Kıbrıs Türk Hava Yolları… Yanlış yönetim ve siyasi kadrolaşma sonrası işleyemez hale gelen, borç batağındayken sendikanın maaş artışı için greve götürdüğü Kıbrıs Türk Hava Yolları…
İşte o şirketin her bir slotun 25-30 milyon sterlin ettiği Heatrow Havalimanı’nda iki slotu (bazı kaynaklara göre 3 slot) vardı. Şirket artık kapanmaya doğru giderken bile ne kendisi kullanabildi, ne de bir başkasına satabildiler. THY istedi o slotları vermediler, başka şirketler talip oldu onlara da vermediler. Ve kullanılmayan altın değerindeki slotlar KTHY ile birlikte yok oldu gitti. Milyonlarca dolar para da ne KTHY’nin kasasına girdi ne de o slotları vermemek için direnen basiretsiz yöneticilerin… Üstelik hala yüzlerce KTHY çalışanı alacaklarını alamamışken…
Sabaha kadar sortculae da longcularda uyumaz gayri. Yazı gelirse sortculae tura gelirse longcular kazanacak dik gelirse koc kazanır
Bence kimse kimseyi tefe koymaz. Nasıl duyarsız bir toplumda yaşadığımızı unutmuş gibisin dostum.