Özel bankaların yurtdışında tezgah üstü piyasada işlem gören ADR ları bugün %10 a yakın artıda.
(Not: ADR lar genellikle öncü gösterge olmayıp günlük işlem hacimleri son derece düşüktür)
Printable View
Özel bankaların yurtdışında tezgah üstü piyasada işlem gören ADR ları bugün %10 a yakın artıda.
(Not: ADR lar genellikle öncü gösterge olmayıp günlük işlem hacimleri son derece düşüktür)
Halkbank, halka açık paylarının geri alınmasına dair limitlerin artırılmasına karar verdi
Halkbank hisse geri alım programında limitleri artırdı
Halkbank, azami 2 milyar 250 milyon TL tutarına kadar bankanın Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık paylarının geri alınmasına dair limitlerin artırılmasına karar verildiğini bildirdi
KAYNAK:
https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaber...ini%20bildirdi.
İSTANBUL (AA) - Halkbank, azami 2 milyar 250 milyon TL tutarına kadar bankanın Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık paylarının geri alınmasına dair limitlerin artırılmasına karar verildiğini bildirdi.
Halkbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Bankamız yönetim kurulunca, hissedarlarımızın yatırımlarının değerinin korunması ve bankamız hisse değerinde fiyat istikrarının desteklenmesi amacıyla 3 yıllık süre için Sermaye Piyasası Kurulu'nun Geri Alınan Paylar Tebliği kapsamında, daha önce 29 Ağustos 2018 ve 17 Mart 2020 tarihli Yönetim Kurulu Kararları uyarınca alımına karar verilen 120 milyon TL nominal hisseye 130 milyon TL nominal hisse ilave olarak toplamda 250 milyon TL nominal hisse (25 milyar adet pay) ve daha önce açıklanan azami 750 milyon TL tutarına 1 milyar 500 milyon TL ilave olarak azami 2 milyar 250 milyon TL tutarına kadar bankamızın Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık paylarının geri alınmasına dair limitlerin artırılmasına karar verilmiştir.''
YTD
Özel Durum Açıklaması (Genel)A+ A-
Özet Bilgi
Geri Alınacak Paylar Hakkında
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
08.02.2023
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Bankamız Yönetim Kurulu'nca, hissedarlarımızın yatırımlarının değerinin korunması ve Bankamız hisse değerinde fiyat istikrarının desteklenmesi amacıyla 3 yıllık süre için;
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Geri Alınan Paylar Tebliği kapsamında, daha önce 29.08.2018 ve 17.03.2020 tarihli Yönetim Kurulu Kararları uyarınca alımına karar verilen 120.000.000.-TL nominal hisseye 130.000.000.-TL nominal hisse ilave olarak toplamda 250.000.000.-TL nominal hisse (25.000.000.000 adet pay) ve daha önce açıklanan azami 750.000.000.-TL satış tutarına 1.500.000.000.-TL ilave olarak azami 2.250.000.000.-TL satış tutarına kadar Bankamızın Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık paylarının geri alınmasına dair limitlerin artırılmasına karar verilmiştir.
YTD
VAKBN
İlgi: 17 Mart 2020 tarihli özel durum açıklamamız.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Geri Alınan Paylar Tebliği kapsamında daha önce 17.03.2020 tarihli Yönetim Kurulu Kararı uyarınca hissedarlarımızın yatırımlarının değerinin korunması ve Bankamız hisse değerinde fiyat istikrarının desteklenmesi amacıyla azami 100.000.000 nominal adete ve 500.000.000 TL satış tutarına kadar Bankamızın Borsa İstanbul'da işlem gören "D" grubu halka açık paylarının geri alınmasına karar verilmişti.
Bu kapsamda 09.02.2023 tarihli Bankamız Yönetim Kurulu kararıyla mevcut yetki dahilindeki azami tutarların 150.000.000 nominal adete ve 1.000.000.000-TL satış tutarına artırılmasına karar verilmiştir.
KAYNAK:KAP
YTD
BDDK dan bankaların hisse geri alımlarını kolaylaştırıcı adım
14 Şubat 2023, 17:11 tarihinde yayınlandı
KAYNAK:
https://rotaborsa.com/bddkdan-bankal...astirici-adim/,
BDDK, payları borsada işlem gören halka açık bankaların, 6 Şubat 2023 ten 1 Ocak 2024 e kadar geri alım yoluyla edindikleri kendi hisse senetlerinin, çekirdek sermayeden indirim kalemi olarak dikkate alınmayacağını bildirdi.
BDDK, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfada meydana gelen depremler nedeniyle alınan ilave kurul kararlarını, resmi internet sitesinde yayımladı.
,Buna göre, bireysel kredi kartlarına ve ihtiyaç kredilerine uygulanan yüksek risk ağırlıkları, deprem bölgesindeki illerde yerleşik gerçek kişilere kullandırılanlar bakımından uygulanmayacak.
Ticari nitelikteki nakdi kredilere uygulanan yüksek risk ağırlıkları da depremlerden etkilenen müşterilere kullandırılanlar bakımından geçerli olmayacak.
Öte yandan, payları borsada işlem gören halka açık bankaların bu piyasadan geri alım yoluyla edindikleri kendi hisse senetleri, çekirdek sermayeden indirim kalemi olarak dikkate alınmayacak ve kredi ile piyasa riskine esas tutar hesaplamasına dahil edilmeyecek.
Söz konusu kararlar, 6 Şubat 2023 ten itibaren olmak üzere 1 Ocak 2024e kadar geçerli olacak.
Anadolu Ajansı
YTD
HALKB için çok olumlu bir gelişme bu ozann. Hesabımızı yapalım. Bugüne kadar 70 milyon hisse geri alımı yapıldı, ortalama alış fiyatı da 7 TL nin altında. Bunlara 450 milyon TL civarında para harcandı, demek ki 2.25 milyar eksi 450 milyon eşittir 1 milyar 800 milyon TL mevcut 250-70=180 milyon lot ek hisse geri alımı için. 1800 : 180= 10 TL hisse başına istihkak ayrılmış oluyor geri alım için. Bu durumda bankanın hissenin 10 TL nin altında seyretmesi durumunda hisse geri alımı yapacağı sonucu çıkıyor.
Halka açık kısımda 611 milyon hisse var. Geri alımlar bittiğinde bu rakam 611-250=361 milyon lot olacak. Yakında 20 milyarlık tahsisli tamamlandığında toplam lot sayısı yuvarlak 7 milyar lot olacak. Güncellenmiş halka açıklık rasyosu da o zaman 361 : 7000= %5 gibi olacak yani son derece düşük bir halka açıklık söz konusu oluyor.