40 yıllık ressam lokantaya gitmiş.Bir tas çorba sipariş etmiş.O sırada lokanta sahibi mesleğini sormuş...''RESSAMIM'' demiş.Çorbayı içerken benim resmimi yapar mısınız demiş...
Evet ,demiş.ve 10 dakikada RESMİ yapmış.
Lokantacı ,''borcum ne kadar demiş?''
Borcunuz;'' 1 altın'' demiş.
Lokantacı: ''nasıl olur. sadece 10 dakikada yaptınız''
Ressam: ''10 dakika değil. 40 yıl artı 10 dakikada...''
Olay şu, bu forumda beğendiğim-hisseden bahsetse hemen o hisseyi araştıracağım..yılların yatırmcıları ve tüm krizleri görmüş arkadaşlar var.Hakların ittiham yoksa-uzun vadeli sicilleri(yatırım sicili) temizse can kulağıyla dinlemek ve faydalanmak en rasyonel olandır.
Eğer bir HİSSEYE dikkat çekiyorlarsa incelerim...elbette öneri olamaz..SON KARAR HER ZAMAN KİŞİNİNDİR...Çünkü 20 yıldan fazla tecrübeyle ve en az 10 standarta uygun değilse o hisse burada zikredilmez diye düşünürüm...
Hisseyi burada yazmak 10 dakika ama arkada 20 yıl vardır.
Ama en salakçası bilinçsiz bir refleksle ve mantıksızca ittihamdır .
forumun zorluğu burada..Gerçek hayatta asla yüzüne bakmayacağın herif gelir sana laf atar...muhatap olur..Bir de yazdığına pişman eder.
Geçen sene BNTAS(varlığından bile haberim yoktu) 4-5 hisse zikreden birisinden duydum..sadece BNTAS bana uygun geldi..ve ondan %120 kar yapmıştım...
EN TEMEL KURAL:İşi bilme ihtimali olanları dinle ama TEK BAŞINA KARAR VER..Bu benim en temel hayat felsefemdir.