Originally Posted by
ibrahim
Tasarruf iyidir, güzeldir hatta şarttır ama ipin ucunu da bir yerden sonra kaçırmamak gerekir. Bazıları dışarıda bir kahve ile tatlı yemeyi sever, bazıları tiyatro&sinema vs. gitmeyi bazıları ara sıra dışarıda yemeyi bazıları gezmeyi sever. her şeyi kısıp tatile de gitmeyip,canı istediği halde bir iskender yemek yerine yemeyip 5-10 dolar köşeye ayırayım tarzına iş döndüğü vakit insan psikolojik olarak hastalandı demektir.Elbette hepsini de aynı anda yapalım demiyorum o ayrı bir konu.
Arkadaşım var bir tane tasarruf ile yola çıkmıştı en sonunda maaşını 70-80 tl sini zorunlu sadece ekmek alımı için ayırıp kalanı en yüksek vadeliden hatta bankaların hoşgeldin faizlerinide araştırıp ona göre direk bankaya yatırıyor du. sırf para gider diye benden çok daha zengin biri karşıma çıkmazsa evlenmem diyordu , sonunda kendiside itiraf etti ben bu kadar biriktiriyorum&yatırım yapıyorum ama ben yiyemeyeceğim başkaları yiyecek diyordu ama bu hastalığıda bir türlü yenemedi, yenemiyorda. bu şekile gelecek olursak milyon dolarlar biriktirmişiz çok mu önemli?
Not: Bu yazıyı yazan kişi maaşının yüzde 30 unu eline geçer geçmez yatırıma yönlendiren biridir. bende yılda 1-2 kere tatile çıkmayıp haftada 2 gün dışarda yemeyip o paralarında peşine düşşem en az yarısını ayırırım ama gerek olmadığı gibi böyle birşey bence insanı hasta eder.