Haha ha.. ilk yorumdaki matematik ne güldürdü.. demek ki yönetim böyle sazanları avlıyor:)
Printable View
Haha ha.. ilk yorumdaki matematik ne güldürdü.. demek ki yönetim böyle sazanları avlıyor:)
Bende kendi kendime çok güldüm... Bu tspor ve
tsporR hakkında binbir versiyonu düşündüm. işin işinden çıkamadım. aklım ermiyor. Bu şekilde bedelli olmasına... bir hinlik var bu işin içinde...
neyse defteri kapattım artık.
şuanda 1.02-1.04 arasında olan hissenin bedellisine girmiyorum. hayırlısı olsun...
iyi geceler...
evet, ilkokul kelimesi ağır oldu ancak gerçeği çok güzel yansıtıyor çünkü böyle bir hatayı ancak ilkokul çocukları yapar, borsanın anında herkese şakk diye %50 kâr elde etme fırsatı sunması mümkün olabilir mi? Böyle bir fırsatın ortaya çıkmış olması ortada çok büyük bir hatanın olduğuna işaret eder ama siz bunu maalesef görememişsiniz.
Hisse 1.02-1.04 aralığında iken 1 tl den yeni hisse alarak halihazırda zararda olan mevcut pozisyonunuzu lot bazında 3 katına çıkarmanın mantıklı tarafı olabilir mi? Enteresan olan şey şu: Böylesine akla ziyan bir bedelliyi açıklayan yönetim; bedelliye katılımın çok düşük olacağını önceden tahmin ediyor olmalıydı. Peki, bu gerçeği bile bile böyle bir bedelli açıklamanın mantığı ne olabilir? Bu bedelli ertesinde derneğin %51 olan mevcut ortaklık payı çok daha yukarı çıkacaktır çünkü kullanılmayan rüçhanları derneğin kendisi kullanacak ve yeni hisselerin çoğunu böylece derneğin kendisi satın almış olacak. Demek ki bunların amacı bu olmalı yani derneğin şirketteki ortaklık payını mümkün olduğunca yükseltmek. Peki, bunu neden istesinler? İşte bu noktada komplo teorileri devreye girer. Siz Katar deyin ben Ruslar ötekisi Uzakdoğulular vs vs liste uzayıp gidiyor.
Daha öncede belirttigim gibi...
aynen katılıyorum. başka mantığı
açıklaması yok...
Bu şartlarda 4 martta sonra hisse spikilatif veya
düz mantık çıkması gerekiyor gibi fakat bununla garantisi yokkk...
Th abi selamlar...Alıntı:
Enteresan olan şey şu: Böylesine akla ziyan bir bedelliyi açıklayan yönetim; bedelliye katılımın çok düşük olacağını önceden tahmin ediyor olmalıydı. Peki, bu gerçeği bile bile böyle bir bedelli açıklamanın mantığı ne olabilir?
Abi şirket satılmayan rüçhanları almayı garanti etmedi....
Hatırlarsan diğer sportif bedellilerinde hep alacaklarını garanti etmişlerdi....
Rüçhanlar bu kadar yamulmamışdı diye hatırlıyorum....
Bilmediğim için soruyorum:Rüçhanlar "son kalanın" elinde kalacak,son gün elinde rüçhan kalan mecbur bedelliye katılmak zorunda kalacak,(bu yüzden rüçhan fiyatı diğer sportif rüçhanlarına göre daha çok yamulmuş olabilir mi?) rüçhanları elinde kalan ama para da yatırmayan yatırımcının durumu ne olacak?Bunu değerlendirirmisin?
saygılar/başarılar
Th Abi
(Yukarıdaki bilgilere istinaden söylüyorum yakından takip ettiğim bir hisse değil...)
Elinde hisse olup,bedelliye katılmak istemeyenlerin ilk gün rüçhanları 0,13 den satmayı becerebilenlerin bir şansı vardı ama şimdi 0,07 düşmüş anlaşılan ki artık burdan satsalar daha da zarar edecekler...
Mecbur bedelliye girecekler....
Sanırım rüçhanlar ilk günde direk ciddi mana da eksi açmış...
Kaçış fırsatını vermemiş millete spek...
Böylelikle insanların rüçhanları satıp zararsız ve/veya çok az zararla bedelliden uzak durma şanslarını elinden almış spek...
Ne düşünürsün bu konuda?
Ltf şirketin satılmayan/satılamayan rüçhanları alım garantisi vermediğini göz ardı etme....
saygılar/başarılar
Rüçhan nın mantığı nedir?
(Yeni fiyatXhisse adediniz)+rüçhan satışından gelecek sermaye=Mevcut sermayeniz
Bedelliye katılmak istemeyenler oluşan yeni fiyata karşı rüçhanlarını satarak ilk koydukları sermayelerini korusunlardır...
Rüçhan fiyatını DİREK eksi açarak/düşürerek milletin mevcut sermayesini rüçhanlarını satarak korumasını engellemiş spek...
Teknik olarak olmasa bile teorik olarak mecbur etmiş bedelliye milleti....
Yanılıyormuyum TH abi....?
saygılar/başarılar