Cin borsasinin dusmemesinin sebebi bence devlet kontrolunde olmssi.adamlar zamaninda short acanlari tutuklamislardi
Printable View
Ben TR'de bir köyde yaşıyorum ve şehir merkezindeki ofisime ortalama 10 günde 1 gidiyorum. Korona yüzünden değil, normal durumlarda. Bizim köyde hiç kimse korona morona tınlamıyor, herkesin içi rahat. Günlük sütümüzü içiyoruz,organik yumurtamızı katkısız köy ekmeğimizi ev yoğurdumuzu tarladan gelen taze mahsülleri yiyip duruyoruz. Misler gibi valla.
En kötü günler geride kalmadı yeni başlıyoruz.
Abd veyahut Avrupa endekslerinin veya bist endeksi düşebilir.
Ne kadar , şu kadar bilinmez.testere ağzı iner ,direkt gibi iner.
nereye kadar mı. İnsanların psikolojik olarak yeter dediği yere yakında olmalı.
Yani birinin alım isteği gelmeli.
Canını değil, parayı düşünmeli.
Sonuçta küresel yatırımcı bilecektir.burası demek ki pahalı geliyor.
ABD balon olan Dow Jones için ilk başlangıçta 16.000 ile 13.000 arası biryer olabilir diye düşünmüştüm.ilk düşüncemdi, yaklaştı.
Bilmem belki 8.000
Bilinmeyen durumda endekste bilinmez , finansal kriz değil bu.
1. grup müthiş kazandı. SP500 future'da (oranın VIOP'u) 3400 den short açanlar 2000 den kapattığı taktirde 1400 puanlık kâr yazacak. 1 puan 50 dolardır. 3400 den açılan 1 lot short kontratın parasal değeri 170,000 dolardır. 1 e 5 kaldıraç ile bu pozisyon açılmış olsa ki orada 1 e 20 ye kadar kaldıraç kullanabiliyorsun, kontrat başına 34,000 dolar nakit koymak gerekiyor. 1400 puanda ne kadar kâr elde edildi? 1400x50=70,000 dolar. Al işte dolar bazında paranı 3 e katlamış oldun. 1 e 10 kaldıraçla işlem yaptıysan 17,000 dolar nakit koydun ve 87,000 dolar aldın yani 1 e 6. Büyük bir yatırım kurumu veya yatırım bankası rahatlıkla 50,000 kontratlık pozisyon açabilir. Kontrat başına 70,000 dolarlık kâr demek 3.5 milyar dolarlık kâr demektir. İşte bahsettiğim olay budur.