Şube oranlarıdır.
Printable View
Halkbank taki arkadaşlarla görüşmemde %13.50 -91 güne kadar veriyorlarmış....Para milyon gibi olursa oran yukarı doğru revize ediliyormuş(burger oranları gibi)....İlgilenenlerin bilgisine ...........
Mart 2017 de emekli oldum. Denizbank dan emekli olunuyor otomatik olarak (sgk)
Annemin emekli promosyonu ile ilgili Denizbank a gıcığım. Bu yüzden ilk emekli maaşımı aldığım geçen ay , ay'ın 25'inde hemen Halk Bankasına geçmek için işlemleri başlattım. Halk Bankasına geçtiği gün , 450 tl yi hemen veriyorlar. Kayınpederden biliyorum , aynı gün aldı. Halk bankasını emekli dostu olarak biliyorum , atm lerinde 5 tl yi bile çekebiliyorsunuz. Yani maaşınız mesela 2525 tl ise , 2525 olarak çekebiliyorsunuz. Diğer bankalar 10 tl katlarını veriyor diye biliyorum , tabi ki 5 tl hiç bir önemi yok ama önemli olan zihniyet. Zamanında , çok yoğun kullandığım Akbank atm sinden 50 tl (elli lira) katlarından daha düşüğünü çekemediğimi bilirim.
sn.Acıbiber,
Yukarıda yazdım ama daha net olarak anlatmak gerekirse ; eğer sgk dan emekli olacaksanız maaşınız Denizbank a yatacak ilk olarak. Denizbank ile devlet arasında anlaşma var. Başka bankaya çıkmaz. İlk maaşınızı aldığınızda hemen promosyon için bir form doldurursanız , promosyonunuzu Denizbank dan alacaksınız. Ama annem ile ilgili yaşadığım olayı topikte paylaştım , bu bankaya gıcığım , işim olmaz ve olmayacak. Bu yüzden maaşımı çektikten sonra hemen semtimdeki Halk bankasına gittim. Siz de Denizbank dan başka bir bankaya gittiğinizde promosyon formunu dolduracaksınız , ancak 1 ay bekleyeceksiniz. Çünkü maaşınızın yeni anlaştığınız bankaya devlet tarafından yatırılmasından sonra banka size promosyonu verecek. Hangi banka olursa olsun bu böyle. Eğer değiştirmezseniz Denizbank ne zaman verirse artık. Promosyonu banka kendisi veriyor , devletin ödemesi değil bu. Maaşınız 1000 tl altında olursa 300 tl , 1000-2000 tl arasında olursa 375 tl , 2000 tl üzerinde olursa 450 tl alacaksınız.
Önümüzdeki hafta PPK toplantısını bekliyorum 4 gözle. Tamam , trene 2,71 lerden atlamıştım , kardayım. Ancak son 3 aydır sıkıntılı olmaya başladı dolar. PPK toplantısında faiz artırırlarsa dolara 3-5 aylığına kadar sanırım bye bye yapacağım. Faiz kararına göre , hele bir de referanduma güvenip indirirlerse , dolarda yukarı ivmelenmesi sonucunu doğurması gerekir ki hükümet inde bu durumdan bırak rahatsız olmayı , makul ölçülerde artışı destekleyici davranışlarda , beyanatlarda bulunmaktan çekinmediklerinden hareketle dolar ile evliliğimizi kur'un daha iyi seviyelere gelmesine kadar sürdüreceğim.
Deneme için ING ye enparadan gönderdiğim 41k dolar için 22dolar masraf kesmişler. 25TL de enpara kesmişti.
Aradaki faiz farkı günlük 1,3 dolar gibi birşey 22 günde ancak masraflar çıkıyor :). Benzer miktarları elden taşımak çaldırırım korkusu ile taşikardi yaşamayacaksınız daha mantıklı. Zira 60-70 bin dolara kadar montun ceketin iç ceplerine sığar.
Sonuç olarak ING e-turuncuya yapılan 2 farklı dolar havalesinde miktardan bağımsız 22-26 dolar civarlarında ve ek olarak enparadan 25TL masraf kesilmiş oldu.