M1, M2 ve M3 diye ayrılır. En geniş tanımlı para arzı ile ekonomiye bakmak gerekir. Para artık kağıt banknot olmaktan çıkmış (bankamatikten gelen gıcır gıcır paralar) onun yerine dijitale dönmüştür.
Printable View
>>>>>>>>>>>>>
5500 personeli bulunan Anadolu üniversitesi, personeli için 41.500 liralık anlasmaya imza attı.
Anadolu Üniversitesi Maaş Promosyon İhalesi Türkiye Ekonomi Bankası'nın vermiş olduğu bedel olan 41.500 Türk Lirası ile Türkiye rekoru kırdı.
Sabah piyasa açıldığında garan shortladim, ha döner ha döner derken %5 prim ve sağlam zarar. Riske girip reverse oldum ordan tavana yakin kapattım fitlestik palayla. Son dakkada ordanda tekrar shorta döndüm. Bakalım yarın nolcak.
Diyeceğim bu parayı bir yer, bir şey emecek. İsteyen canlı hayvan pazarından koyun, keçi alır, isteyen emlak ve arazi, isteyen de temiz temiz kağıdını alır oturur. Bu para sistemde KALAMAZ. Viopçulara diyeceğim yok zira onlar bir biriyle iddiaya giriyor. Portföy hedge ettiklerini sanmıyorum. Bu sebeple Viop yapmayın, temiz temiz kağıdınızı alın keyfinize bakın.
Para fışkırıyor işte...
Yağmur yağdı,
illa pet su isteriz diyen sosyetikler dışarıda susuz kaldı..
onca negatif pompaya rağmen, güvenip kazanlara bereket versin..
telefon eder senin lafına bakmazsak olacağı buydu der ... :)))
https://i.hizliresim.com/t387xjy.png
Bu olay fışkırmanın ötesinde bir şey. Tek sorun para homojen dağılmıyor. Millet cafelerde, barlarda yerken büyük çoğunluk da halk ekmekte sıra bekliyor. Balıkçı var otur 5 bin TL bırakırsın, orada sıra var. Halk ekmeğe bak orada da sıra var. İbre şaştı, hep bu para arzının zıvanadan çıkması yüzünden.