Originally Posted by
Whisperer
Ben Alarkonun 2 tl oldugu zamana yetisemedim. Eski ceo yu dinleyip, bu adam cok garantici, ben bile kendi parami bu kadar dikkatli kullanamam diye dusunup ilk alimimi 6 liradan yapmistim. Sonra pandemi vs etkisiyle dusus basladi, yanlis hatirlamiyorsam 3.6-3.8 liralari gordu. Canim sikildikca acip 400 liraya 100 tane alarko aliyordum. Henuz Cenal borclari sifirlanmamisti. Ama borc azaldikca ve kar gorunur oldukca piyasa bize cok guzel prim vermeye baslamisti. Dusunebiliyor musunuz, bir zamanlar doviz borcun dusmesi ile fiyat ciddi korelasyon gosteriyordu. Simdi son bir yildir, dise dokunur borc yok, olan da keyfekeder kullandiklari kredi. CEO soylemisti, yeni yatirimlarda ozkaynaklara destekleyici kredi kullandiklarini. EM gostermese de aslinda devletin enflasyonist etkileri bastirmak icin enerjiyi 6 ay maliyetine sattigimiz yilda kar da yaptik. Ucak isi ve bayarya yabas gidiyor, gitsin. Oraya konacak para da bos durmuyordur zaten. Muhasebeden anlamam ama Alarkonun istese boyle bir senede bile temettu show yapacak durumda olduguna eminim. Ama tabi temettu isini yonetim bilir, acelesi yok.
Sonucta, sirket bizim sirket oldugu icin tarafli bakiyorum kabul. Ama ya ben körüm, ya da bakiyorum bakiyorum bi güdüklük goremiyorum. Sanirsam bu isin sonu yahşidir.