BİST'in raconu böyle Zdx napim 😊, dediğin gibi EREGL süper performans gösterdi son bir kaç günde.
Printable View
Bu gece bana gelen raporda dikkatimi aşağıdaki paragraf dikkatimi çekti:
The stock market’s rapid post Liberation Day ascent leaves the S&P 500 priced at more than 40 times its cyclically adjusted price-to-earnings ratio, eclipsing the 38.6 times logged in fall 2021 to mark the richest reading in history after the dot-com bubble, which saw a 44.2 CAPE in fall 1999.
Borsanın Kurtuluş Günü'nden sonraki hızlı yükselişi, S&P 500'ün döngüsel olarak ayarlanmış fiyat-kazanç oranının 40 katından fazla fiyatlanmasına neden oldu ve bu oran, 2021 sonbaharında kaydedilen 38,6 katı geride bırakarak, 1999 sonbaharında 44,2 CAPE'ye ulaşan dot-com balonundan sonra tarihteki en yüksek değeri kaydetti.
(Yenileme) BOTAŞ ile Mercuria arasında uzun dönemli LNG tedarik anlaşması imzalandı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump'ın Beyaz Saray görüşmesinde gündeme gelecek konulardan biri olacak doğal gaz ticaretinde önemli bir adım daha attık.
Millî şirketimiz BOTAŞ ile dünyanın önde gelen enerji gruplarından Mercuria arasında 20 yıla yayılan uzun dönemli LNG tedarik anlaşmasını New York'ta imza altına aldık.
2026 itibarıyla başlayacak teslimatlar kapsamında yıllık yaklaşık 4 milyar metreküp, toplamda ise yaklaşık 70 milyar metreküp doğal gaz eş değeri LNG'yi hem ABD'deki yükleme terminallerinden hem de Türkiye, Avrupa ve Kuzey Afrika'daki gazlaştırma tesislerinden teslim alacağız.
BOTAŞ'ın küresel LNG ticaretindeki etkinliğini artıran bu anlaşma aynı zamanda ülkemizin uzun vadeli arz güvenliği, fiyat istikrarı ve kaynak çeşitliliği vizyonunu da destekleyecektir. Anlaşmanın ülkemize ve tüm paydaşlara hayırlı olmasını diliyorum.
https://x.com/aBayraktar1/status/1970729986886631735
O da bir şey mi 2022 haziran ASELS alan 3 yılda * 20 Kılçıksız. Hem de böyle büyük ölçekli bir hissede. Bir de bizim piyasayı beğenmiyorlar. :) Arada bir de SMRTG & ARDYZ yaptıysa hesap makinesi çarparken zorlanır...... 150 den ASELS leri satıp bir de 21 lerden EREGL aldıysa ..... O yüzden nimet BİST. Bu arada bir de genel endeks hala USD bazında tarihi zirvesinin yarısında .......
O yüzden siyaset gibi ve diğer tüm gereksiz tartışmalardan uzak durmak işine odaklanmak lazım.
Bu işlerle ilgileniyorum diye geçinenler en kötü de pandemi sonrası ISCTR de * 10 yapamamışsa kendisini sorgulaması lazım.
Genel olarak bakarsan böyle...
Ama grafiklerde tepe- dibe bakıp hesap yaparak çok yüksek getiriler olduğunu sanan da var. Endeksin 2 yıldır yatay olmasıyla paranın zamansal kaybı %100 den fazla ama hisse dipten %20 çıkınca para kazandım sanılıyor...Ereğli topiginde 1.5-2 yıldır büyük yükseliş bekleyip mal alanların yazıları duruyor...Parası pul olmuş haberleri yok...
Abd borsaları yatırım yeridir. Paran uzun vadede dolar bazlı artar. ABD yi, Türk borsası ile karşılastirmak ya acemilik yada siyasal guzelleme yapmaktır. Forumlarda bu 2 türden de bolca var...
Türk borsasında para kazanmak için doğru hisse doğru zamanlama şarttır. Gerisi hikayedir...
Ama sorsan herkes hisse yakalar , dipten alır tepeden satar bizde...
Ben borsadan sadece doğru zamanlama yaptığım dönemlerde iyi kazandım.
Onlardan birisi de sensin. 2023 de eregl 2 dolar üstünde pazarlanırken , ben hedef 1 dolar dediğim için "ağzı olan konuşuyor yasaklayın gitsin" fetvası vermiş idin benim için. Mesela o dönem eregl alanların gerçek zararlarının çıkıp üzerine birde borsadan kazandım demeleri için eregl kaç tl olmalı ?
Zamanlama ile ilgili basit ve anlaşılır bir örnek vereyim. Xbank da bu grafik varken ben ölsem buradan banka almam. Kısa vade trade yapmadığım için...O ayrı..
17000 üstünde kapanislar görmen lazım önce ki demek ki var bir olumlu degisim diyeyim..Yada biraz satış yiyecek sonra tekrar alacağım.
Buradan alırsan montanli bir kazancın olmaz aksine zarar etme şansın var..Girdiğin riske bence değmez..
Zamanlama herşeydir..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...85aa579e91.jpg