--3. çeyrekte kur karı yazamayacak, döviz fiyatları baskılandığı için ihracatın karı da düşecek...çelik fiyatları da yükselmiyor;
--o nedenle beklemeye-izlemeye geçtim...
Printable View
--3. çeyrekte kur karı yazamayacak, döviz fiyatları baskılandığı için ihracatın karı da düşecek...çelik fiyatları da yükselmiyor;
--o nedenle beklemeye-izlemeye geçtim...
Tabiki 3. Çeyrekte çok bir beklentimiz yok net kar için...şimdilik beklentimiz endekse göre eski zirvesine gelmesi :)
Hisseden çıkanlar başlıyor kötülemeye, bütün iyi beklentileri fiyatlamış gibi kur yükselmiyor diye bir şirket için neden kötü olur ki, zaten sadece yatırım faaliyetlerinden kazançlarla kar yazacaksa yazmasın, faaliyet karı önemli. Neyse biz yolumuza bakalım, GES etkisini merak ediyorum.
zaten bilançoda bu fifo ile hesap yapıp ortalama usd kurundan satış hesaplıyorlar... yani satış cirosu hesaplanırken, 30 haziran kuru değil önceki ortalama kur alınıyor malın satış tarihine göre... yani 9 aylık bilançoda asıl usd=25 tl den göreceğiz satış tutarına yansımasını
Teknikçiler üşüşmesin diye kırmak istemiyor olabilir, asıl hareket kırılımdan sonra başlar belki de.