http://share.matriksdata.com/shareMa...11191813314290
Meshur Dudu dikdortgenine dogru salacaklar mi ne??
Printable View
http://share.matriksdata.com/shareMa...11191813314290
Meshur Dudu dikdortgenine dogru salacaklar mi ne??
Günün en düşük ve en yüksek fiyatı arasında 77 lira fark var. Sizin Allahınız kitabınız yok mu ulennn? 77 lira da ne demek? Çüşünüz.
Fedor da gelseydi taban dan alırdık
Human Patrick ile -5 fena degil
25-09-2024, 18:56#1734 AvatarıFilozof Filozof şu an forumda
Platin Üye
Duhul
Feb 2017
İkamet
Dünyadan uzak
Gönderi
23,041
Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
Gecen sene 2 Ekim aksami gelmisti temettu haberi...
Kaldi 1 hafta...
hamis günü bfren gibi ciii de yapabilir
bfren gibi yaptı!
ya ben hüstadlıktan, ordinaryus hüstadlığa terfi etmişim haberim yok. tahtada anormal bi durum var dedim, kırdığı usd direncine backtest dedim. neyse bundan sonraki analizler ücrete tabidir.
https://firealpaca.com/images/get/Al...T_0lE5t9EZ.jpg
8 çekirdek M4 işlemcili iMac bilgisayarımdan Tapatalk kullanarak gönderildi.
bedelsiz açıkladı kİ bence keşke açıklamsaydı başka zor zamanalr için bu beklenti devam etseydi :D neyse bakın bu piyasa işleyişidir bedelsiz sonrası teorik olarak normalde napması lazım? ama işte tepesine vurdular dün :D mümkünse daha çok vursun tepesine tepesine :D UMARIM YANİ... fırsatlar.... riskler...... kimine fırsat kimine risk kişinin bağlamına göre değişir :D YTD
Değerli ortaklar,
Temettü miktarını az bularak az bir miktar satmıştım, ancak hala şirkete ortağım ve bedelsiz kararını ve dünkü hareket hakkında kendi çapımda yaptığım araştırmalar ve değerlendirmeleri aşağıda madde madde sizlerle paylaşmak isterim.
1- Bedelsizin önceden haber alındığı ve son zamanlardaki yükseliş hareketinin bu insider bilgi ile yapıldığı sanki kesin gibi.
2- Dün sabah açılışta önce az biraz yukarı sürüp ardından vermesi ve oldukça yüksek bir hacim ile günü kapatması aslında 1. maddeyi destekler nitelikte. Lakin hisseden para çıkışı %4,5 düşüşü destekler nitelikte değil!
3- Bu forumda hep Ford'un bedelsiz sermaye artırımı yapması gerektiğini geçmişte vurguladım bu fikre karşı çıkan ortaklar oldu, fikirlerine saygılıyım. Şunu belirtmek isterim ki, enflasyonun yüksek olduğu bir ülke olan Türkiye'de bir şirket sermaye artırımı için (bedelli veya bedelsiz) 19-20 sene beklememeli. Sermaye şirketlerin çoğu hesaplamalarının yanı sıra kullanacağı krediyi bile etkileyen bir faktör. Göz ardı edemezsiniz.
4- Bedelsiz sermaye zamanı iyi seçilmemiş veyahut bilerek yapılmış. Hem kısa vadede bu ukrayna/rusya mehabbetinin alevlendiği gün hem de orta vadede borsanın hala direçleri kırmaya çalıştığı ancak bir türlü kıramadığı bir dönem.
5- Bedelsiz oranı bence çok fazla oldu. Bunu daha kısa dönemlerde daha küçük oranlar ile yapmak daha sağlıklı oluyor sanki.
6- Bedelsiz sermaye artırımının yatırımcı açısından hiçbir zararı yok, kar/zarar anlamında değişen bir şey yok. Ancak yatırımcı açısından pozitif psikolojik etkisi olduğu söylenir.
7- Uzun süre sermaye özellikle bedelsiz sermaye artırımı yapmayıp daha sonra briden yüksek miktarda yapınca artırım öncesi veya sonrası keski düşüşler yaşanıyor. Bunu en son CCola'da yaşadık. Hisse neredeyse %40-45 değer kaybetti. Ha onda bölünme sonrası yaşandı bu düşüş bakalım bizde nasıl olacak, dünkü harekete göre bölünme öncesinde yaşanacağı gibi bir izlenim verdi.
8- Kısa vadede düşüşler devam etse de ben orta-uzun vadede bu sermaye artırımının hisse fiyatını pozitif etkileyeceğini düşünüyorum.
Syg...