Endeks düzeltme için bahane hazır
Printable View
Endeks düzeltme için bahane hazır
Tam açıklama
Üniversitemiz Yönetim Kurulu’nun 18 Mart 2025 tarih ve 61. toplantısında alınan 3 sayılı karar ile; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 24.02.2025 tarih ve 2025/44681 soruşturma sayılı ve ekinde yer alan Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın 17.02.2025 tarih ve E-68918934-663.08[2024/519-04-R]-12 sayılı “Araştırma Raporu”nda yer alan tespitler çerçevesinde Üniversitemizde görevlendirilen İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan rapor uyarınca, Yükseköğretim Kurulu kararlarına ve mevzuatın aradığı şartlara aykırı olarak 1990 yılında Üniversitemiz İşletme Fakültesi İngilizce programına usulsüz yatay geçiş yapan 38 kişiden kaydı silinen 10 kişinin yatay geçiş kararlarının; geri kalan ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın “Araştırma Raporu”nda adı geçen kişi dahil mezun olan 28 kişinin yatay geçiş kararlarının ve bu kararlara dayalı olarak bu kişilerin elde ettikleri mezuniyetlerin ve diplomaların “yokluk” ve “açık hata” gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal edilmesine; Üniversitemizin tüm fakültelerinde yapılmış olan yatay geçişlerle ilgili inceleme ve araştırmalara devam edilmesine ve akabinde gerekli iş ve işlemlerin tesis edilmesine karar verilmiştir. Alınan karar ve bu karara dayanak teşkil eden bütün bilgi ve belgeler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) ivedilikle gönderilecektir."
Tufan Cömert
@tufancomert
·
9d
İmamoğlu’nun diplomasının iptal haberinin neden önemli olduğunu yanımda oturan İngiliz kardeşime anlatıyorum, işte 23’ünde aday olamayacak, itiraz etse de vakit geçecek, bu şartlarda Erdoğan ile yarışamayacak vs vs.
Dönüp sorduğu soru “peki birisinin diplomasını böyle istedikleri gibi iptal edebiliyorlar mı? “
Bunun üzerine Türkiye’deki üniversite giriş sistemi, Kıbrıs üniversitelerinin 90’lardaki durumu, yatay geçiş şartlarına, iddialara geçtim.
Yeni soru: “Bu kadar zaman bu suç değildi o zaman, şimdi mi suç oldu? Haksızlık değil mi? Dava açarsa kazanır değil mi?â€
Yoruldum yeminle.
alın okuyun ne duruma düşüldüğünü.
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Gönenç Gürkaynak
@GurkaynakGonenc
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı seçimi adayı Sn. Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi. Bu konuya dair hukuki değerlendirmem soruluyor. Bu konuda hukuki değerlendirmede bulunmak, bu işlemin hukuki temelde yürütüldüğü tiyatrosuna aktörlük etmek olur.