Rakam doğru ise başkan çok abartmış diyeceğim.:oleyo:
50 milyar tl yapar bu rakam zor ama imkansız değil!:rules:
Printable View
Bugün açığa alanlar açığa satanlar arasındaki savaşı satanlar kazandı.. Ancak galiba info açığını taşıyor 750 bin lot kadar. Tam bilemeyiz ancak karanlık odada Garantinin 1 milyon lota yakın mal vermesi açıkçıların açığını kapatmasını sağladı. Bu Garanti yaırımdaki vatandaş hergün açığa 2.5 milyon lot alıyor seans sonu taşıyamadığı için dönüp veriyor.. Şimdi savaş Garanti ile A1 ve İnfo arasında .. bakalım bilanço sonrası ne olacak..?
Pegasusun trafik verileri geldi.thy de yarin gönderebilir.gercek suki kari az olan ic hatlardan çekilen ucaklarla dış hatlar destekleniyor.
Bilhassa thyde amerika ve uzak dogu seferlerinde doluluk yuksek ve bilet fiyatlarida yuksek.
6 aylik bilanco gelsin bakalim.10 milyar uzeri kar olması muhtemeldir.
9 aylik bilanco kari 35 milyar tl beklenebilir.
Bekleyelim görelim derim. Sadece biz söylemiyoruz bu rakamları THY başkanıda söylüyor. Bir kere 1,5 milyar dolar kardan bahsetti başka bir defasında Lufthansa nın rekorunu kırmaktan!
6 aylıkta 10-12 arası karı mümkün görüyorum.
9 aylıkta 25-30 milyar karı mümkün görüyorum.
Thy 6 ve 9 aylklarda tarihi bilancolar getirecegine inanıyorum.
Thy nin avantajlari var
1-cografi avantaj.
2-dolar/avro paritesi avantaji
3-yolcu sayısi ve doluluk avantajı
4-brend petrolun 100 dolar altina yerleşmesi ve petrol hedge edilmis olmasi
5-istanbul havalimanının kendini isbat etmis olmasi
6-transit yolcu ve ucus agı
7-uzak doğu ve amerikanin ciroyu katlamasi
V.b
Bilanço yarın sabah gelebilir,
Daha önce paylaştığım tahminimdeyim. Vergi öncesi 8.400, 1.200 vergi öderse 7.200 gibi kar beklentim var. Vergi gideri yerine gelir falan yazarsa çok iyi olur o zaman.
3Ç için konuşmak için erken ama jet yakıt ve doluluk böyle giderse (temmuz uçuş verisi gelince bakarız) bile 3Ç bazında burda yazılan 20 milyar üstü karların gerçekleşmesini beklemiyorum, öyle bişey muhteşem olurdu tabi.
En yüksek karı açıklayan sanayi ve hizmet şirketleri de şunlar;
Şişecam 8,9 milyar TL
Ford Otosan 6,5 milyar TL
Sasa 5,5 milyar TL
Tofaş Fabrika 3 milyar TL
Türk Telekom 1,9 milyar TL
THYAO bilançosu yarın açıklanacak
Piyasa medyan beklentisi 6.8 milyar TL