3 geminin yüzde 38 i gsdde in diye kabul edersek 9 gemi için gsdhol ne kadar amortisman ayırmış bunu holding bilançosunda nerde görebiliriz.Ben tam rakamı bulamadım da.
Printable View
Yan, 250 300 falan ayrıldıysa ciddi bir miktarın hem vergisi verilmeyecek hem de net kar rakamında bu karı bizim görmememiz sağlanmış demektir.
Yani bu işte bizim anlamadığımız bir nokta var.9 gemi üç ay boyunca mal taşıyacak,sen bırak kar etmeyi şirket olarak zarar yazacaksın.Ve bu kadar verimsiz bir sektörde 2026 için bir gemi alımı siparişi daha vereceksin.Burada bizim göremediğimiz nokta ne acaba.Navlunlarda artış mı bekliyorlar,acaip bir deveulasyon mu bekliyorlar,olay nedir ben çözemedim.Hayır dolar patlayacaksa bu memlekette ilk duyacaklardan biri de turguttur :))))))))))
Tam bilemiyorum tabi de bu gsdde ın zaten yüzde 68 i holdingin değil mi.O zaman bu gsdde in bilançosunun yüzde 68 i aynı zamanda holding bilançosuna ait demektir.Yüzde 32 ise halka ait.Halk da yüzde 32 oranında kara zarara ortak şirket sahibi yani:)))))))))
Yoka gemiler elbet gsdde in.