http://resimyukle.link/a/3bb3eba2-Capture.PNG
THY döviz açık pozisyonu 19 MİLYAR tl
En önde de koşan o..????
5 tl den 20 tl ye gitti..
Varlık fonu na dikkat ...
Printable View
http://resimyukle.link/a/3bb3eba2-Capture.PNG
THY döviz açık pozisyonu 19 MİLYAR tl
En önde de koşan o..????
5 tl den 20 tl ye gitti..
Varlık fonu na dikkat ...
Bunlardanda önemlisi artık globalde parıltılı büyümeler:) pik noktasını geçti ve aşağı doğru irtifa kaybediyor..tedirginliklerin esas odak noktası bu bence..Alıntı:
"Teknik olarak sert bir satış gördük"
DÜNYA'ya açıklamalarda bulunan Gedik Yatırım Algoritmik İşlemler Müdür Yardımcısı Gizmen Nalbantlı, piyasalara ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı;
"Dünyada faizlerin yükselmesi gelişmekte olan ülke para birimlerini olumsuz etkiliyor. Özellikle LIBOR tarafındaki yükseliş bizim gibi dış finansman ihtiyacı yüksek olan gelişmekte olan ülke piyasaları için risklerin arttığını gösteriyor. Gösterge tahvil faizi %14'ün üzerindeki hareketine devam ediyor. Son gelen cari açık ve yüksek enflasyon verileri dışında erken seçim tartışmalarının kurdaki yükselişi tetiklediğini düşünüyorum.
Yurt dışı hisse senedi piyasalarında Trump'ın ticaret savaşlarını başlatacağı korkusu ile 3-4 gündür negatif hava var. Bizde de son dönemde teknik olarak sıkışma vardı. 115.300- 115.500 bölgesinin kırılması ile birlikte teknik olarak sert bir satış gördük. 115 binin altında kalıcılık sağlanması satıcılı görüntünün devamını getirebilir.
Dolar/TL'de aylık grafikte bayrak ve flamalar var. Bunların ortalama hedefi 4.17-4.23 arası. Kısa vadede ise 3.95 seviyesinin destek olduğunu 3.98 seviyesinin üzerinde kalıcılık halinde ise 4.06 ve 4.12 bölgesinin görülebileceğini düşünüyorum."
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-409252
Gund, ABD 10 yıllıklar 2 gündür güvenli liman oldu ve 7 haftanın en düşüğüne geldi; 1,75..
Amma en kötüsüde 10 yıllıklar ile 2 yıllıklar arasındaki fark 2007'den beri en düşüğüne geldi; 0,48..
Getiri eğrisi yakında yam yatay olabilir mi?.:kahkah:
Whay, baz 3 aylık libor 2,30 oldu..
2,00'da sarı alarm vermiştim..:)
2,5'un üstü kırmızı alarm bence..
Hele birde ECB kesebilirse renk-menk farketmez artık..:oleyo:
Bu ne demek şimdi ABD bonoları almayacağım..aldırırlar gülüm..:)Alıntı:
BOJ gov Kuroda:
no need to buy foreign bonds
not in a situation where we would need to buy US treasuries
Batıracakmısınız dünyayı len..:(
Alıntı:
TOKYO- Bank of Japan Governor Haruhiko Kuroda said on Wednesday the central bank needs to stick with its current framework for monetary easing to meet its inflation target.
Kuroda, speaking in response to an opposition lawmaker's questions, said the BOJ does not need to purchase foreign-currency denominated bonds.
Kominist partiyle bağlantılı yayın organı Global Times;
Muhtemelen pazarlık masasında koz olarak kullanmak içindir haber, ancak gerçekleşirse işler kızışabilir..Alıntı:
China preparing list of retaliatory tariffs on U.S. imports
ekonomi bağımsız değil, çok alttan sigortalayıp üstten alıyorlar...ucuz sigorta yapmışlar...:kahkah:...
Sabah en boş saatlerde 1 kuruş çak seans açılmasına yakın garanti en iyi alıcı konumuna otursun ve sürmeye başla
ÇİN uyarı atışı üzerine uyarı atışı yapıyor;
Yetmiyor K.Kore başkanı ile samimi pozlar..hani bu işin sadece ekonomi ayağı yok, anlarsına getiriyorlar..Alıntı:
Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng, başkent Pekin’de yaptığı basın toplantısında ABD’nin Çin’e uygulayacağı yaklaşık 60 milyar dolarlık ek gümrük vergisine karşı çıktıklarını belirterek Washington yönetimini tek taraflılığı ve ticari korumacılığı terk etmeye çağırdı.
"ABD’nin uçurumdan önce atının dizginlerini çekmesini umuyoruz.†diyen Gao, aksi takdirde kendilerinin de ulusal çıkarlarını korumak için sonuna kadar gideceklerini söyledi.
Ancak karşı tarafta, ABD'de, bıçağı bilemiş şahinler..
ABD ve Alman 10 yıllıklar ise güvenli liman modunda bekleşiyorlar şimdilik..
Bakalım kimin yumruğu güçlü..Yada kim su koyverecek..:)
Aha işte gerçeğin resmini buldum..:)
Pırıltılı büyümeler baş aşağı çevrilmiş durumda..izleyelim bakalım..
FED QT, para azalıyor..:)
https://resmim.net/f/VuCreu.png
ABD 10 yılıkların faizi artan bütçe açığı ve borçlanmaların yüksekliğine rağmen düşüyor..Alman 10 yıllıklarda öyle..ABD 10 yıllıklar şu an 2,73 , -%1,50..
Bu bonolar, globalde enflasyonun düşüşünü fiyatlıyor diyorlar..enflasyonun düşüşü aslında büyümenin düşüşü demektir..büyümenin düşüşü ise bu yüksek borçluluk oranlarıyla ciddi risk demektir..özellikle zombi şirkeler ve zombi ekonomiler için..tabi konuya bulaşma etkisinide dahil etmek lazım..
Esasen bu bonolar güvenli liman özelliği göstermeye başladı bana göre..dolayısıyla doların güvenli liman özelliği kazanarak yükselişe geçmeside pek mümkün gözüküyor bu arada..ama piyasa bu, yinede bilinmez..
Temel nedenler şöyle;
-FED taper oranının gelecek aydan itibaren aylık 30 milyar dolara çıkması..
-Tabiki FED'in yapacağını söylediği faiz artışlarıyla sıkılaşmanın artacak olması..
-Trump'ın vergi indiriminden dolayı doların anavatanına dönüyor olması..Libor/ois spread'inin yükselmesinin şu sıra en büyük nedenlerinden biri bu..
-Trump'ın ticaret kısıtlamaları getirmesi ve karşılıklı çekişme ile özellikle ÇİN nezninde EM'lerde büyümelerin düşürebilecek olması..
-Şimdilik azda olsa, dış ticaret kısıtlamaları yüzünden ortaya çıkacak dolarlarda azalma olması..
-ABD'de enflasyon ve büyüme rakamlarında şimdilik bir sıkıntı olmasada, Avrupa için aynı şeyi söylemek zor..özelliklede enflasyon konusunda..o yüzden AB'nin QE'leri sonlandıramayacağı yakın zamanda ister istemez fiyatlanabilir..
Kısaca oklar DXY'yi işaret ediyor..0,80-0,90'lar taban olmuş durumunda..izleyelim bakalım, Eur/Usd'deki düşüş ne zaman başlayacak..askıda duruyor gibi..
Tabiki biz gibi EM'ler için hiç iyi bir haber olmaz bu durum..özellikle finansal maliyetlerin arttığı şu ortamda..
ERDOĞAN: TUTTURMUŞLAR KUR AŞAĞI KUR YUKARI, GEÇİN BU İŞLERİ, TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİ ORTADADIR
hehehehe bize mi diyor nedir..:oleyo:
Gund, yukarıdakiler aşağı yukarı 3-5 ay öncede beklenti dahilindeydi..fakat devir değişti artık..:)
Yeni düzen; beklentiyi almaya gerek yok, gerçeklerde önemli değil..:oleyo::oleyo:
Bu arada gerçekler önemli olmadığına göre, bize diyor olabilir..:ss::ss:
Ayının kırk türküsü var, kırkı da armut üzerine; hesabı, günlük grafik, Keltner Kanallarının üzerinde tutunmaya gayret ediyor. Piyasa yapıcı grafiği, hafta sonu için hazırlıyor. :)
Hafta bitince, haftalık grafiğe de bakarız. Haftalık grafik, zaten 2017 içindeki son düzeltmede bile, neredeyse, hiç sat sinyali vermedi, sayılır. :)
http://s01.geekpic.net/di-ZPR8YT.png
Geçen gün bu Ters indikatör akrabama "naptın dolarları sattın mı?" diye sordum.
Kendisi bana "Yok satmadım 4,15 e çıkacağını söylüyorlar, oraya gelince satarım" dedi. anlayacağınız doların 4 ün üzerinde tutunamamasının sebebi belli oldu.
Kanımca ya dolar o söylediği 4,15 seviyesine gelmez ya da orayı geçerse çok sert ralli olur. Ben 1. ihtimali daha olası görüyorum.
Geçer de nasıl geçer? Heyecanlı mı, yoksa heyecansız mı? Şapkada bekleyen çok sayıda haber var. ABD, Menbiç, Sincar, Kandil, Sarraf. Zati Sungur gibi şapkadan bir tavşan çıkarıp, hızlı hızlı geçerlerse, nefesler tutulur.
2017 yılı cari açık/GSYİH oranı % 5.5 olarak gerçekleşti. Sıkıntı yaratır mı?
Cari açık finanse edildiği sürece sorun değildir; var mı bunun başka izah tarzı? :)
Coinler yine dipleri şey ettirmeye başladı..:(
Ortada bir panik yok ama bilindiği gibi bir gerginlik mevcut..borsalarda epeydir düşsek mi düşmesek mi modunlar..
Libor artıyor ve TED spread'de, izleyelim bakalım..Allah'tan Euro ve Yen fonlamada bir sıkıntı yok şu sıra, birde olsa..:oleyo::oleyo:
BTC 6500..aslında BTC'de bu hedge fonlar yüzünden 19000'in çok üzerinde tepe noktası bekliyordum ama globalde para azalmaya başlayınca akıbet ortaya çıkmaya başladı bence..çünki para yoksa balonda yok..:oleyo:
Sonuç olarak milyarlarca dolar para silindi coinlerde..normalde sentral bankerler normalleşiyorum dediği ölçüde trilyonlarca dolar para silinmesi lazım ortalıktan..:evil:
Mesela borsalardan..:)
Ancak borsalar coinler gibi değil tabii..sentral bankerleri yakından iligilendiriyor..:whistling:
Powel FED'in görevi borsalarda risk alanları kurtarmak değildir demişti..
Sözünün erimi değil mi henüz belli değil ama son konuşmasında Bernanke'nin durumuna düşmemek için sorulan bir soruya balon yok diyemedi ama riskler yüksek değil demekle yetindi..:)
Son durumda borsalar düşmekle, düşmemek arasında gidip geliyor..örn aşağıda DOW..:ss::ss:
Haydi ECB sana çok iş düşüyor..:kahkah:
https://i.hizliresim.com/MdAl0M.png
enki
sana btc 18000 lerde iken bu coins leri piyasadan para çekmek için kullanabilirler mi acaba çaktırmadan demiştim hatırlar mısın..
O zamanlar hayır hayatta düşmez bu coins ler deniliyordu :oleyo:
500 Milyar dolarlara vurmuş idi PD zamanında..
Şimdi 300 lerde sanırım..
Yani bence likidite kuruyunca düşmediler..
Tersine likidite kurutma olarak kullanıldılar..
Az biraz da olsa..
Haklı olabilirsin..ha Ali Veli, ha Veli Ali gibi duruyor olay..nihayetinde ben piyasa profesyoneli değilim ama hedge fonlar vb. bu işin içindeydiler..küçüklerin ellerinden alacaklardı paralarını..
Walla pek detay gerek yok ama eğer ortam normalleşecekse, mecbur yeryüzünden trilyonlarca dolar silenecek..en baştada borsalardan..bu bol paranın en çok ekmeğinide onlar yedi çünki..
Fakat fazla normalleşme bünyeye iyi gelmez, orası kesin..:)
Onu bilmiyorum da test edileceğimiz kesin
Bakalım 2008 e göre iyileşme olmuş mu
kimler sağlam kimler değil
ne kumaştan yapıldıkları ortaya çıkacak bazılarının..
Central Bank ler bir süre izleyecektirler diye düşünüyorum..
İlk dökülmede QE isteriz denilecektir ama karşılık bulacağını sanmıyorum..
Doğrudur, benzer düşünüyorum..Her hasta iyileşmek ister..önden Junk'lar gidecek gibi duruyor..bu aşamada sentral bankerler pek sorun etmez ama bıçak kemiğe dayanmaya başlayınca işin rengi değişebilir..
Yazıyı bulamam ama bir futbolcu transferine tarihi yüksek rakamlar, milyonlarca avro ödeniyordu..bir Van Gogh tablosu açık arttırmada 450 milyon dolar edebiliyordu..o zamanlar btc ise 7000 civarında idi..nerden geliyordu bu yoğurdun bolluğu.. Bora abide dikkat çekiyordu, hatırlıyorum..
Bakalım hasta düzelebilecek mi?..ben sanmıyorum ama bir şeyler önden kırılıp dökülecek, mecbur..YTD..
450 milyon dolar. biz burada 450 TL biriktireceğiz diye yırtınıyoruz.
Şahsınıza indirgenemeyecek, milyarlarca insanı ilgilendirecek bir olay ama yukarıda yazdıklarınız çoğaltılan paraların nerelere doğru aktığını çağrıştırdı bana..bir tarafta para büyük ellerde toplanırken, diğer tarafta tasarrufçuların bu global düzende yok edilmesi sistemin doğru gitmediğinin bir kanıtı esasında..eninde sonunda bir yerlerden patlaması kaçınılmaz gözüküyor..
Walla ne kadar etkili olur bilemem..Nisan ayı ortalarında bunlarda var diyor Credit Suisse;
Alıntı:
Credit Suisse says there's no need to worry just yet."We should see reduced upward pressure on Libor-OIS spreads by the middle of April," Credit Suisse said. "April tax receipts should ease the Treasurys cash needs and hence reduce the need to issue bills. Moreover, the repatriation of offshore cash can be seen as a one off."
Dolar endeksi önce çıkacak sonra çökecek teorisini anlatan bir yazı:
"And just as markets are breaking from the strain of Fed-induced tighter financial conditions, the Trump administration's policies will result in dollars piling back into the US from foreign markets - a scenario that could undermine the currency's long-term value and, ultimately, its status as a reserve currency.
Before it begins the next leg of its secular downtrend, the greenback will be squeezed higher, triggering a punishing selloff across risk assets."
Julian Brigden Warns The Dollar Will Be "The Final Napalm Run" Into The Crash