kağıdı mendebur ettiler
Printable View
kağıdı mendebur ettiler
Bu sene ne kadar kar dağıtır acaba...
Tahmini olan var mı?
Gönlü bol dürüst bir yönetim var herhalde bizi sevindirir...
Mübarek salı günü...
ironi = inori
Acaba bu rusyadaki firmanın kapanmasından dolayı olan zarar mı bu.
Hürriyet gazetesindeki bu TME operasyonunda emeği geçen iyi aile çocukları ve buna çanak tutan spk görevlileri ek olarak konsolide rapıeları onaylıyan herkesin ektiğini bitmesini temenni ediyorum...
Sizde hiç utanma hiç arlanma yok mu?
GK da görüşürüz...
ironi = inori
Zurnanın zırt dediği yere değmiş. Bakalım grafik çalışacak mı?
https://i.hizliresim.com/76W5yY.png
Hürriyet gazetesindeki bu TME operasyonunda emeği geçen iyi aile çocukları ve buna çanak tutan spk görevlileri ek olarak konsolide raporları onaylıyan herkesin ektiğini biçmesini temenni ediyorum...
Sizde hiç utanma hiç arlanma yok mu?
GK da görüşürüz...
ironi = inori
ironi = inori
ŞAKA GİBİ
___------
HÜRRİYET, Rusya ve Doğu Avrupa’nın basılı ve online seri ilancılıkta lider kuruluşu Trader Media East’in (TME) yüzde 67.3’ünü, 336.5 milyon dolara satın alarak, bugüne kadar Türkiye’den yurtdışında tek kalemde yapılmış en büyük satın almayı gerçekleştirdi. İlk kez hisselerinin yüzde 100’ü halka açık olan bir şirketin yurtdışında çağrı yoluyla satın alındığını belirten Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, "Böylece ilk kez yurtdışında kendi sektöründe çok uluslu ve lider bir şirket satın alındı" dedi.
ALTIN TEPSİDE SUNULMADI:*
"TME bize altın tepside sunulmadı.Pek çok rekabet yaşadık" diyen Vuslat Doğan Sabancı, Rusya, Polonya, Macaristan, Hırvatistan, Ukrayna, Kazakistan, Belarus ve Litvanya olmak üzere TME’nin faaliyet gösterdiği 8 ülkeye girdiklerini belirtti. Vuslat Doğan Sabancı, şöyle devam etti: "TME’nin çok güçlü markaları var, iş stratejisi satın almalarla büyümek. TME’nin üç yeni ülkeye daha girme niyeti var. Bu ülkelere konsantre olacağız. Bu pazarlarda diğer iş fırsatlarını değerlendireceğiz. Bu ülkeler yıllık reklam büyümesinin en yüksek olduğu pazarlar."*
YÜZ KÜLTÜRLÜ BİR AİLE:*
Hürriyet’in TME’yi satın almasının ayrıntılarının açıklandığı toplantıyı 8 farklı dilde selamlamayla açan Vuslat Doğan Sabancı, şunları söyledi: "350 milyon nüfuslu bir coğrafyaya yayıldık. Hürriyet artık küresel bir şirket oldu. Bu, çok uluslu bir şirket kültürü anlamına geliyor. Bu şirketin koridorlarında 10 farklı dil konuşuluyor. Artık yüze yakın kültür barındıran daha geniş bir ailenin mensubuyum."*
BİLANÇOYA YANSIYACAK:*
Çok ulusluluğun Hürriyet’in bilançosuna yansıyacağını, TME ile Hürriyet’in toplam gelirlerinin yüzde 35’inin yurtdışı kaynaklı olacağına dikkat çeken Vuslat Doğan Sabancı, "Eğer bu satın almayı 2006’da tamamlasaydık, 630 milyon YTL olan gelirler yüzde 48 artışla 930 milyon YTL’ye çıkacaktı. 145 milyon YTL olan faaliyet kárı ise yüzde 55 artışla 225 milyon YTL’ye yükselecekti. Neredeyse cüssemizin yarısı büyüklükte bir yatırım yaptık" diye konuştu.*
HEDEF BÖLGESEL LİDERLİK:*
Vuslat Doğan Sabancı, hedeflerini Türkiye’deki gibi global arenada lider medya şirketi olmak şeklinde açıklayarak, "Bu büyük bir hedef. Bunun için de çok çalışacağız. Bundan önceki adımımız 3 yıl içinde bölgenin lider internet şirketi olarak TME’ye katma değer sağlamak" dedi.*
DAHA YUKARI ÇIKMAYACAĞIZ:*
Hisse başına 10 dolar ödediklerini ve bunun doğru fiyat olduğunu kaydeden Vuslat Doğan Sabancı, TME’de Hürriyet’le beraber 5 büyük ortak olduğunu, Hürriyet’in payını daha fazla artırma niyetleri bulunmadığını söyledi. TME’nin 254 adet günlük gazete ve haftalık dergiyle reklam yayıncılığı yaptığını anlatan Vuslat Doğan Sabancı, "Türkiye’de bunun örneği yok; editoryal içeriği olmayan, reklam amaçlı yayınlar. Neredeyse tamamı parayla satılıyor. Hürriyet seri ilanlarda pazarın yüzde 65’ine sahip olduğu için benzer çalışmaya hiç gerek duymamıştık" dedi.
Bağımsız Devletler Topluluğu’nda büyük fırsatlar sizi bekliyor
TME*Rusya ve Bağımsız Devletler Birliği Genel Müdürü Leonid Makaron, TME’nin yeni sahibi Hürriyet için şunları söyledi: "1991’de Rusya’da başladığımızdan bu yana Hürriyet bizim üçüncü partnerimiz oldu. İlk ortağımız İtalyan’dı. Sanayiciydi ama global değil. İkinci Fransız-Kanadalı ortağımız ise globaldi. Ama sanayici değillerdi. Hürriyet hem global, hem de sanayici. Sadece Rusya değil bütün eski Sovyet cumhuriyetlerinde çok büyük bir fırsat Hürriyet’i bekliyor."
Hürriyet, tutku ve azimle 4-5 rakip arasından sıyrıldı
TME’nin CEO’su Pierre-Francois Catte de, TME’yi satın almak isteyen pek çok rakip arasından Hürriyet’in sıyrıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu: " TME çok ciddi 4-5 teklif aldı. Anglo-Sakson yatırım fonları ve bildiğimiz tipik büyük Avrupalı şirketler. En iyi teklifi veren Hürriyet oldu. Hürriyet sektörü çok iyi biliyor, global bir vizyonu var. Hürriyet’in bu satın alma sürecinde gösterdiği kararlılık, tutku ve azim beni çok etkiledi."
Özkök: Hürriyet model olarak gösteriliyor
HÜRRİYET*Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet’in öncü ve yenilikçi bir gazete olarak kurulduğunu, özel televizyon ve radyoların ortaya çıktığı dönemde de liderliğini koruduğunu belirterek, Hürriyet’in dünyanın en önemli medya grupları arasına girdiğini söyledi. Önceleri bir tehdit olarak algılanan interneti fırsata dönüştüren Hürriyet’in yaptığı yatırımlarla internette de lider olduğunu vurgulayan Özkök, hafta içi 570 bin hafta sonu bir milyonun üzerinde satan Hürriyet’in bütün dünyanın dikkatini çektiğini, bir model olarak incelendiğini ve daha çok inceleneceğini belirtti. Dünyanın başka ülkelerinden yatırımların Türkiye’ye geldiği bir dönemde, Hürriyet’in yurtdışında yatırım yaptığını ve artık küresel başarılara imza atacağını anlatan Özkök, şöyle devam etti: "Çok önem verdiğimiz pazarlara girdik. Bu pazarlarda medyanın yan alanlarına da ilgi gösteriyoruz. Türkiye yabancıların ilgisini çekiyor. Türk yatırımcı da kendine geldi; dışarıya çıkmaya başladı."
ironi = inori
Düşündğüm gibi 1,10-1,20 seviyelerinden bukadar küçük yatırımcı mala girmişken daha aşağılardan geri almadan bırakmazlar.Bıktırtana kadar hareketlendireceklerini zannetmiyorum.Bu süreçte 2016 dan gelen yükselen trend çizgisine kadar gevşeme yapması olası görünüyor ki buda 0,88-0,90 aralığına denk geliyor dolar grafiği de bu tezi destekliyor görünümünde.Yalnız dikkatimi çeken hisseyi eskisi gibi doğrudan salmıyorlar her 10 luk kademede oyalayıp küçük bir tepki verdirip tutundu havası vererek ufak ufak malı yediriyorlar ve bir alt 10 luk kademeye salıyorlar,bu biraz kuşku uyandırıcı.Tepkiler çok cılız kalıyor,kendine gelmesi zaman alacak gibi.
Bu hisseye en son yorum yaptığımda yine böyle bir grafik paylaşmış ve fiyat 1,14 iken alış işaretlerinin oluştuğunu söylemiştim...o yorumumdan yaklaşık bir ay geçmeden hisse 1,35 leri gördü...şu anda tekrardan bu tür işaretler aldım...tekrar aynısı olur mu bilemem...ben bu hisseye yorum yaparken temel analizi tamamen gözardı ederek yapıyorum...normalde temeli güçlü olmayan hisselere yorum yapmam...yani temeli kuvvetli değilse al anlamına gelecek yorumlar yapmam...
ama bazen de teknik ve tecrübelerimi konuşturmak istiyorum...bilgilerimi ve tecrübelerimi sınamak adına..bakalım tutuacak mı ??
bu şirket varlıklarının çok olduğunu biliyordum...şirket zarar eden iştiraklerini yavaş yavaş satıyordu...tabi bu tür davranışları olası satışlara yoruyordum..ama uzun bir süredir bu hisseyi takip etmiyordum o yüzden de temel verileri ve beklentileri nedir bilmiyorum...şirket komple satılırsa iyi olacak..bakalım bu ne zaman gerçekleşir ???
turkıshbulls sitesi de bu gün bir alış işaretinin oluştuğunu söylemiş...onlar da benim ile aynı fikirde...:kahkah: o sitelere pek bakmıyorum ama arada sırada göz atıyorum...o sitelerin gerçeklik payı vardır ama yüzde yüz doğruyu gösteriyolar diyemeyiz..
https://www.turkishbulls.com/m/Signa...r&Ticker=HURGZ
Sn keko zarar eden iştirakler kapatıldı, ek olarak arsa satışları ile şirket sadelestirmesi de yapildi bir miktar. Acaba satış yapılacak da yatırımcı mi uyutulmaya çalışılıyor. 2 sene oldu neredeyse söylenti çıkalı bu kadar uzatilir mi o da ayrı kafa karışıklığı nedeni. Uzun zaman beklemek de yormuyor değil tabi. Ytd.
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
takasları takip etmek faydalı bu tür durumlarda....bir de bu arsa ve iştirak satışlarını daha da yakından takip etmek lazım...sanki şirketi satışa hazırlıyorlar ama çok da sır vermemeye çalışıyorlar gibi...tam olarak arazileri ve iştiraklerinin tahmini değeri ne olabilir dostlar ?? bilginiz nedir ??
Çok anlamamak ile birlikte dijital web sitelerinin gücünü faaliyet raporunda göremedim. Hürriyet emlak .com mesela Bu aralar reklamları da tv de dönüyor güçlü bir site tahminimce. Ayrıca gazete tiklanma sayıları da iyi ama reklam gelirleri hakkında çok fikrim yok. Darbe öncesi yaklaşık bir buçuk sene dgzte ile birleşme mevzusu vardı. Spk sürekli onayı geciktirip tekrar başvuru yaptırdı. Darbeden sonra tekrar birleşme başvurusu yapılmadı. Bu mevzu üzerinde dekimse durmadı. Ytd.
endeksin %0,33 düştüğü ve bir arada bu miktarın arttığı bir günde %1 artıda olmak da güzeldi...bana göre güzel vede olumlu bir işaret üretti...zaten son üç gündür olumlu ve güzel işaretler birbirini takip ediyor..ama buna rağmen hala 1,00 desteğinin çok da üzerine çıkabilmiş değil...bakalım bu hisse neler yapacak ?? imkanım olursa bir de bilançosunu incelemek istiyorum..bakalım ben neler göreceğim...???
şu anda topikte bir ben bir de pasifte bir kişi olmak üzere iki kişiyiz....hisse herkesi değirmen gibi öğütüp bir kenara atmış...kimsecikler hissede kalmamış...:kahkah:
Kaç gündür hep aynı hareketler tüm gün artı 1 puan da duruyor gün sonu günün en düşüğünden kapatiyor. Bizim insanımız da çıkarken sürekli yorumlar gazlar hisse yataya sarinca ya da düşünce kayboluyorlar .
müjde gibi bir haber
olursa bu iş sanırım... buradan ekmek çok yeriz
http://odatv.com/demiroren-dog...uli...-15031857.html
Katarlı hikayesinden yerliye mi döndük şimdi? Ytd
Bu haber hisseyi hareketlendirebilir belki YTD
Sent from my SM-T585 using Tapatalk
Şu an hisseler tuz fiyatında...
başka bir şr gazete yazsa misal güneş filan ciddiye almam güler geçerim... odatv sözkonusu okunca ihtimal kuvvetli oluyor benim algımda...
tabiki kesin olsa sat sav dohol hurgz dgzt al ama ihtimal bu...
ytd tabiki
ironi = inori
ilginç sayfaya 4-5 dakika erişim kapandı sonra geldi..
Sayfa aktif ¿¿¿¿¿
ironi = inori
Formasyon, yaklaşıyor. 1,13 üzerini görürsem portföyü arttırırım.
https://i.hizliresim.com/lO86pl.png
https://odatv.com/demiroren-dogan-go...5031857_m.html
Haber dogru mu ? Bahsedilen ihale ne olabilir ?
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.
çok güzel bir haber bence...bu haber ile artık bana göre düşüş ihtimali çok çok zayıfladı...bu haberden sonra kimse satmaz buda ilk etapta hisseye güzel bir alış getirir...
peki bu haberin gerçek olma ihtimali nedir ?? arkadaşlar ister son iki gündür yaptığım yorumlarda isterse de aylar önce yaptığım yorumlarda şirketin zararlı iştiraklerini satmaya başlamasını her zaman için bir satışa hazırlık olarak gördüğümü söylüyordum...
bilmiyorum gündeme takip ediyor musunuz ?? yüksek seçim kurulu 100 milyon veya 200 milyon adet olarak hatırladığım seçim kağıtları bastırmak için ihaleye gidiyormuş...bu şunu gösteriyor ülkemizde bir erken seçim gündemdedir hem de yakın zamanda ...
peki erdoğanın için bu seçimin anlamı nedir ?? bana göre kendisi için hayati önemdedir...bu seçimde muhalefetin sesini duyurabilecek veya kendisini eleştirebilecek bir yayın organına tahamülü olmaz...bu yüzden de kendisinin sesinin daha güçlü çıkması için hürriyet gazetesi çok önemlidir..Demirören ise malumunuzdur...tayibin çok yakın adamı...tv lerde a haber ne ise gazetelerde de Demirören gazeteleri odur...
yalnız oda tv nin mahiyetini bilmiyorum...oda tv nin bu tür konulara ne kadar hakim olduğunu da bilmiyorum...
ama kendi mantığımıza vede gördüğümüz işaretlere baktığımızda bu ihtimalin güçlü olduğuna inanıyorum..
sayın kırımlı da bir grafik paylaşmış...hisse gerçekten de kritik ve de çok önemli bir desteğine ulaşmıştır...bu destekten aynı zamanda güçlü tepki verme potansiyeli de vardır...bu günden sonra hürriyet tahtasında çok ilginç vede hareketli seansların yaşanacağına inanıyorum...
borsaya ilk girdiğimde (2006 yılı) hürriyetin 4 tl lerde doholün ise 2 tl lerde olduğunu hatırlıyorum...aradan tam 12 yıl geçmesine rağmen hürriyet şu anda 1 tl de dohol ise 0,73 tl lerdedir...:kahkah: yani daha fazla olmaz arkadaşın dediği gibi gerçekten de hisse tuz fiyatındadır...
şirket satışları veya birleşmeleri hisselerdeki gözden kaçan bir çok değeri ortaya çıkarır...ofisin masası bile değerlemeye girer...:kahkah: marka değeri gibi somut olmayan değerler dahi hesaplanır...banviti hatırlıyorum şirket yıllık 100 milyon zarar açıklarken vede fiyatı 2 tl iken satışa çıktı...Banvit o vakit 12 tl den satıldı....
hürriyetin varlıkları nedir bilmiyorum zaten o yüzden de geçen gün bir arkadaşa sormuştum...duruma bir bakmak lazım dostlar...tayip için de önemli olacak bu gazete alışı bana göre hürriyet için de kurtuluş kapısıdır...
artık aydın doğanın da yavaş yavaş medyadan çekilmesi gerekiyor...hükümet ile papaz olmuşken bir yere varmak çok zor...
benim bu yorumumda da hissenin bolinger bandını test ettiği ve yukarı dönmeye başladığı görülüyor...alış işaretleri vermemiş diğer göstergelerin ise diplerde olduğu ve dönebilecek yerde olduğu görülüyor...
yani teknik olarak da aslında hisse önemli diplerindedir ve son bir kaç gündür ufak ufak alış işaretleri oluşmuş idi...
bakalım piyasa nasıl davranacak ?? biz ne dersek diyelim karar piyasanındır...açıkçası bende çok merak ediyorum....
en yakın dirençler 1,02 ve 1,04 te....buraları geçilirse çıkış ivmelenir...bu ivme ile sonraki hedef 1,12 olur...orası 20 lik emanın geçtiği yerdir....tabi bunu başaracak olursa ??? bakalım piyasa nasıl bir karar verecek...özelikle oda tv nin verdiği haberin altı dolu ise hisse daha da güçlenerek çıkabilir..
ama ister haberin altı dolu olsun isterse de olmasın zaten mantık eninde sonunda bu gazetenin satılmasını gerektiriyor...ikinci bir konuda teknik olarak tam da tepki verebilecek bir yere gelmiş olmasıdır..çift yönlü olumluluk var...bakalım piyasa ne diyecek bu işe ???? bende merak ile takip ediyorum...
size fırsatım olduğunda hürriyetin bir de bilançosunu inceleyeceğimi söylemiştim..bu gün biraz baktım ..gördüklerimi paylaşayım..
öncelikle ciro sırası ile birinci çeyrek 131 milyon ,ikinci çey. 143 mil. üçüncü çey.127 mil...dördüncü çey....137 milyondur...
ciro birbirine yakındır ve düzenlidir...
ana ortaklığa ait kar zarar ise şöyle olmuştur....birinci çey....-19,5 mil ikinci çey...-48 milyon üçüncü çey..-49,5 mil dördüncü çey..-147,5 milyon olmuştur....toplamda -264,5 milyon zarar açıklamıştır...
yalnız bu zararın -252,3 milyonu durdurulan faaliyetlerden gelmiş...yani satılan bir iştirakten 252,3 milyon zarar yapmışlar ve bunu bilançoya yansıtmışlar...bu iştirak satışından olmazsa son çeyrekte 117 milyon kar olacakmış...( olası bu kar nerden kaynaklanabilir araştırmak lazım..bir de bilen arkadaşların da tekrardan inceleyip beni teyit etmeleri lazım...acaba gözden bir şey mi kaçırdım ??)
her üç çeyrekte ciddi zarara rağmen (toplamda 117 milyon zarar ) 264,5 milyonluk toplam zarardan 252,3 milyonu son çeyrekteki iştirak satış zararı olduğu için ve eğer bu iştirak satışı zararı olmazsa zarar sadece 12 milyon tl olacakmış...
diğer ilginç bilgiler ise şudur...
ilk üç çeyrekte ortalama -12 milyon faaliyet dışı finansal giderler varken son çeyrekte bu miktar -7 milyona düşmüştür...eğer bu performans devam ederse yılda (12-7=5*4=20) 20 milyon daha az finansman gideri oluşacaktır...
genel yönetim giderleri ilk üç çeyreğin ortalaması 23,5 milyon iken son çeyrekte -11 milyon tl olmuştur...eğer bundan sonraki çeyreklerde de bu durum devam ederse (23,5-11 =12,5 *4 =50 milyon) çeyreklerde 12,5 milyon ,tüm yılda ise 50 milyon daha az gider oluşacağından bilançoya katkısı 50 milyon + olur...
uzun vadeli yükümlülükleri yılın ilk çeyreğinde 292 milyon iken son çeyrekte bu miktar 214,5 milyona inmiştir..burada 77,5 milyonluk bir azalma var...
finansal borçları birinci çeyrekte 189 milyon iken son çeyrekte 150,5 milyona düşmüştür...burada da 38,5 milyonluk bir azalma var...
kısa vadeli yükümlülükleri 33 ten 34,6 milyona çıkmıştır...aradaki fark sadece 1,6 milyon gibi düşük bir miktardır...
geçmiş yıl zararları birinci çeyrekte 520 milyon iken,son çeyrekte 494 milyona düşmüştür...burada da 26 milyonluk bir iyileşme var...
faaliyet karı ve zararı birinci çeyrekte -8,5 mil....ikinci çeyrekte +6,5 milyon...üçüncü çeyrekte -3,5 milyon....dördüncü çeyrekte ise +14 milyon tl olmuştur...bu kalemde de iyileşme var...
kısacası son çeyrekte toparlanmalar göze çarpıyor...
şu ana kadar finansal giderlerin azalması ve yönetim giderlerinin azalmasından kaynaklı toplamda yıllıkta 70 milyonluk bir iyileşme göze çarpıyor...
biraz daha incelemek lazım...gözden kaçırdığımız veya yanlış gördüklerimiz varsa lütfen bizi düzeltin dostlar...
https://i.hizliresim.com/QV0r4g.jpg
1993 senesinden başlayan uzun vade (cycle) dereceli bir tam yükseliş döngüsü(1-2-3-4-5) 2018 yılı içerisinde tamamlanacak. Cycle zirvesi minimum 3.02 seviyelerinde sonlanacaktır. Büyük bir olasılıkla 2006 zirvesi olan 4.70 seviyesine aşacaktır. 2006 senesinden başlayan 4. Düzeltme dalgası, genelde 4ncü dalgalarda oluşan tipik bir daralan üçgen (A-B-C-D-E) formasyon görünümünü vermekte. (Buradaki tek çekincem (kırmızı) C dalgasının uzunluğu ve 5 dalga görünümü vermesi)
Hisse 30.11.2017 deki fiyat çubuğunda 1.07 fiyat seviyesinin altına sarkarak(dip: 0.98) satış verdi. O günden beri hala alım vermedi.
Mart ayı içerisinde tekrar al vermesi için hissenin Kapanış fiyatından bağımsız olarak, minimum seans içi 1.38 görmesi gerek. Şahsen ben hiç ihtimal vermiyorum.
Beklentim mart ayı içerisinde seans içi 1.06 fiyatını görmeyeceği yönünde. Kaldı ki; E (kırmızı) dalgasının 0.94 seviyelerine görmesi hiç şaşırtıcı olmayacaktır.
Daralan üçgenler de E dalgası alt trend çizgisi üzerinde sonlanır.(çok nadir olarak alt trend çizgisine kadar gevşer).
Eğer hisse senedi mart ayını 1.06 seviyesine görmeden tamamlar ise, nisan ayında senedin al vermesi için seans içi 1.21 fiyatını görmesi gerekecek.
Y.T.D
faaliyet raporundan bir kesit...
(1) İlgili bağlı ortaklığın kuruluşu 6 Ekim 2017 tarihinde tescil olmuştur.
(2) İlgili bağlı ortaklık 12 Haziran 2017 tarihi itibariyle tasfiye sürecine girmiştir.
(3) İlgili bağlı ortaklık 30 Eylül 2017 tarihi itibariyle tasfiye sürecine girmiştir.
(4) İlgili bağlı ortaklık 1 Mayıs 2017 tarihi itibariyle tasfiye sürecine girmiştir.
(5) İlgili bağlı ortaklık 16 Kasım 2017 tarihi itibariyle satılarak devrolmuştur.
(6) İlgili bağlı ortaklık 7 Haziran 2017 tarihi itibariyle satılmıştır.
(7) İlgili bağlı ortaklık 29 Eylül 2017 tarihi itibariyle tasfiye olmuştur.
(8) İlgili bağlı ortaklık 5 Eylül 2017 tarihi itibariyle tasfiye olmuştur.
(9) İlgili bağlı ortaklık 15 Kasım 2017 tarihi itibariyle tasfiye olmuştur.
(10) İlgili bağlı ortaklık 9 Haziran 2017 tarihi itibariyle tasfiye olmuştur.
(11) İlgili bağlı ortaklık 14 Ağustos 2017 tarihi itibariyle tasfiye olmuştur.
(12) İlgili bağlı ortaklık 2012 yılı içerisinde faaliyetlerini durdurmuştur.
(13) İlgili bağlı ortaklık Yönetim Kurulu'nun 22 Kasım 2017 tarihli kararı ile dijital platformların faaliyetlerinin durdurulmasına karar vermiştir.
(14) İlgili bağlı ortaklık 23 Mart 2017 tarihi itibariyle tasfiye olmuştur.
dip notlarda bir çok bağlı ortaklığın tasfiye sürecine girdiği yazıyor...bunlardan sadece bir tanesi kuruluş ile ilgilidir diğer 13 tanesi ise tasfiye olmaları ile alakalı notlardır...bu şirketleri irdelemekte fayda var...
31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla Şirket’in ve bağlı ortaklıklarının personel sayısı 1.521’dir (31 Aralık 2016: 2.050
529 personel azalmıştır..büyük bir ihtimalle zarar eden iştiraklerin satılmasından dolayı personel azalmıştır...
Sn. Keko tespitleriniz doğrudur nerelerden kaynaklandığı hakkında kısaca size bilgi vereyim , -252mly durdurulan faaliyetler kaynaklı zarar şirketin yurtışı iştiraki TME den kaynaklanmayadır.Yıllar önce büyük umutlarla ve paralarla alınan bu şirkket alındığı günden itibaren şirket için kara bir delik olmuş sürekli artan zararlar yazmıştır.(Para transfer vesilesi olmuştur da diyebiliriz.)Olumlu kısmı kara bir delik kapanmış bundan sonrası için enazından burası kaynaklı bir zarar kalemi yazmayacaktır.Yalnız ana ortaklı zararını sadece buraya bağlamak yanıltıcı olacaktır, son dönem karının sebebi şirketin bodurum ve trabzondaki arsa satışlarının yansıması ve şirketin yeniden değerleme yaparak yansıttığı +lar sayesindedir.
Ayrıntılı bilançoyu inceledğimizde ana faaliyet karının geçen yıllara kıyaslandığında her yıl sürekli düştüğü bunu yönetim giderlerinde sürekli iyileştirme yaparak dengelemeye çalıştığını görürsünüz.Burda basılı gazete tirajının sürekli düşüş içinde olduğu internet gelirlerinin ise henüz burdan kaynaklı tiraj ve reklam gelirlerinin yerini dolduramadığı anlaşılıyor.Ayrıca özsermayede TME den yazan zarar sebebiylede olsa ciddi bir azalma var ki bu bir şirket için en kötü durum.(bu vesileyle de PD/DD değeri de etkileniyor) Son olarak da matbaalarına bakarsanız İstanbul hariç hepsi son derece düşük kapasitelerle çalışmaktalar.Son olarakda finansal yükümlülükleri kendi bütçesine oranla çok büyük.Bu şirket için bilanço kaynaklı olarak şuan iyi denebilecek hiçbir nokta göremiyorum tek umut satılması bunun dışında kısa vadede herhangi bir sürpriz beklemiyorum.Tek kurtuluşu gelebilecek sürpriz bir satış haberi olabilir.
Teknik olarak ise hem TL hem USD bazlı grafikleri daha önce paylaşmıştım ben hala 0,88-0,90 seviyelerini bekliyorum, yine bu hafta 1 ler seviyesinde tutundu havası verdiler daha önce 1,40 , 1,20 ve 1,10 da verdikleri gibi..
Satılma işi bizi kurtarır gibi ama demirören grubuna geçen hürriyet tiraj kaybeder. Az da olsa okunabilir haldeki hürriyet kime hitap edecek? Eski okurlarını da kaybeder. Daha farklı bir grup alsa gazete için daha iyi olur. Ytd
verdiğiniz bilgiler için teşekürler..güzel bilgiler paylaşmışsın...bu şekilde paylaşmaya devam lütfen...benim de dikkatimi çeken şirketin artık zararlı iştiraklerinden kurtulmaya başlaması ,yönetim giderlerini ve finansal giderlerini azaltmasıdır...temel olarak bunlar güzel görünüyor...teknik olarak da hürriyetin satış konusu bu kadar su yüzüne çıkmışken satıcıların isteksiz olacağını bundan dolayı da 1,00 desteğinin güçlü olacağını tahmin ediyorum..
dün aracı kurumumdan sordum...1,00 kademesinde ve 0,99 kademelerinde çok yüklü alıcılar varken 1,01 ve 1,02 seviyelerinde ise satışların çok az olduğunu bilgisini aldım...tahminlerime göre burada hisseyi yatay tutarak toplama amacı güdeceklerdir...yukarıdan toplayıp toplayıp son kapanışı 1,00 a vererek hissenin yükselmeden toplanmasını istiyor görünüyorlar..
kişisel tahminim kolay kolay bu destek kırılmaz...kıracak olurlarsa bir çok kişiye güzel bir maliyetlenme imkanı sağlarlar...seçimlerin de artık yavaş yavaş gündeme girmesi hürriyeti almak isteyenlerin acele etmesine neden olacaktır..
dün de dediğim gibi tayip bey için bu seçimler çok çok önemlidir..işi şansa bırakmak istemeyeceklerdir..bunun için demirörenin gerekli gördüğü şartlar yerine gelecektir diye tahmin ediyorum...
bunlar benim kişisel düşüncelerimdir..
https://i.hizliresim.com/Lb6Y3b.jpg
https://i.hizliresim.com/p6DmEz.jpg
Olur mu? olur...........
Benim hic umudum yok. Bana gore burada tutunuyor görüntüsü verip bu seviyeleren mal basıyorlar. Keko nikli arkadaşın tekrar ortaya çıkıp hisseyi pazarlamaya başlaması çok daha aşağılara geleceginin teyitidir maalasef.
Hurgz zirvelerde iken pazarlayıp kimsenin satmaması icin yere göğe sigdiramamasini hissesi olan arkadaşlar çok iyi bilir. Dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var.
Binbir zorlukla kazanilan birikimleri degerlendirirken cok dikkatli olmak gerek . Burda kimse tanımadığı kimseye para kazandırma heveslisi değildir.
YTD
Birileri bir anda çıkıyor 50 dereden su taşıyor. Bu yaparken allahın hikmeti vahi yolu ile geldigi bilinmez yazdıkça yazıyor bulandıkça bulandiriyor ortamı. Kafa karışıklığı meydana getiriyor. Diyecegim o ki ky ci cok amma çok dikkatli olmalı, alım ve satim kararlarında. Bir anda cok laf kalabalığı yapanlara kuşku ile bakarak yazılanları akil süzgecinden geçirmeli aksi taktide sonucu hüsran olmaktadır.
Bunlar parayı bastırarak istedikleri işlerine gelen spekülasyonları yaparlar. Bu oda tv olur veya başka bir kanal veya gazete.