piyasa tepesinde sabır testi yapıyorlar mubarek.
elbet bunada uğrayacaklardır.
Printable View
piyasa tepesinde sabır testi yapıyorlar mubarek.
elbet bunada uğrayacaklardır.
Tınaz kardeş Gunaydin.
ABD ve Kanada'da, pandemi ile ilgili gelinen asama cok olumlu bir havaya dondu.
2008 deki krizden cok daha suratli bir duzelme ile, 2021 yilinin hisse senetleri yili olacagi konusuluyor.
2008'de duzelme oldugu donemi hatirlarsaniz, GARAN'in 2 TL. lerden nereye ciktigina sahit olmussunuzdur.
Eger bu umud edilenin yarisi gerceklesse, tum zamanlarin en saglam hissesi olan KCHOL, ilk 6 ay icinde 60 TL.leri gorebilir.
Yil sonuna dogru da, 100'lu rakkamlari telaffuz etmeye baslariz diye dusunuyorum.
Saglam basmak lazim.
Bilançodan şirket analizinden anlayan bir alıcı profili olsa 100 çoktan olurdu. Spekülasyonla rulet oynar gibi yatırım yapan veya manipule eden güruhla 2021'de 30'u görse şaşırırım.
Amerikan borsası ile ilgili yorumlarınıza katılıyorum. BİST'ten komple çıkarak amerikan borsasına küçük bir giriş yaptım. Bir daha BİST'e ne bakarım ne uğrarım...
ABD borsalari ile ilgili pek yorum degil gerci, daha cok tv kanallarinda gordugum izledigim hava.
2008 krizinden ciktigimiz donemde gordugum Hyper a benzer bir hava.
2008 deki krizden cok daha suratli bir duzelme ile, 2021 yilinin hisse senetleri yili olacagi ifadeleri, bir grup analyste ait.
Bana ait kisisel bir beklenti olsa, bu ifadeyi sahsen ben cesaret edip yazmazdim.
Izlenim diyelim.
Asiri risk alma istahi, izlenimi.
Bu kadar dikkatle kaleme almamin nedeni, bu adamlar, bu tur iddiali ifadeleri pek sık kullanmazlar.
Taniyanlar bilir, POLTK 14 lirayken, bu hisse 45 TL. olur dedigimde, bu sahsima ait calismanin bir urunuydu, bu degil.
O zamanlar, tabiki gelen tepki, hea hea olur..! , cok uctun Hocam gibi tepkilerdi, Cevdet 60 hatirlar.
Bu tepki de aslinda dogruydu, cunku cogunluk, iskembeden attigi icin, yatirimci bu tur tahminlere cogu zaman, boyle tepki veriyor.
POLTK simdilerde 310 TL. mi ne..:)
Simdi bunlari yazdik ya, birilerinin aklina gelir, peki bu hisseyi neden sattin diye,ben 20 TL.civarinda sattim. (14 TL den almistim ).POLTK'i hic bir zaman portfoyumde 500 lota cikaramadim, satma nedenim bu.
Her zaman anlatirim, portfoyde en az bir hisse yuksek montanli olmali.
O hissenin gunu geldiginde hic yoksa kaderiniz degisebilsin.
Bugun KCHOL 10.000 lot, 100 TL.yi gordugunde para 1 Milyon'u gececektir.
Zaten beklentim de bu, ha 100 TL. oldugunda, iktidarda hala bunlar varsa belki satarim, yoklarsa, omrum oldukca tutarim, asla satmam.
iştiraklerin hergün prim yapıyor güzel trade imkanı veriyor.
sen durdun KOÇOOOOO ? üzme bizi. bak ali amca m.ö almış hala elinde tutuyor. vefalı bir kitlen var.
YTD
1 hafdatır yaptıgımız trend bosa gitti . lotlarımızı aldı spek efendi elimizden ( ters köse olduk ) KOÇODA artık.
pazartesi durumu göre artık al yat yapacagız.
ytd
Loner Hocam takip ediyor.
2 ay kadar once 47 cente aldigimiz GRN.V dun, 1.82 cad.yi gordu.
https://www.stockwatch.com/Quote/Detail?C:GRN
Bu konuyu takip edenlerden Ingilizcesi olanlar.( gerci artik herkes biliyor.)
Buradan, Kanadali'larin, bu forumda ne dusundugunu okuya bilir.
https://finance.yahoo.com/quote/GRN.V/community?p=GRN.V
Pandemi ortasinda bu hissenin cikisini nasil aciklamak lazim.
Bir diger hisse NWX.V
https://www.stockwatch.com/Quote/Detail?C:NWX
Su an 0.47 cent.
Bu hisseden de 70.000 lot aldik. ( ort.maaliyet 0.47 cad.)
Bu hisse, 3 ayda bir 0.01 cent nakit kar payi oduyordu.
26 Kasim gunu, sirket 3 ayda bir verecegi nakit kar payini 0.03 cente yukseltti. %67 artis.
Ilk 0.03 cad odemeyi Aralik 11'de yapti.
Pandemi ortaminda, vaccine konusunda, gozle gorulur bir rehavet gordugumuzu yazdik bu sayfalarda.
Simdi bu bilgiler, 2008 krizinden cikisa benzetilebilir mi ?
Tv'lerdeki economi programlarinde analistler, benzetiyor, ve 2021 yili hisse senedi yili olacak gibi tahminlerde bulunuyor.
Forumda biri ky, digeri sirket olmak uzere iki ornek verdik, bir fikir verir mi diye.
Ben bu beklenti icinde olmasam bu kadar sayida lot alirmiydim ? Demek ki, benim de sahsen bu beklentim var.
Cad. dolari ile yil basindan beri, % 273 kar realize ettim. ( enf.orani %1.5 senelik.)
Simdi gelelim KCHOL'e.
Adamlarin, bankalari, Limanlari, LPG tasiyan 3 gemileri, Celik tup ve edevati ureten fabrikalari, 1700 Opet benzin ve sayisini bilmedigim kadar AYGAZ istasyonu, ve burada sayilamayack kadar cok istiraki var, Pandemi sartlarinda, HBK 2.65 TL ilk 9 aylik kar'i var.Bengaldeste, oranin KOC'u ile ortak, oranin AYGAZ tup gazini uretecek JV projeleri var, 4 sene surecek, 9 ayi gecti.
Simdi bu sirketi, sadece 1700 gaz istasyonu fiyatina verenler, bu borsada ne ariyorlar.
Bugun piyasa degeri 1.50 TL dahi etmeyecek hisseyi, 10-12 TL.ye aliyor adam.
Diger taraftan, THYAO, musteri dususu %65 olmus bu 9 ayda. Buna 12.41 TL veriyor, varlik fonunda olmasina ragmen.
Bence tum bunlarin nedeni, cehalet, gaza gelme ve varlik fonu.
Beyni olan adam, Turkiye'nin bir ucundan tutabilecegi bir sirketi bu fiyata satiyorsa, Suratle borsadan ciksin, yoksa kendine yazik edecek.
Onceki yazimdan oturu ozel hattan elestri geldi, 2021 sonunda 100 TL tahmini cok ucuk degilmi diye soruyor.
Degil.
Yukarda yazdik, Kanada'daki analist dusuncelerini, hatta forum linki koyduk.
Yine yazdik, POLTK 14 TL iken bu hisse 45 TL olur dedik, hisse bugun 300 TL.nin uzerinde yine bazilar guldu, o zaman da cok ucmadin mi Hocam diye.
Bizde herkes gibi tahminde bulunduk.
Kimsenin 3 gun ilerisini goremedigi, surekli yalan pompalanan bir ekonomide, musade edin bizim de yanilma payimiz olsun.
Banglades'teki JV, Orada, AYGAZ adiyla Turkiyedeki tup gaz sisteminin aynisi olacak.
KCHOL, limandaki buyuk LPG gaz depolarini kurdu saniyorum.
Artik evlere satilan celik tup gaz fabrikalarini yapiyor olmali.
Koç Holding'ten Hitachi'ye 500 milyon dolarlık teklif.
https://www.karar.com/koc-holdingten...teklif-1597064
Bloomberg'e göre, Koç Holding'in markaları arasında yer alan Arçelik, Japon devi Hitachi'nin beyaz eşya birimini satın almak için 500 milyon dolar teklif etti. 12 markayı bünyesinde barındıran Arçelik pasifik ülkelerinde büyümeyi hedefliyor.
Konuyla ilgili haberde, görüşmelerin ileri aşamada olduğu ve birkaç hafta içinde anlaşmanın sonuçlanabileceği belirtildi. Satın almanın bedelinin yaklaşık 500 milyon dolar olabileceği aktarıldı.
Anlaşmanın tüm hisselerin satışı ya da ortak girişim şeklinde olabileceği kaydedildi.
Hitachi'nin işlerini yeniden düzenlemek üzere metal birimini de satmak üzere teklifler almaya başladığını yazan Bloomberg, şirketin eylülde Britanya da bir nükleer projeden de çıktığını hatırlattı.
Arçelik konuya dair yorum yapmadı.
ARÇELİK ASYA PASİFİK'TE BÜYÜMEYİ HEDEFLİYOR
Beko, Flavel, Grundig ve Altus gibi 12 markayı bünyesinde barındıran Arçelik, geçmiş yıllarda Güney Afrikada'da Defy Appliances Pty ile Pakistan'da Dawlance Group şirketlerini satın almıştı.
Arçelik, Asya Pasifik bölgesinde büyüme hedefini önüne koymuş ve geçen sene Bangladeş beyaz eşya pazarının en büyük perakende ağına sahip oyuncusu Singer Bangladesh'in çoğunluk hisselerini 75 milyon dolara almıştı.
Eksi sozlukte biri yazmis.
" dozer gibi laptop ureten sirket. fan bir calismaya basliyor hortum cikti saniyorsunuz.."
90'li yillari hatirlarim.
Bosch marka, beyaz esya ithal geliyordu, yaslari 60 civarinda olanlar, hatirlar. Istanbul Dogu Bank is merkezinde dovizle satilirdi, bu arada oradaki esnaf Almancilarin permi haklari icin ugrasir, gelen Bosch Marka urunler yok satardi.
Hitaci sirketi, ABD teknolojisi ile rekabet eder.
Teknoloji uretir, dunyanin en mukemmel Hard Drive ureticisidir.( Texax Instruments gibi )
ABD'liler Hitaci markasini ve teknolojik ustunlugunu iyi bilir.
Biz nasil beyaz esya bayilerinde, Bosch Markayi, yutkuna yutkuna izlerdik, ABD de durum, butun uzak dogu piyasalari boyledir.
Beyaz esya bayisine girdiniz, buzdolabi bakiyorsunuz, bir baktiniz Hitaci marka buz dolabi
Vay anam, der, evdeki 20 yillik dolabi torenle cope indirir, yeni bir hitaci buz dolabi almazmiydiniz.
Arcelik firmasi, Hitaci'yi almakla.
1. Dolar doviz kazandiracak, muthis bir hamle yapiyor. TL. yerine doviz toplayacak.
2. Bize pek dost olmayan ,ABD ve AB pazarina ilave olarak Uzak dogu pazarina giriyor.
3. 500 Milyon dolara aliyor, ( insallah ). Bu rakam, dunyada Hitaci marka urunlerin, reklam maaliyetinin yillik degeri kadar, yani sadece marka degeri olarak, urunun uzerinde hitaci yazmak bile, zaten cok iyi bir marka olan Arcelik'in gucune guc katacak.
4. Orgutlu soygun cetelerinin, cokmeye calistigi , dunyada IsBank grubu ile birlikte iki cok uluslu sirketten biri KCHOL, dunya biliyor, sadece haci dayi bilmiyor, o cuma'ya gitti.
5. Hitaci teknolji ureten bir Holding, Arcelik'in de teknoloji ureten bir sirket oldugu fikrini yayacak.
Arkadas guzel yazmis.
" dozer gibi laptop ureten sirket. fan bir calismaya basliyor hortum cikti saniyorsunuz.."
ARCLK
Ozsermaye 12.7 Milyar TL.
Sermaye 675 Milyon lot.
Halka acik kismi, % 25.4 ( 171.450 Milyon lot )
9 aylik bilancoda net kar, 1.684.728.205 TL.
HBK 2.495 TL. ( KCHOL de, 9 aylikta bu kar 2.65 TL.)
F/K orani 10.86 yil ( yani koydugunuz tum parayi,10.86 yilda geri aliyorsunuz)
Pd/Dd 1.65 ( yani 1 TL.lik degeri 1.65 TL.ye aliyorsunuz )
Cuma kapanis hisse degeri 30.92 TL.
Hissenin Bist 100 icindeki agirligi %10.86
Bazi bilgilerin yanina aciklama koyduk ki, Bilal de anlasin..:)
https://bigpara.hurriyet.com.tr/bors...arcelik-detay/
Mukayese etmeniz icin
KCHOL
F/K orani 6.16 yil.
Pd/Dd 1.11 ( 1 TL.lik deger 1.11 TL. oduyorsunuz.)
Bist 100 deki agirligi %3.21
Cuma kapanis fiyati 19.05 TL.
https://bigpara.hurriyet.com.tr/bors...holding-detay/
Babasi 19.05 oglu 30.09 TL.
Is'te bu yuzden dedik, yakinda 60 TL, yil sonunda 100 TL. olabilir diye.
HOLDİNGLEŞME OYUNU TUZAĞI na düşmüş yarım borsacı...
Son 19.11 demiş,ama 19.14 denememiş.. gerçi üzerinde birde 19.26 var..bu 2 seviyede günlükler için önemli.. günükler 18.93 üzeri güzel 18.63 (kırılırsa 18.54) altı üzer derken, haftalıklar halen çayırda.. işin ilginç tarafı aylıklar tam 9 ay sonra ilk defa ilgi çeken bir sinyal üretmiş.. acaba sular ısınmaya mı başladı...
bu haftaya pol pozizyonunda başlayabilir..
https://i.hizliresim.com/vCH1E7.png
Tınaz hoca söylemişti sağolsun.trene bindim.
ilk virajı önde geçti.. artık 19.26 altını düşünmemeli... boynu ağrıyabilir, ama yinede yukarı bakmalı.. 19.69 otobana giriş gişesi.. ayrıca 19.62 de haftalık bir direncimiz var.. koçun buralara vuracağı boynuz darbelerı, yönün belirlenmesıne yardımcı olacaktır..
https://i.hizliresim.com/oxcJSq.png
https://www.tradingview.com/x/uz1yE4We/
Uzunda üzmez.
Hitaci ile Arcelik anlasmasi imzalanmis.
Resmen açıklandı: Arçelik, Hitachi ile ortak oldu
Arçelik, Hitachi ile Japonya dışındaki ev aletleri pazarı için ortaklık sağlandığını resmen açıkladı.
Hisselerin yüzde 60'ı için işlem bedeli net nakit/borç hariç ve tüm azınlık hakları dahil 300 milyon dolar olarak açıklandı
https://cumhuriyet.com.tr/haber/resm...k-oldu-1798993
Resmen ortaklik bu.
Kimbilir bu ortaklik nerelere varir.
Zamanidir, demedi demeyin.
Koca koca holdinglerin yükselirken ıkına ıkına ,düşerken çöp hissesi gibi düşmesi ilgincime gidiyor...:)...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Buradayız.....
Tınaz kardeş iyi aksamlar sağlıcakla kal
LIDFA 2015 den beri.
PSDTC 4 sene.
Herhangi bir sey ogreneceksem zevkle dinlerim.
Tarih hatirlamam zor, 4.75 maaliyetli 11.000 lot PSDTC'm vardi, 14.40 tan sattim, Eylul 2020 'di, ayni gun 14.40 tan KCHOL aldim.
O da bugun 20 TL.ye yakin.
Ben hedefledigim noktaya varinca cikarim, benim cikmam icin, yerine ne alacagimi bilmem lazim.
Asla, nedensiz al ya da sat yapmam.
Bak bu PSDTC hala vermedi 82 kurusumuzu, cikma nedenim bu, asla kotu bir hisse degil ama KCHOL'u adeta 4.75 gibi fiyattan almak gibi olunca , Turkiye'yi bir kosesinden yakalama sansi varken, bundan alikoyamadim kendimi.
Bugün internette biraz bakayım dedim. Şöyle bir twitte denk geldim.
Tarih 14 ağustos. Temettüler dahil değil.
Mesela altaki veriye göre 2009’de 1 dolara alıp 2013’te 5 dolardan satsan 5 kat kazanç imkanı var. En güzeli şartlar değişmediği sürece taşımak.
Tweet
Attila Koksal
@AttilaKoksal
·
Aug 14
Koç Holding hisse fiyatı 8 Ocak 1998 günü 2 Dolar imiş.
Bugün de 2 Dolar. [emoji17]
Image
133
350
3.3K
Attila Koksal
@AttilaKoksal
·
Aug 14
2013 zirvesindeki fiyatı ise 5.78 Dolar imiş.
4
6
167
Attila Koksal
@AttilaKoksal
·
Aug 14
2008 krizinde ise 70 cent seviyesine düşmüş.
Maalesef Türk hisseleri uzun vadeli yatırıma uygun değiller ama arada müthiş fırsatlar veriyorlar. Sürü psikolojisine kapılmayanlar için her zaman iyi kazanç var borsada.
15
21
434
https://mobile.twitter.com/attilakok...13336473665539
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Borsaya ilk Koç Holding ile ayak bastım...Yıl 1996...Hani 3 ayda %100 yaptı...Ne güzel işmiş bu ya dedim...Borsanın B sinin çizgisinden haberim yok...Hemen sattım tabii...1000 tane almış idim...Gel zaman git zaman...Yıl 2013...Yahu dedim şu benim aldığım Koç ları satmasaydım ne olurdu diye...Sadece sermaye artırımlarını hesapladım...Temettüleri hiç hesaba katmadım...Tam 17 yıl sonra o 1000 tane Koç elimde 200 000 tane oluyormuş...Satmasaydım...O zamanlar Koç 10 lira idi...Gözlerim patladı...Yatırdığım 100 mark=50 Euro güncel 500 lira civarı tam tamına 2 000 000 lira ediyordu...Gözlerime inanamadım...Altın üstünde oturuyormuşum da haberim yokmuş...Cahillik o kadar kötü yani...Diyeceğim o ki; Tınaz Bey, doğru yerde doğru zamanlama ile doğru kazanç katmerli olur...Hani SABIR ne olduğunu yaşadığım tecrübelerle hayat bana çok acımasız öğretti...Sağlıcakla kalın...Bol kazançlar...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Bu arada yukarıdaki yazım olumsuz anlaşılmasın. Geçmişteki dolar cinsinden rakamlar o günlerin şartlarını yansıtıyor. Gelecek farklı çizilebilir. O nedenle çok uzun vadeyi şu anda düşünmekten ziyade mevcut duruma göre bir fiyat belirleyip gelişmelere göre bu fiyatı güncellemek gerekiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi